Bu Blogda Ara

25 Ağustos 2009 Salı

PATLICAN KEBABI



PATLICAN KEBABI

Tadı damakta kalan enfes bir patlıcan yemeği
Ölçüler yaklaşık olarak
5-6 adet patlıcan,
500 gr kuşbaşı kuzu eti(et miktarı azaltılabilir,kıyma ile de güzel oluyor),
1 adet soğan,
4-5 adet biber,
3-4 adet domates,
Kızartmak için sıvıyağ

Önce patlıcanlar alacalı soyulur,1 parmak eninde halka şeklinde doğranır,bolca tuzlanır ve acı suyunun gitmesi sağlanır,
Etler, içinde az yağ bulunan kızgın tavada hızlı ateşte kavrulur(kısık ateşte etler suyunu salar lezzeti azalır)
Etin içine ince doğranmış soğan biber sonrada domates konur birlikte kavrulur,
Tuzu karabiberi ve istenirse kıyılmış maydanoz ilave edilir,
Sıvı yağ kızdırılır,yıkanıp suyu süzdürülen patlıcanlar arkalı önlü az kızartılır(tekrar pişeceği için),
Tencereye kızaran patlıcanlar dizilir,üstüne kavrulan etler konur,1 çay bardağı kadar sıcak su ilave edip ocakta veya fırında kısa süre daha pişirilir arzu edilirse lezzetini artırmak için üstüne az tereyağı konur

8 yorum:

  1. ELİNİZE SAĞLIK.PATLICANLI HERŞEY SÜPER BENCE.TAM EKMEK BANDIRMALIK.

    YanıtlaSil
  2. tadı damakta kalmıcak gibi durmuyor zaten...
    ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. ELLERİNİZ DERT GÖRMESİN. HARİKA BİR YEMEK.AFİYETLER OLSUN SEVGİLER.

    YanıtlaSil
  4. Patlıcan kebabı Antep'te daha farklı yapıyor. Böylesini ilk defa gördüm lezetli görünüyor. Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. sevgili evcimenim,bu galiba balıkesir çeşidi ama çok lezzetli tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  6. Enfes bir yemek. Bayılırım patlıcana. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. Patlıcanlı herşeyi çok seviyorum bu yemekte süper ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  8. mmmmm kulağa çok hoş geliyyor doğrusu:)

    YanıtlaSil

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem