Bu Blogda Ara

23 Kasım 2009 Pazartesi

PATLICAN BALIĞI


PATLICAN BALIĞI

Üreticinin elinden tarla kenarında satın aldığım hormonsuz doğal küçük boy patlıcanları ne yapsam diye düşünürken acaba üstünü paneleyip kızartsam nasıl olur dedim ve kendimce uygulama yapıp patlıcanları pişirdim ve hayran oldum,ama tekrarı nasipse gelecek seneye, çünkü hava soğudu doğal(hormonsuz) tarlada yetişen patlıcanlar bitmek üzere
ismini de PATLICAN BALIĞI koydum,acaba bu isimde yemek varmı dır diye google bakınca gerçekten olduğunu ve Karadeniz e özgü olduğunu öğrendim *aklın yolu bir olsa gerek*
Patlıcan,
Yumurta,
Un,
Mısır unu,
Kızartmak için zeytinyağı
Patlıcanların kabuklarını ince soyup tuzladım,daha sonra yıkayıp süzdürdüm,
Patlıcanı önce una,sonra çırpılmış yumurtaya,en son da mısır ununa bulayıp kızarttım
Sonuç:harika,dışı kaplama içi beyaz lokum gibi

5 yorum:

  1. Canım elerine sağlık patıcanlı herşeye bayılırım.....

    Mutlu bir hafta geçirmen dileğiyle...

    YanıtlaSil
  2. DEĞİŞİK BİR TARİF ELLERİNİZE SAĞLIK SEVGİLER.

    YanıtlaSil
  3. Çok değişik bir tarif,ellerine sağlık...Afiyet olsun...

    YanıtlaSil
  4. ABLACIM BALIK TUTMUŞSUN.HIMM BİDE KIZARMIŞSIN.ELLERİNE SAĞLIK.YERİM ONLARI BEN:)

    YanıtlaSil
  5. Bende çok severim bu tarifi..Adını badem patlıcan koydum...Ve minik bostan patlıcanıyla yapıyorum...
    Hazıra konmak vardı hemen birini alıyorum..
    Ellerinize sağlık.....

    YanıtlaSil

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem