Bu Blogda Ara

31 Ocak 2009 Cumartesi

SÜTLAÇ



SÜTLAÇ

1 litre süt,
1 kahve fincanı (türk) pirinç,
3 kahve fincanı şeker,
1 çorba kaşığı pirinç unu,
1 adet damla sakızı(Ülker)
Pirinci yıkayıp sütle birlikte kaynattım,pirinçler iyice pişince şekeri ilave ettim,şeker eriyince 1 kaşık su ile karıştırdığım pirinç ununu ve damla sakızını ilave ettim bir iki taşım kaynayınca ocaktan aldım kaplara boşalttım.

2 yorum:

  1. Çocukluğumdan beri sütlacı çok severim.Çocukken bir hikâye okumuştum.Yaşlı bir kadın aile efradından damla sakızı istiyordu ama kimse umursamıyordu.Esasen onlar için sakızlı muhallebi yapacağı ortaya çıkınca hepsi üzülüyordu önemsemediğine.Neden bilmem bu hikâye içimde buruk bir tat bırakmış.
    Bir de ilkokul öğretmenime ziyarete gidişimi hatırlarım sütlacı görünce.Bana sofra kurmuştu.Ve sütlaç ikram etmişti.Bir çocuğun ciddiye alındığında,adam yurduna konduğunda ne hissettiğini çok iyi bilirim o yüzden.Çocuklar her şeyin farkında.büyükler bunu bilmese de...
    Sizin sütlacınızı da yedim.Yurtta yemem için ayırmıştınız ve büyük bir keyifle yemiştim.Çünkü sizin ellerinizden çıkmıştı.:)
    Bir de annem gelir aklıma.Bolca yapardı sütlacı.Malum kalabalıktık ve hepimiz severdik sütlacı.Şimdi her birimiz dağıldık bir yere ama Elhamdulillah gönlümüz bir.O vakit mesafeler anlamsızlaşıyor.
    Gülcan

    YanıtlaSil

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem