Bu Blogda Ara

31 Mayıs 2010 Pazartesi

ROTAMIZ FİLİSTİN YÜKÜMÜZ İNSANİ YARDIM


GARGAT AĞACI????????????

İsrail'in, "Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım" kampanyası kapsamında Gazze'ye seyreden yardım konvoyuna saldırması ve tüm insnalığın tepkisini çekmesi, hadiste anlatılan günler yakın mı sorusunu akla getirdi.

İsrail’in son yaptığı çılgınlık gösterdi ki, bir hadis-i şerifte anlatılan günler gerçekten de çok yakın. Yunanistan’da bile halk sokaklara dökülmüş ve İsrail diplomatik temsilciliklerinin önünde tepki dalgası oluşturmuş.
Aşağıda ele alacak olduğum konuya daha önce, İsrail’in 2008 yılının son günlerinde Gazze’ye yönelik başlattığı ve deniz kenarında oynayan çocukları bile vurduğu alçak saldırıdan sonra kısmen temas etmiştim.
Ortadoğu’daki gelişmeleri yakından izleyen, başta İsrail olmak üzere bölge ülkelerine sık sık gelip giden ve bu coğrafyanın tarihsel sürecine ilişkin çok sayıda yayını bulunan tarih profesörü bir dostum geçtiğimiz günlerde bana; “Yahudiler İsrail’de en çok hangi ağacı dikiyorlar ve bunun sebebi nedir biliyor musunuz?” diye sordu.
Kendisine, özellikle tarım konusunda İsraillilerin dünyanın en önemli araştırmalarına imza attıklarını biliyorum ama bir ağaca karşı özel ilgileri olup olmadığı konusunda bilgi sahibi değilim dedim.
Verdiği cevap çok ilginç oldu. Yahudilerin İsrail’de en çok diktikleri ağacın gargat ağacı olduğunu, bunun nedeninin ise bir hadis-i şeriften kaynaklandığını söyledi. “Yahudiler hadis-i şeriflere itibar ediyorlar mı ki” dedim. Etmiyorlar ama yine de içleri rahat değil. Tedbiren de olsa yine de bu ağacı dikmekten geri kalmıyorlar dedi. Sonra Peygamber Efendimizin konuyla ilgili bir hadis-i şerifini okudu.
Tarihçi dostumun yanından ayrıldıktan sonra sözünü ettiği hadis-i şerifi kaynaklardan araştırdım. İlginçtir, hadis-i şerif daha çok kıyamet alametlerinin zikredildiği bölümlerde geçiyor. Kaynaklarda kıyamet alametleri sıralanırken, fitnenin artması, Yahudilerin Müslümanlara yönelik taşkınlık ve zulmü inanılmaz boyutlara varınca, sabır sınırı taşıp artık bu zulme bir dur demek isteyen Müslümanların kendilerini bulup cezalandırmasından çekinen Yahudilerin bulabildikleri her yere kaçıp saklanacağından söz ediliyor.
Hadis-i Şerif’te, Yahudilerin taşların ve ağaçların bile arkasına saklanacağı, buna karşın Gargat ağacından başka bütün taş ve ağaçların: "Ey Müslüman, Ey Allahın kulu, Yahudi arkamdadır, gel onu öldür" diyeceği ifade ediliyor. (Buhârî, Tecrid, IX, 73; Tirmizî, Birr, 25; Fiten, 2; et-Tâc, I, 25).
Bahsi geçen hadis-i şerif Sahih-i Müslim’de; “Öyle ki Yahudiler taşların ve ağaçların arkasına saklanacak ama ağaç ve taş dile gelerek 'Ya Müslim! Ey Allah (c.c.) kulu! Gel, bak benim arkamda Yahudi var, buraya gizlendi, benim arkamda, gel onu cezalandır. diyecek. Sadece 'gargat' ağacı bunu söylemeyecek çünkü o Yahudi ağacıdır” buyuruluyor. (Kitab-ul Fiten H. 2239).
Bu kadar yalın bir gerçeklikle ifade edilen hadis-i şerif üzerinde ayrıca bir yorumda bulunma ihtiyacı duymuyorum. Her şey gayet açık ortada…
Demek ki Yahudilerin artık haddi iyice aşmış zulmüne tanıklık etmek ağaçların ve taşların bile deyim yerindeyse canına öyle bir tak edecek ki, sabırları taşacak ve ihbarda bulunmak üzere dile gelecekler.
Hadis-i Şerif temel kaynaklarda böyle geçiyor. Birileri rahatsız olacak diye lafı eğip bükecek değiliz. Peygamber Efendimiz söylüyorsa El Hak doğrudur.
Gazze’deki aç ve açık insanlara yiyecek, hasta ve yaralılara tıbbi malzeme götüren yardım konvoyuna İsrail’in alçakça düzenlediği saldırı, İsrail’in bölgedeki geleceği açısından tam bir kırılma noktasıdır.
Sabah kahvaltı yaparken yardım konvoyuna düzenlenen saldırı konusunda anne ve babama durumu kısaca özetlerken, hayatında bir karınca incitmediğini bildiğim annemin ağzından dökülen ilk cümle; “Şu İsrail’i neden ortadan kaldırmıyorlar?” oldu. O sırada yüzüme bakışı ise, askere giderken kınalı kuzularının yüzüne son bir bakış atan annelerin bakışı gibiydi ve biz sizleri bugünler için yetiştirmedik mi der gibiydi.
O bakışlar bana, İsrail’in tüm insani değerleri alt üst eden vahşi davranış biçimlerinin artık sonuna yaklaştığını gösteriyordu. Yufka yürekli anacığım “artık yeter” dedi ise, gerisi bitmiştir.
İsrail, "Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım" kampanyası kapsamında Gazze'ye doğru seyreden ve önderliğini Türk Mavi Marmara'nın yaptığı gemilere yaptığı ve çok sayıda insanın öldümesine ve yaralanmasına neden olan operasyonla, kendi ipini kendisi kesmiştir. Vebal tamamen kendisine aittir.
Vatandaşlarımıza, tepkilerini ortaya koyarken hukuk sınırlarını ihlal etmemelerini öneriyoruz. Kimse “Ama onlar...” diye başlayan cümle ile konuşmaya başlamasın. Bu konuda ölçümüz ve hocamız onlar değil, İslam’i ve insani prensiplerdir.
Bu bağlantıya dikkat...
Türkiye’deki terörle İsrail arasındaki bağlantı da kısmen açığa çıkmıştır. İsrail’in insani yardım konvoyuna saldırıya geçmeye hazırlandığı saatlerde, Hatay'ın İskenderun ilçesinde Deniz İkmal Destek Komutanlığına teröristlerce düzenlenen ve çok sayıda şehit ve yaralı vermemize neden olan menfur saldırı, bölücü örgütün kimlerin taşeronluğun yaptığını ortaya koymuştur. Bu saldırı, Türkiye’nin içe kapanıp dış konularla ilgilenmemesine yönelik planlı bir saldırıdır. Ama amacına ulaşamayacaktır.
Allah ülkemizi ve tüm insanlığı, şer odaklarının sinsi planlarından korusun.
İnsalığın geleceği aydınlık. Az sabır ve çok gayret...
Prof. Dr. Osman ÖZSOY – Haber7http://www.osmanozsoy.com.tr/

30 Mayıs 2010 Pazar

ALANMAYDANOZLU MİNİ GÜL BÖREK




ALANMAYDANOZLU MİNİ ÇITIR GÜL BÖREK

P.D.Ç.S.ETK.60 GELİBOLU17

Daha önce alan maydanozunu yayınlamıştım,birazını ayırıp börek yaptım,
Böreğini kavurmasından daha çok sevdik:))
Yufkalar büyükçe olduğundan 8 üçgen parçaya ayırdım,Üzerlerine 1 su bardağı suya yarım fincan sıvıyağ karışımından fırça ile sürdüm( bu sayede börekler çıtır çıtır oluyor),çiğden hazırladığım alan maydanozlu ve lorlu iç malzemesini geniş kenara koyup rulo sarıp yuvarladım,
İç malzemesi: yıkanmış ince doğranmış alan maydanozu,
İnce doğranmış soğan,
Lor,
Maydanoz,
Dereotu,
Zeytinyağı,
Tuz,karabiber,pul biber,nane
Pişirme kağıtlı tepsiye yerleştirdim,Üzerlerine yoğurt,yumurta ve az sıvıyağ karışımı sürüp fırında pişirdim


ALAN MAYDANOZU KAZ DAĞLARINDAN TOPLANMIŞ,BALIKESİR ALTINOLUK PAZARINDAN ŞİFA NİYETİNE İLK KEZ SATIN ALDIM:)

29 Mayıs 2010 Cumartesi

29 MAYIS-1453

29 MAYIS-1453

FATİH'E FATİHA BORÇLUYUZ

RASULULLAH EFENDİMİZ(SAV)İSTANBULUN FETHİNİ ASHABINA ANLATIP,
"İSTANBUL ELBETTE FETHOLUNACAKTIR;ONU FETHEDEN KUMANDAN NE GÜZEL KUMANDAN,ONU FETHEDEN ASKER NE GÜZEL ASKERDİR"DİYE MÜJDELEMİŞTİR.
İSTANBUL'UN FETHİNİN 557.YILINDA FATİH SULTAN MEHMED HAN VE ASKERLERİNİ RAHMETLE ANIYORUZ

28 Mayıs 2010 Cuma

HAYIRLI CUMALAR VE DUHA SURESİ MEAL-İ KERİM





93-ed-DUHÂ
Duhâ, kuşluk vakti demektir. Sûre, adını ilk ayette geçen bu kelimeden alır. Fecr sûresinden sonra Mekke'de inmiştir, 11 (onbir) âyettir. Sûrede âhir zaman Peygamberinin hususiyetlerinden biri yani yetim oluşu ele alınır ve kendisi teselli edilir.
Rahmân ve Rahîm (olan) Allah'ın adıyla.
1. Andolsun kuşluk vaktine
2. Ve sükûna erdiğinde geceye ki,
3. Rabbin seni bırakmadı ve sana darılmadı.
4. Gerçekten senin için ahiret dünyadan daha hayırlıdır.
5. Pek yakında Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın.
6. O, seni yetim bulup barındırmadı mı?
7. Şaşırmış bulup da yol göstermedi mi?
8. Seni fakir bulup zengin etmedi mi?
9. Öyleyse yetimi sakın ezme.
10. El açıp isteyeni de sakın azarlama.
11. Ve Rabbinin nimetini minnet ve şükranla an.










25 Mayıs 2010 Salı

PATLICANLI KUZU ETLİ(taze kekikli) KUŞ YUVASI




PATLICANLI KUZU ETLİ (taze kekikli)KUŞ YUVASI

Malum diyetim hala bitmedi ama bu arada patlıcanlar domatesler bollaştı ya şöyle nefis bir patlıcan kebabı yapayım dedim,kızartma yapamıyorum diye patlıcan kebabı yiyemezmiyim değil mi?
İşte çözümü:
Patlıcanları uzunlamasına ince dilimledim,tuzladım,acı suyu çıkınca yıkayıp süzgece aldım,
Fırça yardımı ile çok az miktarda zeytinyağını patlıcanlara sürdüm ve yağsız tavada yarı kıvamda pişirdim, RESİM-1
Kuşbaşı kuzu etini kısa süre pişirdim,içine doğranmış soğan,domates,yeşil biber ve 1 kaşık kadar zeytinyağı koyup birlikte kavurdum,tuz,karabiber,taze kekik ilave ettim,
Patlıcan dilimini rulo yapıp dibine 1 dilim domates koyup fırın tepsisine yerleştirdim RESİM- 2
Ruloların içine etli karışımı yerleştirdim RESİM-3
Salça ve sıcak suyu karıştırıp patlıcanların üstüne döktüm RESİM-4
En son tereyağı konması iyi olur lezzetini artırırdı ama bana yasakL
Sonuç mükemmel bir lezzet

23 Mayıs 2010 Pazar

PAZILI EL AÇMASI MAYALI BÖREK




PAZILI EL AÇMASI MAYALI BÖREK

1 su bardağı ılık süt,
1 su bardağı ılık su,
½ su bardağı sıvıyağ,
½ su bardağı yoğurt,
1 tatlı kaşığı mahlep,
1 tatlı kaşığı tozşeker,
1 tatlı kaşığı tuz,
3/2 (yarımdan biraz fazla) yaşmaya,
5 - 5,5 su bardağı un
Hamura sürmek için sıvıyağ(zeytinyağı+çiçekyağı)

İç malzemesi:
1 demet pazı,
1 büyük boy soğan,
150 gr beyaz peynir,
2 kaşık kadar sıvıyağ,
Pul biber,karabiber,nane,tuz

Üstüne yumurta sarısı,
Susam çörekotu:)

Maya ılık süt içinde eritilir,diğer malzemelerle karıştırılıp yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğrulur,
Fırın 1-2 dk ısıtılır hemen kapatılır ve yoğrulan hamur fırında kabarana kadar mayalandırılır,
İç malzemesinin hazırlanışı:
Hamur mayalanırken soğan ince doğranır sıvıyağla birlikte tavaya konur hemen ardından pazıların ince kıyılmış sapları ilave edilir ve biraz kavrulur,daha sonra pazıların ince kıyılmış yaprak kısımları da konur ve harlı ateşte kısa süre kavrulur,(kısık ateşte pazılar sulanabilir)tuz baharat konur,biraz ılıyınca peyniri de ilave edilerek karıştırılır
Limon büyüklüğünde hamur alınır,un ile çok ince olmuyacak şekilde açılır,fırça yardımı ile az miktarda sıvı yağ sürülür,elle biraz daha inceltilir,
Hamurun bir kenarına iç malzeme konur ve rulo şeklinde sarılır,tepsiye sıralanır,
Rulolar bıçakla yarı kesilir,üstüne yumurta sarısı sürülür,susam ve çörekotu dökülür,ön ısıtmalı 210 c fırında pişirilir

22 Mayıs 2010 Cumartesi

33.YIL,EVLİLİK YILDÖNÜMÜMÜZ













{{{{ 33. EVLİLİK YILDÖNÜMÜ }}}}

PAYLAŞTIKÇA ÇOĞALAN TEK ŞEY SEVGİDİR

22- MAYIS-1977----22- MAYIS-2010= {{{33 YIL}}}

Zaman çok kısa nasıl oldu da 33 yıl geçti? Yaşam boyu birlikte olmaya karar verdiğimiz günden bu yana her durumda! birlikte olduk ,her şeyi birlikte paylaştık.
Bize bu zaman içerisinde birlikte gülmeyi, gezmeyi,mutlu olmayı,sevinçler,üzüntüler hatta hastalıklar yaşatarak, terbiye edip kendini unutturmayan RABBİM'e (cc)sonsuz hamdü senalar olsun.
Kadınlar hatırlanmak ister(miş)!Doğum günü,evlilik yıldönümü gibi özel günlerde hatırlanmanın kadınların en önemli duygusal beklentisi olduğunu söyleyen uzmanlar şöyle diyorlar:
K adınlar 18 yaşında iken hangi heyecan ve tutkuyla sevilmişse, 50 yaşına geldiğinde de aynı heyecan ve tutkuyla sevilmek ister, hediyeden çok hatırlanmak,bir çift güzel söz duymak yeter.


Erkekler ise doğum günü,evlilik yıldönümü gibi günlerde hatırlanmadıklarında üzülmezler,ama kadın böyle değildir.
Özel günlerde mümkün olduğunca çok iltifat duymak ister.
Çok mu zor şey istiyoruz acaba ne dersiniz???????????????


21 Mayıs 2010 Cuma

HAYIRLI CUMALAR VE HÜMEZE SURESİ MEALİ



HAYIRLI CUMALAR

HÜMEZE SURESİ MEAL-İ KERİM


Mekke döneminde inmiştir. 9 âyettir.


1,2-Mal toplayan ve onu durmadan sayan, insanları arkadan çekiştiren, kaş göz işaretiyle alay eden her kişinin vay haline!
3-O, malının, kendisini ebedileştirdiğini sanır.

4-! Andolsun ki o, Hutâme'ye atılacaktır.
5-Hutame'nin ne olduğunu sen ne bileceksin?
6,7-O, Allah'ın, yüreklere işleyen tutuşturulmuş ateşidir.
8,9-Şüphesiz uzatılmış direkler arasında (bağlı oldukları halde) ateş onların üzerine kapatılacaktır


Alay edenlerin şiddetle kınandığı başka bir ayeti kerime :
"Ey iman edenler!

Bir topluluk diğer bir topluluğu alaya almasın; olur ki, alay edilenler kendilerinden daha hayırlı bulunurlar.

Kadınlar da kadınları alaya almasınlar; belki onlar kendilerinden daha hayırlıdırlar.

Hem birbirinizi ayıplamayın ve kötü lakaplarla atışmayın.

İmandan sonra fasıklıkla adlanmak ne kötü isimdir!

Kim de tövbe etmezse, iste onlar zalimlerin ta kendileridir. " (el-Hucurât, 49/11

18 Mayıs 2010 Salı

TAZE YAPRAKLA ZEYTİNYAĞLI SARMA




TAZE YAPRAKLA ZEYTİNYAĞLI SARMA
P.D.Ç.S.ETK.60 GELİBOLU17 GÜLCANA GELSİN
BAHARIN GELMESİYLE HER YER YEMYEŞİL OLDU,RABBİMİN cc İZNİYLE KURUYAN TOPRAK TEKRAR YENİDEN DİRİLİP ÜSTÜNDEKİLERE HAYAT VERDİ YAPRAKLAR ARDINDAN MEYVELERLE YERYÜZÜ ZENGİNLEDİ SÜSLENDİ SONSUZ ŞÜKÜRLER OLSUN
ASMA YAPRAKLARI DA BANA LÜTFEN BİZİ TOPLA DEYİNCE BEN DE BU MEVSİMİN İLK SARMASINI YAPTIM
İNANIN ÇOK LEZZETLİ OLDU YALNIZ ÇOK ÖNEMLİ BİR PÜF NOKTASI VAR: YAPRAKLARIN İLLA DA DALINDAN TEK TEK KOPARILMASI GEREKİYOR:)))))
MALZEMELER:
TAZE ASMA YAPRAĞI,
PİRİNÇ,
İNCE KIYILMIŞ TAZE SOĞAN,
DOMATES RENDESİ(hala geçen yaz döneminde hazırladığım domates rendesini kullanıyorum)
DOMATES SALÇASI,
MAYDANOZ,
DEREOTU,
TAZE NANE,
BİTKİSEL TUZ,
ZEYTİNYAĞI
TUZ,
KARABİBER,
KİMYON,
YENİBAHAR
YAPRAKLAR ÇOK TAZE OLDUĞU İÇİN HAŞLAMADAN KISA SÜRE KAYNAYAN SUYA ATILIR VE ÇIKARILIR
İÇ MALZEMELER ÇİĞDEN HAZILANIR VE YAPRAKLAR SARILIR
TENCEREYE (dağılmamaları için)HEPSİ İÇE MERKEZE DOĞRU SIRALANIR,{{RESİM2}}
YAPRAKLARIN SAPLARINI KOPARDIM AMA ATMADIM EKŞİMSİ LEZZETİNİ VERMESİ İÇİN TENCERENİN ORTASINA KOYDUM
EN ÜSTÜNE DENK GELECEK BÜYÜKLÜKTE ISIYA DAYANIKLI BİR TABAK KONUR{{RESİM3}}PİRİNÇ ÖLÇÜSÜNDE SICAK SU KONUR,
ÖNCE ORTA SONRA YAVAŞ ISIDA SUYUNU ÇEKENE KADAR KAYNATILIR

TATLI ÖDÜL

ÇOK TATLIYIM,
ÇOK TATLISIN,
ÇOK TATLI,
ÇOK TATLIYIZ,
ÇOK TATLISINIZ,
ÇOK TATLILAR


TATLI ÖDÜLE DEVAM:)
SEVGİLİ ESRACIM BUYUR BLOGUMDAN AL,HEDİYELERİNİN ARASINA OTURT,EN BAŞA KOY TAMAM MI?? DEMİŞ KOYDUM ESRACIM BAK:)))))
SEVGİLİ GÜLLESU ,
SEVGİLİ YELPAZESU
SEVGİLİ BELLEK
ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM SİZLERE SAĞOLUN VAROLUN

BİR ÖNCEKİ ÖDÜLÜ ALDIĞIMDA HİÇBİRİNİZİ AYIRAMAM DEDİM VE İSİM BELİRTEMEDİM HERKESE İTHAF ETTİM AMA HEDİYE ALMANIN MUTLULUĞUNU YAŞAMAMIZ GEREKİR DİYE İSİMLERİ YAZMAYA BAŞLAYAYIM İSMİ OLMAYANLAR TATSIZ MI?YOOOOOO HERKES ÇOK TATLI ÇOOOOK
İSİMLER AZ SONRA:))))))))))
İSİMLER ALFABETİK SIRALANDI:))))
AHSENHATİCE,

ARSELDİ,

BERACAN,

BİRDEMLİKSOHBET,

CAHİDE-JİBEK,

EBRARSUEDA

HURİYE,

KESKİNLİ,

PAPATYA68,

SERPİL ,

SUGİBİ10

YEŞİMCİM

17 Mayıs 2010 Pazartesi

TERBİYELİ SOMON BALIĞI

TARİF İÇİN SEVGİLİ JİBEK KARDEŞİME TEŞEKKÜR EDERİM BURAYI TIKLAYIN 

Terbiye sosu:


1 tatlı kaşığı biber salçası.

Yarım limonun suyu.

10 adet tane karabiber.

4-5 diş sarımsak.

3 defne yaprağı.

3 yemek kaşığı zeytinyağı.

Tuz.

1 dilim somon balığı (derisinin altındaki yağdan dolayı fümesinden daha faydalı ve lezzetli).

Yapılışı:

Zeytinyağı, limon suyu, biber salçası ve tuzu karıştırın.

Somonun her iki yüzünü terbiye sosuna bulayın.

Tane karabiber ve tane sarımsakları somonun her iki yüzüne batırarak yerleştirin.

1 saat terbiye olması için bekletin.

Teflon tavada her iki yüzünü 15′er dakika orta ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.

Daha sonra, saldığı suyunu çekip kızarana kadar kapaksız olarak kızartın.

15 Mayıs 2010 Cumartesi

GÜVEÇTE TÜRLÜ


ODUN ATEŞİNDE GÜCEÇTE TÜRLÜ
Bu yemeği barbeküde odun ateşinde pişirdim,harika bir lezzet zaten toprak güveci bilirsiniz kendine has kokusu ve lezzeti olur,üstelik odunla pişerse lezzeti katlanır:))))
içindekiler
et
patates
patlıcan
taze fasulye
kabak
domates
yeşil biber
soğan
sarımsak
zeytinyağı
tuz
karabiber

TATLI ÖDÜL


BLOG CAMİASINDA TATSIZ BİRİ VARMI ACABA :))HERKES ÇOK TATLI ÇOOOOK
bana bu ödülü veren çok sevgili ve çok tatlı arkadaşlarım:
gelibolu17,
papatya68,
humeyra
size çok teşekkür ediyorum bende herkese vermek istiyorum hanginizi ayırayım
inanın bu ödül sayfama gelen herkesedir lütfen alıp sayfanızda yayınlayın
hepinize çok güzel, sağlıklı,huzurlu,mutlu ve hayırlı bir hafta sonu dilerim
ALLAH'a emanet olun

14 Mayıs 2010 Cuma

HAYIRLI CUMALAR VE AYETEL KÜRSİ MEALİ


SEVGİLİ PEYGAMBER EFENDİMİZ(S.A.V):
GÜNLERİN HAYIRLISI CUMA,
KELAMIN HAYIRLISI KUR'AN-I KERİM,
KUR'ANIN EN BÜYÜK SURESİ BAKARA SURESİ,
BAKARA SURESİNİN EN BÜYÜK AYETİ AYETEL KÜRSİDİR BUYURMUŞ
BU ÇOK FAZİLETLİ AYETİ HERZAMAN ÖZELLİKLE BUGÜN ÇOKÇA OKUYALIM

AYETEL KÜRSİ--KUR'AN-I KERİM'İN SEYYİDİ(EFENDİSİ)DİR

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM

Allah’tan başka hiçbir ilâh yoktur.



O daima diridir (hayydır), bütün varlığın idaresini yürüten (kayyum)dir.



O’nu ne gaflet basar, ne de uyku.



Göklerde ve yerde ne varsa hepsi O’nundur.



İzni olmadan huzurunda şefaat edecek olan kimdir?



O, kullarının önlerinde ve arkalarında ne varsa hepsini bilir.



Onlar ise, O’nun dilediği kadarından başka ilminden hiç bir şey kavrayamazlar.



O’nun kürsisi, bütün gökleri ve yeri kucaklamıştır.



Onların her ikisini de görüp gözetmek O’na bir ağırlık vermez.



O çok yücedir, çok büyüktür.

SADAKALLAHÜLAZİM
(bakara suresi 255.ayet Elmalılı hamdi yazır meali)

13 Mayıs 2010 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI BAHARATLI NOHUT SALATASI


Bu harika nefis lezzetin adını bilmiyorum bilen varsa bana yardım etsin:)
Rahmetli babamın çok sevdiği ve nohut haşlandığı zaman mutlaka yaptırdığı bu lezzeti babamı hayırla yad etmek için hazırladım ve sizlerle paylaşmak istedim,belki sizde denemek istersiniz
ALLAH AHİRETE GÖÇEN ANAMIZI BABAMIZI VE ÖLMÜŞLERİMİZİ RAHMETİYLE KUŞATSIN AMİN
Yeni haşlanmış ve henüz soğumamış nohutlar tabağa alınır,üstüne tuz,karabiber,kimyon,pul
biber ve sızma zeytinyağı dökülür afiyetle yenir
Ayrıca nohut haşlamakla ilgili püf noktası vermek istiyorum
nohutlar yıkanıp tuzlu sıcak su içersinde 1 gece bekletilir ve düdüklü tencerede(her ne kadar kolayımıza gelse de)değil,normal tencerede pişirilmesi uygunmuş bu sayede nohutların kabukları parçalanıp dağılmazmış,ben normal tencerede pişiriyorum

10 Mayıs 2010 Pazartesi

KÖY EKMEĞİ


ÜLKER BİZİM KÖY EKMEĞİ
1 Paket köy ekmeği unu,
paket içinden çıkan maya,
tarife göre su miktarı ile yoğrulan hamur mayalandırılır,şekil verilir tekrar mayalandırılır,
ön ısıtmalı fırında pişirilir
NOT: ekmek pişirirken fırına içi su dolu küçük bir kap konur bu sayede ekmekler kurumadan ince kabuklu ve yumuşacık olur

9 Mayıs 2010 Pazar

ZEYTİNYAĞLI LAHANA SARMASI


ZEYTİNYAĞLI LAHANA SARMASI
Mevsimin son lahanasını pişirdim tekrarını nasipse gelecek kış yaparız,şimdi de taze asma yapraklarını topladım onları saracağım:)
malzemeler:
lahana ,
pirinç,
soğan,
zeytinyağı,
biber salçası,
domates salçası,
maydanoz,
dereotu,
nane,
karabiber,
yenibahar

7 Mayıs 2010 Cuma

ERİŞTE ÇORBASI




ERİŞTE ÇORBASI

Harika bir çorba tarifi, mükemmel lezzeti ile çorba favorilerimizin arasına girdi.
kesinlikle yapmanızı tavsiye ediyorum.
1 su bardağı kendi yaptığım erişteyi 1,5 litre su ile kaynattım,
(tavuk veya etsuyu veya bulyon),
1 tatlı kaşığı bitkisel tuz ilave ettim,
1 çay bardağı haşlanmış nohut,
1 su bardağı yoğurt,
1 adet yumurta,
2 kaşık silme unu blendırla çırptım ve çorbaya ilave ettim,bir iki taşım kaynatıp ocağı kapattım.
Tereyağı ve naneyi kızdırıp üstüne döktüm.

HAYIRLI CUMALAR


CUMA SURESİ Medine de inmiştir. 11 ayet, 48 kelime, 700 harftir.
Bismillahirrahmanirrrahim
1-Göklerde ve yerde ne varsa hepsi, mülkün sahibi, öyle lekesiz mukaddes, hem güçlü hem hikmet sahibi olan Allah için tesbih eder.
2-O'dur, ümmiler içinde kendilerinden olup onlara ayetlerini okuyan, onları temize çıkarıp parlatan, onlara kitap ve hikmet öğreten bir peygamber gönderen. Oysa bundan önce açık bir sapıklık içindeydiler.
3-Onlardan henüz kendilerine katılmamış diğer insanlara da (göndermiştir o peygamberi). O, öyle güçlü, öyle hikmet sahibidir.
4-İşte o Allah'ın lütfudur, onu dilediğine verir. Allah, çok büyük lütuf sahibidir.
5-Kendilerine Tevrat yükletilip de sonra onu taşımayanların durumu, ciltlerle kitap taşıyan eşeğin haline benzer. Allah'ın ayetlerini yalanlayan topluluğun durumu ne çirkin! Allah, zalimler topluluğunu doğru yola çıkarmaz.
6-De ki: "Ey Yahudiler, siz diğer insanların değil de yalnız kendinizin Allah'ın dostları olduğunuzu iddia ediyorsanız, haydi ölmeyi temenni edin, eğer (davanızda) samimi iseniz!
7-Oysa onlar, ellerinin sunduğu günahlar yüzünden onu asla temenni etmezler. Allah zalimleri bilir.
8-De ki: "Haberiniz olsun, o kaçıp durduğunuz ölüm, mutlaka gelip size çatacaktır; sonra O, bütün görünmeyeni ve görüneni bilene döndürüleceksiniz de O size neler yaptığınızı haber verecektir."
9-Ey iman edenler, Cuma günü namaz için çağrı yapıldığında hemen Allah'ın zikrine (anılmasına) koşun ve alım satımı bırakın; eğer bilirseniz, o sizin için daha hayırlıdır.
10-Namaz kılındıktan sonra da yeryüzüne dağılın, Allah'ın bol nimetinden nasip arayın ve Allah'ı çok zikredin ki, kurtuluş bulabilesiniz.
11-Böyle iken, bir ticaret veya eğlenti (eğlence) gördüklerinde ona fırladılar ve seni ayakta bıraktılar. De ki: "Allah'ın katındaki, eğlenceden de ticaretten de hayırlıdır ve Allah rızık verenlerin en hayırlısıdır."

6 Mayıs 2010 Perşembe

KUTLU DOĞUM HEDİYEM VAR






MUHABBETTEN MUHAMMED(S.A.V) OLDU HASIL,
MUHAMMED'SİZ(S.A.V)MUHABBETTEN NE HASIL??
SEVGİLİ ARKADAŞIM arseldi.blogspot BİR ÇEKİLİŞ YAPIP KUTLU DOĞUMU VE KAİNATIN SEVGİLİSİ MUHAMMED MUSTAFA(S.A.V)İ HATIRLATACAK HEDİYE GÖNDERMİŞ KENDİSİNE ÇOK ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM,BÖYLESİNE MANİDAR VE MANEVİ DEĞERİ ÇOK YÜKSEK HEDİYE ALMAK BENİ HEM SEVİNDİRDİ HEM DUYGULANDIRDI,SİZİNLEDE PAYLAŞMAK İSTEDİM

5 Mayıs 2010 Çarşamba

HAŞHAŞLI POĞAÇA




HAŞHAŞLI POĞAÇA

bu poğaçaları sevgili *LEZZET-İ MEKAN* SERPİL'de görüp hayran oldum ama benim kullandığım haşhaş farklı idi
malzemeleri tarifi serpilden
Haşhaşı hamura karıştırınca ortaya hem değişik hemde lezzetli bir poğaça çıktı.
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı çekilmiş yağlı haşhaş
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İç malzemesi
Çökelek ve maydonoz
Tüm hamur malzemeleri yoğrularak kulak memesi yumşaklığında bir hamur yapılır. Daha sonra ben hamuru ikiye böldüm, her iki parçada ayrı ayrı yufka gibi açılır ve eşit olarak üçgenlere bölünür. Her üçgene iç harç koyulduktan sonra sigara böreği gibi sarılarak kenar uçlarından içe doğru katlanır. 170 derecede yaklaşık yarım saat pişirilir.
AFİYET OLSUN



3 Mayıs 2010 Pazartesi

PEYNİRLİ POĞAÇA VE BAHÇEDE 5 ÇAYI




PEYNİRLİ POĞAÇA VEE MUTLU HAFTALAR
Mayıs ayı girdi hava iyice ısındı bahar kendini hissettirdi,güzel bir haftaya başlarken size bahçemizden ilkbahar görüntüsü sunmak istedim
Bu sefer poğaçaları ben yapmadım komşum seher hanım yaptı,yazlığın bahçesinde resimde gördüğünüz gibi çay ve sohbet eşliğinde afiyetle yedik:) ellerine sağlık olsun,biz çok beğendik,malzemelerini not ettim yapmak isterseniz diye,
1 su bardağı ılık süt,
½ su bardağı sıvıyağ,
2 adet küp şeker,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 paket instant(kuru) maya,
Aldığı kadar un
içine peynir
bu malzemeden resimdeki büyüklükte 15 adet yani 1 tepsi çıkmış

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem