Bu Blogda Ara

30 Nisan 2009 Perşembe

TEREYAĞLI KATMER













TEREYAĞLI KATMER

Gözleme hamuru hazırladığımda çok az hamur ayırıp poşetle buzdolabında sakladım(dondurucuda değil)
Cevizden büyük parça alıp oklava ile ince açmaya çalıştım
Erimiş tereyağı ve sıvı yağı karıştırıp açtığım yufkanın üstüne fırçayla yağ sürdüm
İnce rulo yapıp hafif burarak yuvarlak sarıp tekrar oklava ile az açtım
Teflon tavada kızarttım
Hamurların ortasına küçük bir delik açıp oradan az yağ akıttım(içine sürdüğüm yağdan)katmerin içinde yağ olduğundan dışına fazla sürmek istemedim
Tüm Gözleme Tariflerim Burada
Daha önce yayınladığım kıymalıgözleme tarifine bakabilirsiniz

Gözleme hamuru için malzemeler:
2 su bardağı un,

1 çorba kaşığı yoğurt,

1 çorba kaşığı zeytinyağı,

1 tatlı kaşığı limon suyu,

tuz ve su ile hamur yoğurulur,ne kadar uzun süre yoğurulursa hamur o adar özleşir,güzel açılır

5 yorum:

  1. offf çok güzel görünüyorlar ellerine sağlık canım çekti olsada yesek çayın yanında :)

    YanıtlaSil
  2. Selamün alayküm
    tarifleriniz çok güzel.özellikle pazar sabahları kahvaltıya değişik şeyler yapmak isterim.blogunuzdan bu konuda faydalanacağım.paylaşımınız için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  3. sevgili şirinem,buyur gel:)),
    sevgiesintisi,aleykümselam,ben de güzel sözlerin için teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  4. Bu nasıl güzel bir katmet böyle …
    Mmmmmm nefissss ellerine sağlık ablacım…
    Sevgiler…

    YanıtlaSil

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem