Bu Blogda Ara

9 Temmuz 2008 Çarşamba

TİRİT Balıkesir düğün yemeği




TİRİT (Balıkesir yemeği)
Balıkesir ve civarında özellikle; düğün yemeklerinin vazgeçilmezidir ve oldukça lezzetlidir.
· Malzemeler:
· Kemikli koyun veya dana eti (orijinali böyle ama kuzu veya tavuk eti de denenebilir)
· Tirit için özel pide(buda evdeki bayat ekmekle olabilir)
· Domates rendesi ya da az tuzlu salça
· Maydanoz
· Tereyağı
· Bir demet sevgi

Yapılışı:
Haşlanan etler kemiklerinden ayrılır, didilir,suyu ayrı bir kapta kaynamakta iken ;küçük doğranmış pideler et suyunun içine atılır,fazla tutmadan kevgirle servis tabağına alınır.(çok yumuşamasın diye) Üzerlerine etlerimiz bolca konur,dahasonra,
Az sıvıyağla kavurduğumuz domates rendesi(ben yazdan hazırlıyorum rengi, lezzeti, kokusu harika) yada salça sos olarak dökülür.1demet kadar maydanoz ince kıyılıp ilave edilir.Tereyağı kızdırılıp İskender gibi üstüne dökülür.
Gelelim 1 tutam sevgiye o nerede derseniz : o zaten hep içimizde
Mutfağa onsuz girilir mi???Yüce RABBİM bizi sevgisiz bırakmasın hem sevsin hem sevdirsin hem de sevindirsin.AMİN
Lütfen deneyin zahmet olmazsa bana sonucu bildirin pişman olmazsınız AFİYET ŞİFA OLSUN.

7 yorum:

  1. ya mükemmel bir yemek daha önce cocuklara tirit yediremezdim inanirmisiniz birdaha birdah diye istediler mükemmel herkeze tavsiye ederim sahane

    YanıtlaSil
  2. *anonymous* deneyip beğenmenize sevindim ilginize teşekkür ederim balıkesire ait bir yemektir

    YanıtlaSil
  3. ay ay canım emeğine saglık balıkesir yemeklerini çok güzel tanıtıp yapmıssın.ayrıca tirit çok güzel görünüyor.bende yaptım dün ,malum yaz gelmedı daha tirite hasretiz,eşim çok sever.emeğine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  4. bütün balıkesir yemeklerini çok güzel yapmışsınız hepsine bayırlırım.. hele de höşmerim ve tirite dicek söz yok..ama 3 yıldır istanbulda yaşadığım için bazı özel lezzetlere hasret kalıyorum..resimlerine bakınca bile yemiş kadar oldum ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  5. Selamlar arkadaşım çok geçmiş olsun rahatsızlıgın nedir bilmiyorum ama gülcan arkadaşımızın sohbetinden anladım kadar hastasınız galiba acil şifalar dilerim inşallah tez günde iyileşirsiniz .Bende 1 ay önce guatırdan ameliyat oldum bir haftadır patolojiden sonucu aldık dokdora gösterdik tekrar flim kan ver derken hergün hashaneye gittim guatır amaliyatından sonra ömür boyu hap kullanacak mışım hangi uygun buyüzden arştırdılar dahada bitmedi şimdide cerrah paşa gönderdiler sonucu rabbim ne hashanelere düşürsün nede dokdorlarımızın yoklugunu göstersin senide yormıyayım çok uzattım yorumla . Bu arada etkinlige başladım iki ara bir deredede etkinlikle ugraşıyorum ama bana terapi gibi çok iyi geliyo farklı yöreler farklı tarifler keyifli oluyo.

    YanıtlaSil
  6. Arkadaşım tarifin yayında desdegin için teşekkürler sırasıyla ara ara paylaşacagım o güzel yöresel balıkesir yemeklerini

    YanıtlaSil
  7. değerli feriha harmamlı hanım hünerli ellerinize sağlık tirit balıkesir düğün yemeğininizi kaliteli malzemelerinizle hazırlama anlaşılır anlatım tarzınızla pişirme ve servise hazır şekliyle efsane sizlere ve tarifinizi sizlerden alıp uygulayan güzel insanlarada afiyet olsun sizlere kolaylıklar diliyorum allahımıza emanet olun sevgi ve selamlarımı gönderiyorum hayırlı geceler hoşça kalın neriman satar eftekin .

    YanıtlaSil

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem