Patates Püresi Ve Kuzu Pirzola
Patates Püresi Nasıl Yapılır
ilkbahar geldi çok şükür,inşallah gönüllerimize de cemreler düşer ve bahar ferahlığı gelir :)
daha önce de yazmıştım Balıkesir taze ve çok lezzetli kuzu eti yeme yeri diyebiliriz,
küçük ve büyük baş yetiştiriciliği iyi durumda
büyük şehirler özellikle İstanbul ve Bursa çok rağbet ediyor
en kolayından en mükemmel bir yemek tarifim var bugün :))
süt kuzu pirzola olduğu için biraz küçük ama çok çabuk pişiyor ve inanılmaz leziz
pirzolaları uygun (yağsız) tavada arkalı önlü kızartmak yeterli
patatesi ( genelde bana kolaylık olduğu için tercih ediyorum ) soyup küp şeklinde doğrayıp küçük bir tencereye çok az tuz,1 kaşık zeytinyağı,az sıcak su ile pişirmek suyunu çekip yumuşadığında el blender ile püre haline getirmek gerek
kazdağlarının kekiği olmazsa olmaz
Ellerine saglik cok nefis olmus bizim mardin de eti cok lezzetlidir cünkü hep dogal beslenir hayvanlar mallesef burda hic tadi tuzu yok etin
YanıtlaSil