Bu Blogda Ara

30 Kasım 2013 Cumartesi

KURU BÖRÜLCE ÇORBASI (KESME HAMURLU VE BEŞAMEL SOSLU )


MERHABALAR CANLAR,SELAMLAR,SEVGİLER
Hava serinledi,sıcak çorba içmek içimizi ne güzel ısıtır :)
ilk kez yaptığım bu çorba hem çok besleyici hem çok lezzetli oldu
kuru börülcenin haricinde yazın kuruttuğum kırmızı (kapya ) biberler, ev yapımı kesme hamurlar var
beşamel sos lezzetini ve kıvamını daha da artırdı
üstüne de tereyağınıda pul biber ve kuru nane ile kızdırıp dökünce mmm
kullandığım malzemeler:
haşlanmış kuru börülce(1 su bardağı),
ev yapımı kesme hamur(1 çay bardağı),
yazın kuruttuğum kırmızı kapya biber(1 çay bardağı),
1-1,5 litre sıcak su veya et-tavuk suyu karışımı,
BEŞAMEL SOS İÇİN :
1 su bardağı süt,
2 yemek kaşığı un,
1 yemek kaşığı tereyağı,
1 yemek kaşığı zeytinyağı,
tuz
ÜSTÜNE:
1 yemek kaşığı tereyağı,
1 tatlı kaşığı kuru nane,
1 çay kaşığı pul biber
tencerede hamurlar sıcak su ile yumuşayana dek pişirilir(8-10 dk),
haşlanmış börülceler ve kuru biberler (yıkanıp) ilave edilir,
sos tenceresinde beşamel hazırlanır,yağ ve un kavrulur,süt ilave edilir,tuzu konup çorba tenceresine yavaş yavaş konur,
yağda nane ve pul biber hafif yakılır üstüne dökülür (isteğe bağlı)

17 yorum:

  1. Değişik olmuş ferihacım, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. EVET arkadaşım hem değişik hem çok güzel oldu (yani bizim için )
    teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. çok güzel görünüyor ellerinize sağlık ablacığım eminim tadı da harikadır (olsa da içsek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah size de pişiririm eminim çok beğeneceksiniz

      Sil
  4. çok güzel görünüyor ellerinize sağlık ablacığım eminim tadı da harikadır (olsa da içsek :)

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize sağlık büyükanneciğim tadını çok merak ediyorum. Umarım tadı güzel ve yararlı olur.Biz çok beğendik :)

    Ahsen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. görüştüğümüz zaman inşallah bana hatırlat ahsencim

      Sil
  6. Çok güzele benziyor ben çorba çok severim denemek isterim ellerine sağlık cnım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. damak zevki değişiktir ama biz çok beğendik

      Sil
  7. ellerinize sağlık harika bir kış çorbası olmuş..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bakliyatlar kış yemeklerimizin baş tacı :)

      Sil
  8. Hakikaten değişik bir tarif olmuş ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim,oldukça değişik bir lezzet çıktı :)

      Sil
  9. Denemek lazim, güzel görünüyor, ellerine saglik

    YanıtlaSil
  10. ellerine sağlık ablacım... ben de çok severim börülceyi... kan grubuma göre beslenme ile bi kitap okumuştum... orada a(+) lere yani bana börülce çok uygunmuş...kuru faulye yerine börülceyi tercih etmem gerektiğini öğrenmiştim

    YanıtlaSil
  11. Ellerinize sağlık. Nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  12. Kuru börülce ve kesme hamurlu çorbayı ayrı ayrı çorba olarak yapıyorum ikisi bir arada da güzel görünüyor deneyelim :) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem