Bu Blogda Ara

18 Mayıs 2015 Pazartesi

Asma Yaprağı--Cam Şişede Kuru Olarak Yaprak Saklanması

Asma Yaprağı
Asma Yaprağı Nasıl Saklanır
Cam Şişede Kuru Olarak Yaprak Saklanması

Merhabalar,selamlar,hayırlı haftalar efendim

Mevsimindeki taze sebze ve meyveleri zamanında bolca tüketip imkanlar dahilinde diğer mevsimlerde tüketmek için saklamak büyük zevk :)
Asma yaprakları kartlamadan sertleşmeden toplayıp veya pazardan satın alıp farklı şekillerde saklayabiliyoruz, benim genelde tercih ettiğim saklama şekli budur
yani;
ÜSTTEKİ 1.RESİM:yaprakları (ben yıkamıyorum) kuru olarak saplarından ayırarak üstteki resimde görüldüğü gibi  2 şer-3erli üst üste koyuyorum,
2. RESİM: sağ ve sol taraftan katlıyorum,
3. RESİM:alt ve üstten katlıyorum
4. RESİM: katladıklarımı biriktiriyorum,
5.RESİM: temiz ve kuru cam şişeye katladığım yaprakları üst üste  bastırarak yerleştiriyorum(boşluk kalmasın),
6.RESİM: şişe dolduktan sonra en üste (ıslak olmayacak) 2-3 dal DEREOTU koyuyorum ki; DEREOTU yaprakların sararmasını ve güzel kokmasını sağlıyor
ŞİŞENİN SAKLANMASI:  Güneş görmeyen ve sıcak olmayan her yerde uzun süre saklanabilir,
kilerde,balkonda,merdiven altında,bodrumda yani loş ve serin neresi ise :)

32 yorum:

  1. üzerine dereotu mu koyuyorsun ablacım? bizde kuru olarak şişeleriz ama üzerine bişey koymadan ilgimi çekti doğrusu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet denizcim şişenin üstüne dereotu koyuyorum :) miss gibi kokuyor

      Sil
  2. Birde yıkayıp mı yapıyoruz bu kavanozlama sistemini? Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yıkayıp kurutup yapanlar da varmış ama ben yıkamadan hazırlıyorum çıkarınca yıkıyorum
      sevgiler

      Sil
  3. Ben de yapıyorum..Taze gibi oluyor..Erime derdi de yok..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok kişi salamurayı tercih etse de bana da bu kolay geliyor :)

      Sil
    2. çok kişi salamurayı tercih etse de bana da bu kolay geliyor :)

      Sil
  4. ne kadar durabiliyor ve nerde saklıyorsunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güneş görmeyen ve sıcak olmayan her yerde uzun süre saklanabilir,
      kilerde,balkonda,merdiven altında,bodrumda yani loş ve serin neresi ise :)
      2-3 yıl sonra açtığım şişelerde bile sorun olmadı :))))) yeter ki kapağı yeni olsun kaynatılsın ve iyi kapatılsın

      Sil
  5. ben de pet şişeye ayne sizin gibi katlayıp yapıyorum 1 sene kalsa bozulmuyor ve üzerine dere otu koymuyorum sap sarı oluyor sarma yaparken pet şişeyi ortadan kesip çıkarıyorum harika oluyor

    YanıtlaSil
  6. tuz falan kullanılmıyormu.ne kadar kolay bir yöntemmiş

    YanıtlaSil
  7. tuz falan kullanılmıyormu.ne kadar kolay bir yöntemmiş.kullanırken haşlayıptamı kullanacağız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. TUZ KONMUYOR, tabii açınca kıs süre haşlamak gerek

      Sil
  8. ellerine sağlık. sağlıkla tüketin asma yapraklarınızı. Bu yıl bende bu şekilde yapacağım nasip olursa. Kayınvalidem yapar bizde genelde .

    YanıtlaSil
  9. Evde yapamayanlar www.tazeyaprak.com adresinden satınalabilirler.

    YanıtlaSil
  10. Bende pet şişeye koyuyor um daha çok alıyor ve ilkgunki tazeliğini koruyor

    YanıtlaSil
  11. ben 50 sene evvel hep pet şişede yopıyordun içini güzelce doldurup bastırıyordum kapağını sıkıca kapayıp divan altına yani karanlık yerlere koyuyorum ve sapsarı oluyor senelece duruyordu sora ortadan kesip kalay çıkarıyorum taze gibi eki liği gençlik zamanımda hep böyleydi salamuradan daha kolay ve ilk günki gibi taze olurdu bir şişi 1 tencere sarma olurdu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şişeyi kesip hepsini kullanmayınca kalanı nasıl saklanır?

      Sil
    2. ben yaprakları pet şişede saklamıyorum ama kullanmadığınız yaprakları kaynar suya sokup çıkarıp soğuyunca buzdolabı poşetine koyabilir kısa süreliğine buzdolabında uzun süreliğine ise dondurucuya koyabilirsiniz

      Sil
  12. Merhaba acaba şişeleri kapattığınızda kaynatma olmadığı icin bozmuyormu benmi yanlış anladım yoksa

    YanıtlaSil
  13. Merhaba acaba şişeleri kapattığınızda kaynatma olmadığı icin bozmuyormu benmi yanlış anladım yoksa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,hayır yanlış anlamamışsınız,doğrudur :) şişeler kaynatılmıyor ve bozulma kesinlikle olmuyor,yıllardır yaparım
      sadece şişe temiz ve kuru olsun,kapaklar yeni ya da sağlam olsun ve sadece kapaklar su dolu kapta 2--3 dakika kaynatılsın kurulansın (bakteri kalmasın) hepsi bu
      ilginize teşekkür ederim

      Sil
  14. Ellerine sağlık ablacım.... Annem Gönen'deyken hep böyle yapardı sapsarı da rengi olurdu... ben salamura yaptım bu sene bakalım nasıl olocak daha hiç açmadım...

    YanıtlaSil
  15. Ben hafif şoklayıp sakama poşetine koyup dondurucuda saklıyorum oda hiç bozulmuyor.Ama bu daha pratik elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  16. Çok uzun zaman oldu Marifetli arkadaşım ellerine sağlık bende deniycem.SEVGİLER.:)

    YanıtlaSil
  17. selamun aleykum
    ellerinize ve emeginize saglik
    edirneden selamlar

    YanıtlaSil
  18. Kavanozun açtıktan sonra hepsini mi kullanman gerekiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kullanmadığınız yaprakları kaynar suya sokup çıkarıp soğuyunca buzdolabı poşetine koyabilir kısa süreliğine buzdolabında uzun süreliğine ise dondurucuya koyabilirsiniz

      Sil
  19. selamun aleykum
    ellerinize ve emeginize saglik
    edirneden selamlar

    YanıtlaSil
  20. Bende yapraklarımı bu yıl kavanoza bastım ama ilk 2 şişemi yaptığımda kapağını kaynatmayı unutup (yeni kapak) öylece kapattım şimdi hafif ıslaklık var açmak istemiyorum bozulmamışsa diye ama ne yapmamı önerirsiniz teşekkürler tarifiniz çok güzel tekrar topladığımda bende bu şekilde yapıcam..

    YanıtlaSil

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem