TEREYAĞLI KATMER
Gözleme hamuru hazırladığımda çok az hamur ayırıp poşetle buzdolabında sakladım(dondurucuda değil)
Cevizden büyük parça alıp oklava ile ince açmaya çalıştım
Erimiş tereyağı ve sıvı yağı karıştırıp açtığım yufkanın üstüne fırçayla yağ sürdüm
İnce rulo yapıp hafif burarak yuvarlak sarıp tekrar oklava ile az açtım
Teflon tavada kızarttım
Hamurların ortasına küçük bir delik açıp oradan az yağ akıttım(içine sürdüğüm yağdan)katmerin içinde yağ olduğundan dışına fazla sürmek istemedim
Tüm Gözleme Tariflerim Burada
Daha önce yayınladığım kıymalıgözleme tarifine bakabilirsiniz
Gözleme hamuru hazırladığımda çok az hamur ayırıp poşetle buzdolabında sakladım(dondurucuda değil)
Cevizden büyük parça alıp oklava ile ince açmaya çalıştım
Erimiş tereyağı ve sıvı yağı karıştırıp açtığım yufkanın üstüne fırçayla yağ sürdüm
İnce rulo yapıp hafif burarak yuvarlak sarıp tekrar oklava ile az açtım
Teflon tavada kızarttım
Hamurların ortasına küçük bir delik açıp oradan az yağ akıttım(içine sürdüğüm yağdan)katmerin içinde yağ olduğundan dışına fazla sürmek istemedim
Tüm Gözleme Tariflerim Burada
Daha önce yayınladığım kıymalıgözleme tarifine bakabilirsiniz
Gözleme hamuru için malzemeler:
2 su bardağı un,
1 çorba kaşığı yoğurt,
1 çorba kaşığı zeytinyağı,
1 tatlı kaşığı limon suyu,
tuz ve su ile hamur yoğurulur,ne kadar uzun süre yoğurulursa hamur o adar özleşir,güzel açılır
offf çok güzel görünüyorlar ellerine sağlık canım çekti olsada yesek çayın yanında :)
YanıtlaSilSelamün alayküm
YanıtlaSiltarifleriniz çok güzel.özellikle pazar sabahları kahvaltıya değişik şeyler yapmak isterim.blogunuzdan bu konuda faydalanacağım.paylaşımınız için teşekkür ederim.
sevgili şirinem,buyur gel:)),
YanıtlaSilsevgiesintisi,aleykümselam,ben de güzel sözlerin için teşekkür ederim
Bu nasıl güzel bir katmet böyle …
YanıtlaSilMmmmmm nefissss ellerine sağlık ablacım…
Sevgiler…
emelcim çok teşekkür ederim
Silsevgiler