Bu Blogda Ara

23 Ekim 2013 Çarşamba

GÜVEÇTE KUZU ETLİ BADALAN YEMEĞİ

FERİHA



FERİHA
güveç kullananlar bilir yemeklerin ne kadar lezzetli olduğunu :) kendine has kokusu olur,hele de etli kuru fasulye olursa lezzeti katlanır :)
Badalan:kuru fasulyenin tarladan tam kurumadan toplanmış hali,kuru fasulyeden çok daha çabuk pişer,yumuşacık olur,gaz yapmaz bana göre daha lezzetlidir,buzdolabı poşetlerinde dondurucuda uzun süre saklanabilir.
Fasulyeleri yıkayıp kısa bir süre haşladım,
güvecin içine kuzu etinin kemikli boyun etini ve az miktarda kaynar su koyup et pişene kadar kaynattım,badalan fasulyeleri ilave ettim,
doğranmış soğan,zeytinyağı,yazdan hazırladığım domates rendesi ve salçayı başka bir kapta soteleyip fasulyelerin üstüne döktüm,
acı kuru biber,az tuz,kaynar su ilave edip çok kısık ateşte kaynattım

4 yorum:

  1. miss gibi harika kokular sizin blogtan geliyordu demek..ellerinize sağlık.harika olmuş

    YanıtlaSil
  2. geldi mi size kadar :) çok lezzetli bir yemek oldu,sana da ayırırım

    YanıtlaSil
  3. Yemek güveçte harika olur,ellerinize sağlık.Afiyet olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet toprak kapta pişen yemeğin lezzeti,kokusu mükemmel oluyor

      Sil

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem