Bu Blogda Ara

23 Kasım 2011 Çarşamba

SUSAM MANTOLU TAHİNLİ KEK




SUSAM MANTOLU VE TAHİNLİ KEK

Merhabalar sevgili blogcanlar,soğuyan havalarda sıcacık çayınıza tatlı sohbetlerinize eşlik edebilecek farklı bir kek tarifi: SUSAM MANTOLU VE TAHİNLİ KEK:)
malzemeler:
3 adet yumurta,
1 su bardağı şeker,
1/2 su bardağı fındık yağı,
1/2 su bardağı süt,
1 çay bardağı tahin,
1 çay bardağı susam,
2,5 su bardağı un,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
1 çay bardağı susam(kalıbı mantolamak için)

21 Kasım 2011 Pazartesi

ÜZÜMLÜ,MISIR UNLU ŞAM KURABİYESİ





MERHABALAR,YENİ HAFTADA HEPİNİZE SAĞLIK,HUZUR,MUTLULUKLAR DİLERİM,HAFTANIZ HAYIRLA HAYIRLARLA DOLU GEÇSİN İNŞALLAH:)

ŞAM KURABİYESİ

3 yumurta,

1 çay bardağı yoğurt(ince belli),

1 çay bardağı fındık yağı,

1 çay bardağı toz şeker(bu miktar az geliyor siz artırın*ben özellikle az şekerli yaptım),

1 çay bardağı kuru sarı üzüm,
2,5 çay bardağı mısır unu,

4,5 çay bardağı beyaz un,

1/2çay bardağı portakal kabuğu rendesi,

1 paket kabartma tozu,

1 çay kaşığı karbonat,

1 tatlı kaşığı limon suyu(karbonatı eritmek için)

oldukça yumuşak hazırlanacak,kıvamı kek hamurundan biraz katı,kurabiye hamurundan biraz cıvık olacak,önceden ısıtılmış fırında pişirilecek,

18 Kasım 2011 Cuma

FIRINDA GÜVEÇ KAPTA SEBZELİ PALAMUT BALIĞI











FIRINDA GÜVEÇ KAPTA SEBZELİ PALAMUT BALIĞI

palamut balığının bol ve yağlı olduğu dönemde bol sebze eşliğinde fırında pişirdim:)hazırlaması da oldukça kolay,pratik,yemesi de lezzetli:)

dilimlenmiş palamut balığı,

domates,

kırmızı kapya biber,

yeşil biber,

soğan,

limon dilimleri,

maydanoz,

defne yaprağı,

zeytinyağı,

tuz,karabiber

piyazlık doğradığım soğanları ve defne yapraklarını güveç kaplarına yerleştirdikten sonra üstüne yıkanıp tuzlanmış balık dilimlerini,doğranmış biberleri,domatesleri,limon dilimlerini,maydanozu,tuzu karabiberi ve zeytinyağını koyup fırında pişirdim

HAYIRLI CUMALAR---- 99 ESMA-99 DUA----EL-AZİM cc





HAYIRLI CUMALAR,EL-AZİM cc OLAN RABBİME EMANET OLUN,SEVGİYLE KALIN



YERDE AZAMAET VE HEYBETİN GEZİNİR SENİN,

GÖKLER YÜCELİĞİNE VE BÜYÜKLÜĞÜNE TANIKTIR SENİN,

GÜNEŞLER AZAMETİNİN GÖLGESİNE SIĞINIR,


ATEŞ AZAMETİNİN KIVILCIMIYLA YANIP TUTUŞUR,

AZAMETİNLE TAŞ KATILIĞINI TERK EDER,ATEŞ YAKICILIĞINDAN VAZGEÇER,

DAĞLAR AZAMETİNE BOYUN EĞMEKTEDİR,

AZGIN DALGALAR AZAMETİN ÖNÜNDE EĞİLMEKTEDİR.

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

EY EL-AZİM OLAN RABBİM;

CELALİN ÇOK AZAMETLİDİR,

HAŞMET VE HEYBETİNE RAM EYLE BENİ.

ARŞIN PEK AZAMETLİDİR.

EMİRLERİNE ARŞ EYLE KALBİMİ.

BİLDİĞİM BÜTÜN YÜCELİKLERDEN YÜCESİN SEN.

SENDEN BAŞKASINA BOYUN EĞDİRME BENİ.

PEK GÜZELDİR AZAMETİN SENİN.

BÜYÜKLÜĞÜNE HAYRAN EYLE BENİ.

HER TÜRLÜ AZAMET SEBEBİ SENİN AZAMETİNDİR.

SANA KARŞI BÜYÜKLENMEKTEN KORU BENİ,BİZİ,CÜMLEMİZİ.

AMİN,AMİN YA MUİN

99 ESMA-99 DUA=SENAİ DEMİRCİ

15 Kasım 2011 Salı

PAZILI YALANCI SU BÖREĞİ







lütfen kusuruna bakmayın resimlerin çok güzel çekilemeyişine:( maalesef çok sıcakken kesip hem resim çekmeye hem yemeye çalışınca sonuç bu:( affola





PAZILI YALANCI SU BÖREĞİ

5 adet yufka,
2,5 su bardağı süt,
3 adet yumurta,
1 su bardağı su,
1 su bardağı fındık yağı,
1 çay kaşığı tuz
İç malzemesi:
1 demet pazı,
2 kaşık zeytinyağı,
250 gr tuzsuz lor,
1 çay kaşığı tuz,
2 adet soğan,
Karabiber,kimyon,kuru nane



Gerçek su böreğini aratmıyacak güzellikte hazırlaması da oldukça kolay fazla zaman almayan bir börek yani benim için en uygun olan tarif kolay olan tarif



nasıl yaptım?



*öncelikle pazıları yıkayıp salata kurutucusunda kuruttuktan sonra ince ince kıydım,içine küçük doğradığım soğanları,loru,zeytinyağını,tuzu,baharatları koyup karıştırdım,

*derince bir karıştırma kabında yumurta(1 adet yumurtayı ayırıp en son üstüne dökmek için kullandım),süt,su,yağ,tuzu karıştırdım,

*fırın tepsisine tepsiyi yağlamadan 1 yufkayı kenarları dışarıda kalacak şekilde yerleştirdim,

*geriye kalan 4 adet yufkanın 2 sini alt kat 2 sini üst katta kullandım,

*yufkaları elimle 4 parçaya böldüm,her parçayı hazırladığım sıvı karışıma batırıp çıkardıktan sonra tepsideki 1 adet kuru yufkanın üstüne gelişi güzel yerleştirdim,

*2 adet yufkayı bu şekilde yerleştirdikten sonra pazılı lorlu iç malzemeyi koydum hatta kalmasın bitsin derken içini biraz abarttım:),

*kalan 2 yufkayı da aynı şekilde yerleştirdikten sonra ilk yufkanın kenarlarını üstüne kapattım,

* kalan sıvı malzemenin içine 3. yumurtayı da kırıp en üste döktüm,

*böreği dilimleyip 1-2 saat kadar beklettim iyice içine çeksin diye,


*200 c fırında pişirdim











14 Kasım 2011 Pazartesi

MİKRODALGA FIRINDA ISLAK KEK


MİKRODALGA FIRINDA ISLAK KEK
Bu keki *papatyaşef de* gördüm hemen yaptım kısa sürede pişti üstelik normal fırında pişen ıslak kekden daha lezzetli oldu galiba:))
papatyamın dediği gibi*5 dakikada çırpılıyor,7,5 dakikada pişiyor,15 dakikada çayınıza eşlik ediyor:)))
3 adet yumurta,
1 su bardağı şeker(1,5 s b.kullanmış),
1 su bardağı süt,
1 su bardağı sıvıyağ(fındık yağı),
3 yemek kaşığı kakao,
1 kabartma tozu,
1 vanilya,
aldığı kadar un
yumurta ve şeker çırpılır,un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeler de konur ve 1 su bardağına ayrılır,kalan kısmına un,kabartma tozu,vanilya konur ve fırında pişirilir aynur 7,5 dk pişirmiş ama ben 10 dk pişirebildim,kontrol edip üstüne ayırdığım sosu döktüm
(yuvarlak 25 cm çapında cam fırın kabı kullandım)
pişme süresi:700 c de 7,5 dk(ben biraz derin bir kaba koyduğum için pişmesi 10 dk sürdü)

12 Kasım 2011 Cumartesi

ÇÖREKOTLU VE KARBONATLI POĞAÇA,ANNE POĞAÇASI,ANNEANNE POĞAÇASI :)









ÇÖREKOTLU VE KARBONATLI POĞAÇA,ANNE POĞAÇASI

Bu poğaça gerçekten anne poğaçası,anneanne poğaçası oldu:) çünkü yıllar önce çocukluğumda henüz kabartma tozu,vanilya vs kullanılmaz karbonat kullanılırdı,ben de o günleri ve o lezzetleri yad etmek için karbonat kullandım,çok da lezzetli oldu,ayrıca inanılmaz derecede yumuşak bir poğaça oldu ve bayatlamadı:))))
poğaçalarımı nasıl yaptım,içine hangi malzemeleri koydum derseniz buyurun ölçülü malzemelere:

2 adet yumurta,birinin sarısı üstüne,

1 çay bardağı yoğurt,

1 çay bardağı zeytinyağı,

1/2 çay bardağı çörekotu,

1 çay kaşığı tuz,

1 tatlı kaşığı karbonat,

aldığı kadar tam buğday unu ve beyaz un,

üstü için susam,

iç malzeme için:lor,maydanoz,karabiber

10 Kasım 2011 Perşembe

HAYIRLI CUMALAR---- 99 ESMA-99 DUA----EL-HALİM cc



MERHABALAR,HEPİNİZE HAYIRLI BEREKETLİ BİR CUMA GÜNÜ GEÇİRMENİZİ DİLERİM,SEVGİLER,SELAMLAR:)

EL HALİM cc

SEN HATALARIMI YUMUŞAKLIKLA GİDERİR,

KÖTÜLÜKLERİMİ SABIRLA KARŞILARSIN,

SEN İSYANLARIMA RAĞMEN BANA HAYAT VE RIZIK BAĞIŞLARSIN,

SEN CEZALANDIRMAKTA ACELE ETMEZ,AF YOLUNU TUTARSIN,

SEN KARŞIMA GAZABINDAN ÇOK RAHMETİNİ ÇIKARIRSIN,

PİŞMAN OLAYIM DİYE FIRSAT TANIRSIN,

SEN NEFSİMDEKİ ZİLLET KARANLIKLARINI İNCİTMEDEN TEMİZLERSİN,

MAHCUP OLMAYAYIM DİYE KÖTÜLÜĞÜMÜ GİZLİ TUTARSIN,

SEN HER NEFESİ TATLI BİR DOKUNUŞ EYLEYİP BENİ NEZAKETLE YAŞATIRSIN,

GAFLET VE UNUTKANLIĞIMA RAHMETİNİN TEBESSÜMÜYLE BAKARSIN.

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

SENİN HİLMİNDİR SIĞINDIĞIM,

SENSİN GÜNAHIN KUYUSUNA YUVARLANIRIM.

KUYULARDAN ÇIKAR BENİ.

SENİN HİLMİNDİR GÜVENDİĞİM.

SENSİZ ÇİRKİNLİĞİN KARASINA BULANIRIM.

KARANLIKLARDAN ÇIKAR BENİ.

SENİN HİLMİNDİR ÜMİDİM.

SENSİZ GAFLETİN LABİRENTLERİNDE OYALANIRIM.

ÇIKMAZLARDAN ÇIKAR BENİ,BİZİ,CÜMLEMİZİ.

AMİN

99 ESMA 99 DUA-SENAİ DEMİRCİ

5 Kasım 2011 Cumartesi

KURBAN BAYRAMIMIZ MÜBAREK OLSUN



KURBAN BAYRAMIMIZ MÜBAREK OLSUN

SAĞLIKLA,HUZURLA,SEVDİKLERİMİZLE BİRLİKTE BİR BAYRAM GEÇİRELİM

KESTİĞİMİZ KURBANLARIMIZ YÜCE RABBİMİZE KURBİYYETİMİZE VESİLE OLSUN,ALLAH HEPİMİZİN İBADETLERİNİ KABUL ETSİN

1 Kasım 2011 Salı

PEKMEZLİ KURABİYE







Pekmezli Kurabiye


İlk kez yaptım,çok beğenerek severek yedik,misafirlerimize ikram ettik:) çok yumuşak ve lezzetli bir kurabiye oldu,özellikle pekmez sevmeyen çocuklara yedirmek için güzel bir yöntem

Malzemeler:

1 adet yumurta,
1 çay bardağı pekmez(ince belli çay bardağı)
1 çay bardağı fındık yağı,
1 yemek kaşığı yoğurt,
2 yemek kaşığı şeker,
2 yemek kaşığı tereyağı,
2 yemek kaşığı nişasta,
1 paket kabartma tozu+1/2 çay kaşığı karbonat,
5,5 çay bardağı un
üstüne dökmek için pudra şekeri

Yapılışı:
karıştırma kabına şeker ve sıvı malzemeler konur,karıştırılır,
kabartma tozu,karbonat,nişasta ve un dökülür,unu her zaman azar azar kontrollü olarak ilave etmekte yarar var
ele yapışmayan yumuşak bir hamur olunca elde yuvarlak şekil verilir, ön ısıtmalı 170-180 c fırında pişirilir,
isteğe göre pudra şekeri serpilir

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem