Bu Blogda Ara

7 Eylül 2013 Cumartesi

KIŞA HAZIRLIK, ŞEFTALİ KOMPOSTOSU-KONSERVESİ, PATLICAN,KABAK KURUTMASI



 
KIŞA HAZIRLIK, ŞEFTALİ KOMPOSTOSU-KONSERVESİ, PATLICAN,KABAK KURUTMASI
MERHABALAR SEVGİLİ DOSTLAR,DOSTÇA BAKAN VE DÜŞÜNENLER :)
Malum yaz sıcakları güneşli günler bitmek üzere,kış için hazırlık zamanı, karınca misali herkes imkanı ölçüsünde bir şeyler hazırlıyor, ben de eşimin yardımıyla azar azar hazırlıyorum bundan da çok zevk alıyorum :)
ALLAH hepimizin evini bereketlendirsin,yemeyi ve yedirmeyi nasip etsin inşallah 
neler yaptım:
rende domates kaynatıp şişelere doldurdum,
adana usulü kırmızı biber salçası (güneşte),
rende domates salçası (güneşte ),
kabak,patlıcan,domates,biber, dolmalık sebze kurutması,
mürdüm eriği kurutması,
şeftali kompostosu konservesi,
mürdüm eriği marmelatı,
taze üzüm reçeli,
taze incir reçeli,
dondurucuya koymak için:
közlenmiş kırmızı biber,
kompostoluk kızılcık,
kompostoluk mürdüm eriği,
daha turşu yapmaya başlamadık :)
nasıl hazırladım :
ŞEFTALİ KOMPOSTOSU: ilk kez yaptım inşallah güzel olur :)
tarif edilişine göre şeftalilerin kabuklarını çok ince soydum,
4 e bölünüyormuş ama ben daha küçük böldüm yemesi kolay olsun,
temiz cam şişelere tepmeden doldurdum,
her şişeye 1 çay bardağına yakın şeker koydum,
dolana kadar soğuk su koyup kapaklarını kapattım,
şişeleri geçecek derinlikte!  düdüklü tencereye 4 adet şişe yerleştirdim(bu kadardı)
üstünü aşacak şekilde soğuk çeşme suyu döküp ocakta 10 dk kadar kaynattım
şişeler kaynama esnasında su üstüne çıkmasın diye içi su dolu tencereyi şişelerin üstüne ağırlık yaptım,
ters çevirdiğim şişelerin üstünü örttüm

KURUTMALIKLAR:
doğradığım veya dildiğim sebzeleri kuru bir tepsiye koyup güneşte beklettim,kurumaya yakın salamuralık iri tuz attım
 


22 yorum:

  1. ELLERİNE SAĞLIK, ŞİMDİDEN AFİYETLER OLSUN.

    YanıtlaSil
  2. bende ikiye keserek yapıyorum ablacım şeftalileri.
    ellerin dert görmesin..:)
    öpüyorumm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yediğim hep büyük dilimdi kaşığa sığmadı :))
      ben de küçülttüm
      sevgiler

      Sil
  3. Ellerinize sağlık süper görünüyorlar :)

    YanıtlaSil
  4. Geçen sene şeftali konsrvesinde başarılı olamadım. Hava mı aldırdım acaba? Ama sizinki daha değişik yöntem. Bu sene de böyle deneyeyim. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. acaba şişelerin kapakları mı eskiydi ?
      teşekkürler

      Sil
  5. kışa tam olarak hazırlanmışsınız maşallah,Allah sağlıkla,huzurla yemeyi nasip etsin..ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok daha seninle birlikte turşu yapacağız :)
      amin

      Sil
  6. kabaklarda ne kadar güzel kurumuş canım.hepsini afiyetle sağlıklı günlerde ye inşallah sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kabaklar çok hoşuma gitti bugün 1 tane daha dilimledim :)

      Sil
  7. Maşallah ne kadar güzel hazırlanmışsınız kışa. Afiyetle yemek nasip olsun inaşallah. Komostolarda eminim çok güzel olmuşlardır.

    YanıtlaSil
  8. MaşaAllah ellerinize sağlık Feriha hanım sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. çok güzel şeyler hazırlamışsın ablacım:) kışın misafirin olmalı :))
    şeftali konservesini bu usulle deneyeceğim..

    Ellerine sağlık, sağlıkla tüketin İnşallah...

    YanıtlaSil
  10. o kurulara dokunmak bile insana mutluluk veriyor..çok güzel bir duygu

    YanıtlaSil
  11. Benim düdüklü tencerem eski usul olandan, tepesine düdüğü takılan aliminyum malzemeden, çelik değil, bunda kaç dakika düdük dönecek(biz böyle söyleriz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. düdüklü tencereye koymamın sebebi derin olduğu içindi,
      zaten kapağı kapatılmayacak açık kaynayacak
      siz varsa herhangi bir derin (şişeleri kapatacak kadar derin) tencerede kaynatabilirsiniz

      Sil
  12. selamun aleykum
    ellerinize ve emeginize saglik
    edirneden selamlar

    YanıtlaSil

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem