ÇILBIR
Çılbır çok lezzetli ,ayrıca belli bir yaştan sonra ölçülü yenmesi gereken önemli besin kaynaklarımızdan yumurta ile yapılır,yıllardır yapmadığımı fark ettim malum kollestrol seviyemiz sınırda geziyor diyerek yumurtadan biraz uzak kaldık,yani mümkün mertebe azalttık
Kişi sayısına göre yumurta alınır eğer yumurta az, kişi sayısı fazla ise yumurtalar ortadan ikiye veya dörde bölünür
Bir kapta içine tuz atılmış su kaynatılır,yumurtalar teker teker fazla dağıtmadan yavaşça kaynayan suya kırılır,pişince kevgirle suyu süzülerek tabağa alınır
Sarımsaklı yoğurt konan servis tabağının içine pişen yumurtalar konur,
Üstüne arzuya göre kımızı toz biberli veya salçalı kızdırılmış tereyağı veya zeytinyağı dökülür,pul biber ve kara biberle lezzeti artırılır
dur ekmeğimi alıp geliyorum:)))şöyle bandıra bandıra yiyeyim....ellerine sağlık...
YanıtlaSilarkadaşım yapmıştı bana ilk.ben yogurtlu şeylere bayılırım çılbırada bayılmıştım.bir canım çekti ki şimdi.
YanıtlaSilbende sıcak suya kırarak yaparım çok lezzetli sarımsaklı yogurt gercektende çok yaışıyor
YanıtlaSilOfff harika görünüyor:))Ellerinize sağlık..
YanıtlaSil