Bu Blogda Ara

3 Ağustos 2016 Çarşamba

Sirkeli Yağlı Haşlama Turşu Nasıl Yapılır

Sirkeli Yağlı Haşlama Turşu Nasıl Yapılır
Sirkeli Yağlı Haşlama Turşu  Yapılışı
Sirkeli Yağlı Haşlama Turşu 
Sirkeli Yağlı Karışık Sebze Haşlama Turşu Nasıl Yapılır


Sirkeli Yağlı Haşlama Turşu Nasıl Yapılır

Sirkeli Zeytinyağlı karışık haşlama turşu yaptım

İster salata ister turşu niyetine yiyin nefis bir lezzet 

GEÇEN YIL YAPTIĞIM BU TURŞUDAN FARKI BU DEFA PATLICAN DA KOYDUM

Sirkeli,Yağlı Haşlama Turşu *


Üstteki resim de yapım aşamasını sırayla hazırladım

Malzemeler:

* 2,5 su bardağı sirke(. azaltılabilir)
*1,5 su bardağı sızma zeytinyağı 
* 1 su bardağı su
* 1 tatlı kaşığı şeker
* 1,5 tatlı kaşığı tuz * Sebzeler 750 gram
* çeyrek demet Maydanoz 

* 8--10 diş sarımsak
Yapılışı:

Sirke,Sızma zeytinyağı, su,tuz ve şeker derin bir tencerede kaynatıldı
Yıkanan sebzeler doğrandı
Yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi sebzeler sırayla kısa süre haşlandı
En son irice doğranmış Maydanoz ve sarımsak ilave edildi
Sıcakken cam şişelere dolduruldu kapakları kapatıldı ters çevirerek üstleri örtüldü 

8 yorum:

  1. ELİNE SAĞLIK CANIM, PATLICAAN DA VAR İÇİNDE DİMİ..BİR DE PATLICANLI KARIŞIK YAPIYIM BENDE KIZLARIM ÇOK SEVİYOR YAĞLI TURŞU..AMA BİBER GÜZEL OLMALI..BURADA TATLI SİVRİ BİBER ZOR BULUNUYOR HEP ACI MÜBAREKLER..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağolasın dilekcim,burada biberler çok güzel ve kaliteli oluyor

      Sil
  2. Ellerine sağlık ablacımm... afiyet şifa olsun çok severim ben deee

    YanıtlaSil
  3. selamun aleykum
    ellerinize ve emeğinize saglik
    cenabi hak size ve abime saglik ve huzur dolu uzun omurler nasip etsin inşallah
    Edirne'den selamlar

    YanıtlaSil

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem