Bu Blogda Ara

1 Mart 2016 Salı

Tavada Akıtma Bazlama



Tavada Akıtma Bazlama Tarifi
Tavada Bazlama Tarifi
Kolay Bazlama Tarifi
Tavada Bazlama Tarifi Resimli
Yaş Mayalı Bazlama Tarifi
Tavada Ekmek





Merhaba, selam ve dua ile can takipçilerim,

evde ekmeğin kalmadığı bir gün vakit darlığından dolayı bu şekilde bazlama hazırladım,yumuşacık nefis oldu :)
her zamanki gibi ekmek makinesinde hamur yoğurup sonra şekil verip fırında pişirdiğim usülde  değil, sadece hamuru kepçeyle akacak kadar cıvık hazırlayıp tavada akıtma krep yapar gibi pişirdim,
2 su bardağı un(tam buğday ve beyaz un karışımı)
1.5 su bardağı ılık su +  -
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
1 tatlı kaşığı şeker,az tuz
1/3 paket yaş maya
1 paket kabartma tozu
 tüm malzemeyi el çırpıcısı ile iyice çırpıp koyu boza kıvamında hamur elde  ettim
hamuru temiz bir poşetle kapatıp mayalanmasını bekledim
sıcak granit tavaya 2 kepçe mayalanan hamur akıtıp arkalı önlü pişirdim,fırçayla çok az zeytinyağı sürdüm




14 yorum:

  1. Merhaba siteni çok beğendim. Bende blogumda bir çekiliş düzenliyorum katılmak istersen beklerim.

    http://www.selmamutfakta.com/2016/02/bloggerlara-ozel-cekilis.html

    YanıtlaSil
  2. Harika ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  3. takipçilerinizin yorumlarına geri dönmüyorsunuz galiba.bir tarif önce elektrikli ızgara ile ilgili yardım istemiştim.yardımcı olursanız sevinirim.çok kararsız kaldım.siz memnunsanız markasını rica ediyorum.ayten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok afedersiniz :( mümkün olduğunca yorumlara cevap yazıyorum blogu veya ismi varsa bloguna da yazıyorum
      ızgaramın markası ESSE elektrikli ızgara,alt kabına su konuyor bu sayede duman ve koku çok az oluyor mutfağımda yemek masamın üzerinde pişiriyorum ve memnunum sizin için de en uygunu ve hayırlısı olsun inşallah sevgiyle kalınız

      Sil
  4. çok teşekkür ederim.N11.com dan araştırdım siparişini verdim.Ayten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayten hanım çok sevindim 90 tl sanırım ben de baktım :) hayırlı olsun güle güle kullanın şimdiden
      not: alt tepsiyi susuz bırakmayın duman çıkmaya başlayınca su ilave edin duman duruyor

      Sil
  5. 80 tl.sipariş verdim.2 günede kargoya verilecekmiş.hafta sonu tarifinizi uygulayacağım inşallah.ilginize çok teşekkür ederim.kullanan kişinin düşüncesi benim için önemliydi.bir çok marka var ama güvenememiştim.ayrıca tavsiyede bulunduğunuz yol gösterdiğiniz içinde teşekkür ederim.Ayten

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık, çok güzel olmuş.Evde ekmek kalmayınca ben de gidip ekmek almaktansa, bazen böyle tarifler yapıyorum :)

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlik ablacım.... annem de yapardı eskiden... yani iyiyken... mayalı akıtma derdi... çok güzel oluyor hakkaten de... sevgiler selamlar ablacım 💖

    YanıtlaSil
  8. Ellerinize ve emeğinize saglik.
    Edirne'den selamlar

    YanıtlaSil
  9. Ellerinize ve emeğinize saglik.
    Edirne'den selamlar

    YanıtlaSil
  10. Çokta pratikmiş, denemek isterim.Yapınca size tekrar yazarım,Feriha hanım. sevgilerle.

    YanıtlaSil

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem