PATLICAN KEBABI
Tadı damakta kalan enfes bir patlıcan yemeği
Ölçüler yaklaşık olarak
5-6 adet patlıcan,
500 gr kuşbaşı kuzu eti(et miktarı azaltılabilir,kıyma ile de güzel oluyor),
1 adet soğan,
4-5 adet biber,
3-4 adet domates,
Kızartmak için sıvıyağ
Önce patlıcanlar alacalı soyulur,1 parmak eninde halka şeklinde doğranır,bolca tuzlanır ve acı suyunun gitmesi sağlanır,
Etler, içinde az yağ bulunan kızgın tavada hızlı ateşte kavrulur(kısık ateşte etler suyunu salar lezzeti azalır)
Etin içine ince doğranmış soğan biber sonrada domates konur birlikte kavrulur,
Tuzu karabiberi ve istenirse kıyılmış maydanoz ilave edilir,
Sıvı yağ kızdırılır,yıkanıp suyu süzdürülen patlıcanlar arkalı önlü az kızartılır(tekrar pişeceği için),
Tencereye kızaran patlıcanlar dizilir,üstüne kavrulan etler konur,1 çay bardağı kadar sıcak su ilave edip ocakta veya fırında kısa süre daha pişirilir arzu edilirse lezzetini artırmak için üstüne az tereyağı konur
ELİNİZE SAĞLIK.PATLICANLI HERŞEY SÜPER BENCE.TAM EKMEK BANDIRMALIK.
YanıtlaSiltadı damakta kalmıcak gibi durmuyor zaten...
YanıtlaSilellerine sağlık
sevgiler
ELLERİNİZ DERT GÖRMESİN. HARİKA BİR YEMEK.AFİYETLER OLSUN SEVGİLER.
YanıtlaSilPatlıcan kebabı Antep'te daha farklı yapıyor. Böylesini ilk defa gördüm lezetli görünüyor. Ellerine sağlık :)
YanıtlaSilsevgili evcimenim,bu galiba balıkesir çeşidi ama çok lezzetli tavsiye ederim
YanıtlaSilEnfes bir yemek. Bayılırım patlıcana. Ellerine sağlık
YanıtlaSilPatlıcanlı herşeyi çok seviyorum bu yemekte süper ellerine sağlık canım
YanıtlaSilmmmmm kulağa çok hoş geliyyor doğrusu:)
YanıtlaSil