KIŞLIK DOMATES RENDESİ YAPTIM ŞİŞELEDİM :)
Kış hazırlıklarına devam ediyoruz:)
pek çok kişi gibi ben de yaz güneşinde kızarmış tarla domatesleri ile kışlık hazırlıyorum,
ufak tefek farklılıklar olsa da temelde aynı işlem uygulanıyor,
ben çok uzun yıllardır bu hazırlığı yapıyorum, hatta biraz fazla yapıp salça kullanmamaya çalışıyorum, mutfak aletlerinin fazla olmadığı dönemlerde rende ile hazırlardım, ama şimdi oldukça kolaylaştı, büyük boy rondoda fazla miktarda domatesi parçalayabiliyorum :)
KIŞLIK DOMATES RENDESİ NASIL HAZIRLANIR:
KIŞLIK DOMATES RENDESİ NASIL HAZIRLANIR:
Yazın doğal olarak güneşte kızarmış tarla domateslerinden yeterli miktarda
alınır ya da evimizde bozulmaya yüz tutmuş domatesler
değerlendirilebilir.
Domatesler yıkandıktan sonra rendelenir ya da robottan geçirilir.
Derin bir tencereye hiç yağ koymadan domates rendeleri konulur.
Domatesler önce suyunu bırakıp sonra çektiğinde pişmiş demektir.
Yeterli miktarda tuz konur,
Ağzı vidalı sıkı kapanabilen her cam kavanoz bu iş için uygundur.(konserve kavanozu )
Domates rendesi kısık ateşte kaynamaya devam ederken,temiz kavanozlara doldurulur.
Kavanoz kapakları küçük bir kapta bir müddet su içerisinde kaynatılır.(Dezenfekte olması için)
Sıcak kapaklar alınır,soğumadan süratle bir havlu ile kurulanır ve şişeler sıkı bir şekilde kapatılır.’’Sizi seviyorum’’ diyerek üzerleri yoğurt mayalar gibi kalın bir örtü ile örtülür.
Artık domates rendemiz 2-3 yıl, belki daha fazla dayanır.
Lezzetle, afiyetle kullanılır.
Domatesler yıkandıktan sonra rendelenir ya da robottan geçirilir.
Derin bir tencereye hiç yağ koymadan domates rendeleri konulur.
Domatesler önce suyunu bırakıp sonra çektiğinde pişmiş demektir.
Yeterli miktarda tuz konur,
Ağzı vidalı sıkı kapanabilen her cam kavanoz bu iş için uygundur.(konserve kavanozu )
Domates rendesi kısık ateşte kaynamaya devam ederken,temiz kavanozlara doldurulur.
Kavanoz kapakları küçük bir kapta bir müddet su içerisinde kaynatılır.(Dezenfekte olması için)
Sıcak kapaklar alınır,soğumadan süratle bir havlu ile kurulanır ve şişeler sıkı bir şekilde kapatılır.’’Sizi seviyorum’’ diyerek üzerleri yoğurt mayalar gibi kalın bir örtü ile örtülür.
Artık domates rendemiz 2-3 yıl, belki daha fazla dayanır.
Lezzetle, afiyetle kullanılır.
Gule gule yıyininşallah ellerine sağlık.
YanıtlaSilamin inşallah
SilEllerine sağlık ablacım, sağlıkla yiyin İnşallah..
YanıtlaSilçok teşekkürler :)) amin
SilEllerinize sağlık Feriha hanım afiyetle Rabbim yemeyi nasip etsin..
YanıtlaSilteşekkür ederim semacım amin inşallah :)
SilSizi seviyorum......çok güzel:)) Her şeye sevgimizi katmalıyız, bence de ablacım.. Ellerine sağlık, afiyet ve bereketle tüketin..
YanıtlaSilevet evet,sevgisiz muhabbetsiz olmaz olmamalı :)))
Silamin serapcım
ellerinize sağlık ne kadar doğal ve lezzetli görünüyor
YanıtlaSilteşekkür ederim,lezzetine diyecek yok :=)
Sildooooomaaaaaateeeeeeeeeeeeeeeeessssssssssssssss Çanakkale domatesi geldi,çanakkaleden elma gibi domateeesssss :)))
YanıtlaSilhayırdır noldu gaza gelmişsin :)))))
SilAbla bu tarif bana yazın lazim olucak. Zamani geldiginde linkini eklersin facebooka :)
YanıtlaSil