Bu Blogda Ara

9 Şubat 2009 Pazartesi

ETLİ NOHUT


ETLİ NOHUT MU ?? NOHUTLU ET Mİ ??
Sahi sizce hangisi? Lisede edebiyat öğretmenimiz bize sormuştu etli fasulyemi fasulyeli etmi diye bu yemekte nohutla et aynı miktarda olunca o günler aklıma geldi.Bu şekilde yani salçasız nohut yemeğini ilk kez DENİZLİ de düğün yemeğinde yedim tadını hala unutamadım,tabii odun ateşinde kazanda bol kemikli etle pişirilmişti harika bir tattı,ilk gördüğümde şaşırmıştım renksiz diye çünkü biz domatesli salçalı soğanlı biberli yapıyoruz ama demek ki değişik tatları denemekte yarar varmış.
Kuşbaşı doğranmış kuzu etlerini kızgın zeytinyağına atıp soteledim,1 adet ince doğranmış soğanı ilave edip az daha kavurup sıcak su ilave ettim,haşlanmış nohutu da koydum tuz(bitkisel tuz kullandım daha lezzetli oluyor)et suyu koyup çok kısık ateşte kaynattım,et ve nohutun lezzeti birbirine karıştı. Tavsiye ederim ee yanına pilav yapmayı da unutmamak gerek

4 yorum:

  1. S.A ELLERİNİZE SAGLIK ÇOK LEZİZ GÖRÜNÜYOR.NOHUTU ÇOK SEVERİM.YİYENLERE ŞİFA OLSUN.

    YanıtlaSil
  2. ablacım gezici blog anneler ve melekleri forum sitesinin başlatmış olduğu bir yarışma her bloğa 2 günlerini ayırıyorlar link sayfamda var arzu edersen sende üye olup katılabilirsin yarışmaya

    YanıtlaSil

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem