Bu Blogda Ara

28 Şubat 2010 Pazar

MISIRLI SANDAL KÖFTE




MISIR YÜKLÜ SANDAL KÖFTE

Evet sandallarım mısır yüklü yola çıktılarJ) ancak resim kalitesi iyi olmadı net çıkmadı üzgünüm, bakmayın resmin böyle çıktığına çok lezzetli oldu
Öncelikle köfteyi bildiğimiz klasik şekilde yoğurdum
Dinlenen köfte harcından sandal şeklinde köfteler yapıp cam fırın kabına yağ kullanmadan yerleştirip fırında köfteler pişene kadar tuttum,
İçine haşlanmış mısırları doldurdum,
Domates salçasını sıcak su ile ezerek sandallarım yüzsün diye köftelerin üstüne döktüm tekrar fırına koyup pişirdim,
Diyette olduğum için yağ kullanmadım(aslında üstüne tereyağı çok yakışırdı) kıymanın yağı yeterli oldu

27 Şubat 2010 Cumartesi

TAVUKLU,NOHUTLU VE TERBİYELİ TEL ŞEHRİYE ÇORBASI




TAVUKLU, NOHUTLU VE TERBİYELİ TEL ŞEHRİYE ÇORBASI

Diyete devam ederken birde dişlerimi yaptırmaya başlayınca sulu gıdalarla ve çorbalarla beslenmeye çalışıyorum,dolayısıyla hem besleyici hem sulu hem de az yağlı bir çorba pişirmeye gayret ediyorum
Haşlanmış tavuk eti ve suyuna normal su ekleyip kaynayınca tel şehriyeyi ve haşlanmış nohutu ilave ettim kısa sürede piştiği için ocağı kıstım,bu arada bir kapta 1 yumurta,2 kaşık yoğurt,yarım limonun suyu ve 2 kaşık silme unu blendırla karıştırıp çorbaya ilave ettim,diyetimden dolayı yağ kullanmadım çorbamın üstüne renk ve lezzet vermesi için DOMATES SOS vee olmazsa olmaz pul biber koydum
Çok lezzetli şifalı ve gribe karşı koruyucu bir çorba oldu

26 Şubat 2010 Cuma

SÜTLÜ KABAK TATLISI


HAYIRLI VE BEREKETLİ CUMALAR DİLERİM

SÜTLÜ KABAK TATLISI
sütlü tarifler etkinliği için sevgili esraya gönderiyorum

Kabak tatlısını farklı şekilde yemek isteyenler için bir fikir olabilir belki, kabak toz şeker ile pişirildikten ve soğuduktan sonra yiyeceğimiz kadar tabağa koyup üstüne dövülmüş ceviz ve şekersiz soğuk süt dökülür,ben bu şekilde yemeyi çok seviyorum ve kabakları çatalımla hafiçe ezerek yiyorum yani yiyordum!!! Bu kış ara verdim inşallah perhizim bitince yiyebilirim

NOT: ARKADAŞLAR SEVGİLİ PAŞAKIZI YANİ YEŞİMCİM HASTA LÜTFEN ONUNİÇİN VE TÜM HASTALAR İÇİN DUA EDELİM ALLAH ACİL ŞİFALAR VERSİN BİR AN ÖNCE ARAMIZA DÖNSÜN

25 Şubat 2010 Perşembe

VELADET-İ NEBİ HZ.PEYGAMBERİMİZİN(S.A.V)DOĞUM GÜNÜ











VELADETİ NEBİ (en sevgilinin s a v yeryüzünü şereflendirdiği doğduğu gün)
Gül bahçesine girenler gül olmasalar da gül kokarlar.Kainatın en güzel kokan gülünün s a v kokusunun üzerimizde olması dileğiyle bu günümüz mübarek olsun

RAHMETEN LİL ALEMİN
Rahman’dan gelen,
Rahim’den gelen,
Rauf’dan gelen,
El Vedud’dan gelen,
SALLALLAHÜ ALEYHİ VE SELLEM
Gel ey MUHAMMED bahardır
Dudaklar ardında saklı
Aminlerimiz vardır
Hacdan döner gibi gel
Mirac’tan iner gibi gel
Bekliyoruz yıllardır

Kur’an-ı Hakim deşöyle buyuruluyor:
<Şüphesiz ALLAH da melekleri de o Peygambere çok salat ve tekrim ederler. Ey iman edenler!siz de salat edin,tam bir teslimiyetle selam verin>(Ahzab suresi 56)


24 Şubat 2010 Çarşamba

HAŞHAŞLI EKMEK





FARKLI BİR EKMEK DAHA, HAŞHAŞLI YARI TAM BUĞDAY UNU İLE MAKİNADA YAPTIĞIM EKMEK
İLAVE OLARAK 1 ÇAY BARDAĞI HAŞHAŞ KOYDUM

22 Şubat 2010 Pazartesi

HAVUÇLU,ETLİ VE SOĞANLI PİLAV




RESİMLERİN ÜSTÜNE TIKLAYARAK BÜYÜTEBİLİRSİNİZ


HAVUÇLU ETLİ VE SOĞANLI PİLAV

Bu pilav adeta *canım çekti yaptım* pilavı oldu,bir anda canımın çektiklerini ve hazırda bulunan malzemeleri bir araya toplayıp yaptım sonuç çok lezzetli oldu
1 su bardağı pirinç,
1,5 su bardağı su,
Haşlanmış et,
Havuç,
Soğan,
Birer kaşık tereyağı ve zeytinyağı,
Tuz,karabiber

İnce doğranmış soğan,rendelenmiş havuç ve yağ kısa süre kavrulur,sıcak suyu ve pirinci konur tuzu ve 1-2 damla limon suyu ilave edilerek ocak kısılır pilav suyunu çekince etler ilave edilir ve ocak kapatılır pilav demlendirilir

19 Şubat 2010 Cuma

BAYAT SİMİT PİZZASI


RESİMLERİ DAHA BÜYÜK GÖRMEK İÇİN ÜSTLERİNE TIKLAYINIZ


BAYAT SİMİT PİZZASI


Bayatlayan ekmekleri simitleri hatta artan pilavları,makarnaları ve börekleri lütfen atmayalım, onları farklı uygulamalarla tekrar değerlendirelim, böylelikle hem atıp ziyan etmemiş,hem yeni bir tarif üretmiş olur,hem de bu sonuçtan dolayı mutluluk duyarız,
Yiyemediğimiz simitlerden artanları 1 parmak eninde doğradım,
1 çay bardağı süt,
½ çay bardağı sıvıyağ,
1 adet yumurta,
1 çay kaşığı kabartma tozu
Üstü için,
Kültür mantarı,
Sucuk,
Domates dilimleri,
Salça veya ketçap,
Kaşar peyniri rendesi


Bu malzemeleri çırpıp içine simit parçalarını koyup karıştırdım simitler çok kuru olduğu 5-10 dk yumuşamalarını bekledim,
İçini yağladığım cam fırın kabına yumuşayan malzemeleri döktüm,
Ketçap ve domates rendesi yayıp üstüne mantar,domates ve sucukları koydum,
Fırından çıkmasına az kala kaşar rendesini koydum eriyince fırından çıkması gerekirken maalesef geciktim fazla kızarmasına sebep oldum
NOT: BEN BU MALZEMELERİ AZ MİKTARDA SİMİT İÇİN KULLANDIM SİZ YAPMAK İSTERSENİZ Kİ BENCE YAPIN SİMİT VEYA EKMEĞİNİZİ ISLATACAK MİKTARDA SIVI MALZEME HAZIRLAYIN

18 Şubat 2010 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI KURU BİBER DOLMASI

HAYIRLI VE BEREKETLİ CUMALAR DİLERİM




KURU BİBER DOLMASI


Yaz sıcağında kuruttuğum dolmalık biberler biran önce tüketilmeli diyerek nefis bir dolma yaptım,

malzemeler

kuru biber,

pirinç,

soğan,

zeytinyağı,

dolmalık fıstık,

kuşüzümü,

tarçın,

yenibahar,

tuz


iç pilav yapar gibi hazırlayıp daha öbceden sıcak suda bekletip yıkadığım kuru biberlerin içini doldurup az su ilavesi ile pişirdim

17 Şubat 2010 Çarşamba

BALKABAĞI HOŞAFI



ÜZÜMLÜ BALKABAĞI HOŞAFI


Yıllar önce bir köyde düğün yemeğinde bu hoşafı gördüm aaa kabaktan hoşafmı olur demiştim yediğimde de tadına şaşırmıştım,aradan geçen zaman zarfında yapmak nasip olmadı niye mi? Şöyle bol cevizli şerbetli kabak tatlısı yapmaktan hoşafa sıra gelmedi:)) ama şimdi diyetteyim ya!!! Tatlı yasak diye evdeki kabağı biraz mücver,biraz hoşaf, biraz da çorba yaparak değerlendirdim çorba tarifim yakında gelecek
Balkabağı kabukları soyulup yıkanır, küp şeklinde doğranır su ve karanfil ile ocağa konur, pişmeye yakın daha önceden yıkanıp su içinde bekletilen çekirdeksiz üzümler ilave edilir çok kısa sürede pişen malzemenin içine arzuya göre şeker ilave edilir(ben çok az miktarda koydum) ve ocak kapatılır
Sonuç olarak; lütfen deneyin, farklı bir lezzet yakalayın, yerken kabak tatlısının az şekerli halini damağınızda hissedeceksiniz

15 Şubat 2010 Pazartesi

DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN








DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN

Sevgili eşim,33 yıllık hayat arkadaşım,canım,cananım,birtanem,doğum günün kutlu olsun,

ALLAH hayırlı, uzun ve sağlıklı nice yılları birlikte yaşamayı nasip etsin.

Seninle tanıştığım ve evlendiğim için çok şanslıyım.

Her ne kadar uzmanlar***erkekler doğum günü,evlilik yıldönümü gibi günleri hatırlamakta zorlandıkları gibi hatırlanmadıklarında da üzülmezler***diyorsa ve sen bu yazıyı yazmana gerek yok desen de yazmak kutlamak istedim.

Çünkü;sen benim için en önemli, en değerli,en dürüst ve en saygın kişisin,

Senden başka kimsem yok biliyorsun,

İyi ki varsın,iyi ki doğdun ve iyi ki birlikteyiz.

Nice yıllara birlikte sağlıkla,huzurla,ilk günkü aşk ve sevgi ile
ALLAH'IN İZNİ İLE

13 Şubat 2010 Cumartesi

SEVGİLİLER GÜNÜ!!!







EBEDİ SEVGİLİ...
Hadi bugün O’na ALLAH(CC)'a olan sevgini göster!
Bugün sevgililer günü ya…
o’nun için bir şey yap!
O’na (cc) kendini beğendir bugün“Seviyorum” diyorsun ya…
Hadi göster sevgini!
O (CC) neyi seviyor, neyi sevmiyor öğren!
VESev O’nun sevdiklerini, sevmediklerinden uzaklaş!
Ki, O da sevsin seni…
Seven elbet sevilir ama, lafta kalmasın sevgin…
Hadi bugün O’na göster sevginiSevgililer günü ya bugün..
Bilirsin, seven hep sevdiğini anlatır,
“Bülbülün yüz hikâyesi varmış, hepsi de gül üstüne..”
Bugün, ulaşabildiğin herkese O’nu (CC) anlat!
O’nu ve O’nun en sevdiğini(SAV)…
Telefonla,yüzyüze,kavlen ve fiilen O’nu anlat!
O, sana senden de yakın olanı..
O, seni senden de iyi bileni..
O, sen O’nu bıraksan da seni asla bırakmayanı..
O, en güzel sevda türküsünü, ölümsüzlük bestesini…
Sevgililer günü ya bugün..
Bilirsin, seven hep sevdiğini düşünür ya..
Bugün sen de hep O’nu düşün!
O’nun hoşuna gidecek bir şey yap!
Memnun et O’nu..
Meselâ;Şimdiye dek isteyip te yapamadığın bir emrini uygula bugün!
Meselâ;Şimdiye dek isteyip te yapamadığın bir emrini uygula bugün!
Eğer örtülü değilsen, hiç çıkarmamak sözüyle,Bir başörtüsü al kendine!
Kılamıyorsan, bugün namaza başla!
Meselâ; “Kur’anı mutlaka öğreneceğim” de!
Biliyorsan, öğretmek için bir talebe bul kendine!
Bir ayet ezberle ve uygula onu!
Bugün bir hadis öğren ve öğret onu!
Meselâ; bugün sevgilini en az bir kişiyle tanıştır!
Hiç tanımadığın birine selam ver!
Bir yetimin başını okşa!
Bir çocuğu sevindir bugün!
Meselâ;İşyerine giderken bir tatlı götür bugün,
Ya da, elindeki tatlıyla çal komşunun kapısını,Yüreğini bölüş,
O’nu (CC) anlat bu vesileyle..
Bugün O’nun için birşey yap!
Ama yalnız O’nun için..
Nefsini hiç karıştırma!
Cennet hesapları yapma bugün,karşılık bekleme!
Pazarlıksız, riyasız olsun her yaptığın…
Bugün şöyle bir düşün!
Sevdiklerine ve hatta sevmediklerine,Ne kadar çok vakit ayırıyorsun?..
Fanî dediğin şu dünya için ne kadar çok çalışıyorsun?..
Yarım saat sürecek bir ziyaret için,
On dakika sürecek bir yemek için, mutfakta ne kadar kalıyorsun?..
Nazlıca ağlayan yavrunun sesiyle nasıl fırlarsın yatağından, o soğuk gecede?..
İşverenin ay sonunda vereceği üç kuruş için nasıl kahredersin kendini?..
Sınıfını geçebilmek için, iyi not alabilmek için, nasıl geceni gündüzüne katarsın?..
Eşini, çocuklarını, anneni, babanı, nişanlını memnun etmek için nasıl da çırpınırsın…
Tüm bunlar ve senin de ekleyebileceğin dahaları için yaptıklarının,
SÖYLE, yüzde kaçını ALLAH(c.c) için, habibullah için yaptın bugüne kadar?..
Evet bugün sevgililer günü..
Sen de buluş Sevdiğinle bugün!
At kendini seccadeye, bir tövbe et, dönmemecesine..
O’nun sevmediği herşeye “elveda” de!
Gözyaşların armağan olsun O’na..
Gözyaşların ve zaten O’nun olan yüreğin..
Bugün ve hergün!
NOT!!!! YAZI BANA AİT DEĞİLDİR,GEÇEN YIL ÇOK SEVDİĞİM BERCESTE06.BLOGCU KARDEŞİMDE GÖRDÜĞÜM ONUN İZNİYLE YAYINLADIĞIM YAZIYI ÇOK BEĞENDİM VE MANİDAR BULDUM KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM

12 Şubat 2010 Cuma

ÇÖREKOTLU EKMEK,TAM BUĞDAY EKMEĞİ








ÇÖREKOTLU EKMEK

SEVGİLİ RASULULLAH EF S.A.V.
Çörekotu ölüm ve yaşlılık hastalığı dışında her hastalığa şifadır buyurmuş
Bu yüzden bloguma bu ismi verdim ve çörekotunu şifa niyetine yiyorum
Ekmeğin içine de çörekotu koydum çok hoş kokulu mis gibi oldu
Daha önce yayınladığım CEVİZLİ KÖY EKMEĞİ tarifime bakabilirsiniz


10 Şubat 2010 Çarşamba

BİBER SOSLU AKITMA,KREP


BİBER SOSLU AKITMA KREP
 

Eski adıyla akıtma yeni adıyla krep ama katık istemesin katık lezzeti içinde olsun diye bu şekilde yaptım
2 adet yumurta,
1 su bardağı süt,
1 su bardağı un,
Yarım çay bardağı sıvıyağ,
1 çay kaşığı kabartma tozu,
Az tuz
Güzelce çırpılan ve koyu boza kıvamına gelen karışımdan 1 kepçe, ısınan ve az yağlanan krep tavasına dökülür, arkalı önlü pişirilir
Daha önce yayınladığım KAHVALTILIK BİBER SOSU kreplerin bir yüzüne sürüp rulo yaptım böylesi daha hoş ve lezzetli oldu

9 Şubat 2010 Salı

TERBİYELİ KÖFTELİ KEREVİZ YEMEĞİ


TERBİYELİ KÖFTELİ KEREVİZ YEMEĞİ

1 adet kereviz,
1 adet soğan,
Az zeytinyağı,
Köftesi için:
Kıyma,
Pirinç,
Soğan,
1 yumurtanın akı
Tuz ve baharat
Terbiyesi için:
1 yumurtanın sarısı,
Yarım limon suyu,
1 tatlı kaşığı un
Kereviz soyulur yemeklik küp şeklinde doğranır limonlu su içinde kararmasın diye bekletilir,
Köftesi için:kıymanın içine soğan rendelenir,pirinç,yumurta akı,tuz ve baharatları konur,yoğrulur minik köfteler hazırlanır,
Tencereye az zeytinyağı ve doğranmış soğan konur biraz kavrulur,kerevizler ilave edilir kısa süre daha kavrulur sıcak su ve köfteler ilave edilir pişmeye bırakılır,
Terbiyesi için de: yumurta sarısı,un ve limon suyu çırpılarak yavaş yavaş yemeğe karıştırılır ve ocak kapatılır

6 Şubat 2010 Cumartesi

FIRINDA BALKABAĞI MÜCVERİ




RESİMLERİ DAHA YAKINDAN BÜYÜK GÖRMEK İÇİN ÜSTÜNE TIKLAYIN
p.d.ç.s.etk.53
FIRINDA BALKABAĞI MÜCVERİ
Çok eskilerden kayınvalidemin kayınvalidesinin çok sevdiği için sıklıkla yaptırdığı ve yediğimiz bir tarif,kabak tatlısını kalorisi yüksek diye yapamayınca eski günleri yad etmek ve evdeki kabağı tüketmek için bu şekilde pişirdim
Harika bir lezzet,şimdiye kadar denemeyenlere kesinlikle öneririm
Net ölçü vermek zor ama kullandığım malzemeleri yazayım
Orta boy kabağın 1/3 ü,
2 adet soğan,
Yarım su bardağı süt,
Yarım su bardağından biraz fazla sıvıyağ,
2 adet yumurta,
Yarım paket kabartma tozu,
Yarım su bardağı kadar un(un miktarı kabağın cinsine göre değişir koyu kek kıvamında olacak),
Tuz,karabiber,pul biber,kimyon, mutlaka kuru nane
Kabak rendelenir,içine;rendelenmiş soğan ve tüm malzemeler sırasıyla konur,karıştırılır,yağlanmış fırın kabına yayılarak fırında pişirilir

4 Şubat 2010 Perşembe

KIYMALI DOMATESLİ SPAGETTİ MAKARNA



sevgili gökçe beni mimlemiş 7 maddede kendimi anlatmamı istemiş,daha önceden böyle bir mim cevaplamıştım kısaca:
1-Sıradan bir kulum amma
2-Yalanı asla sevmem
3-Çok duygusalım
4-Yaşlı ve hasta bir kadınım :))
5-Hediye vermeyi çok severim,özellikle çocuklara
6-Pazara değil markete gitmeye bayılırım
7-Araba kullanırken farkında olmadan hızımı yükseltirim

1 Şubat 2010 Pazartesi

KAKAOLU TIRTIL KURABİYE


RESMİ DAHA BÜYÜK GÖRMEK İÇİN LÜTFEN ÜSTÜNE TIKLAYINIZ
HARİKA LEZZETTEKİ KURABİYELERİN ÖLÇÜLERİ İÇİN

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem