Bu Blogda Ara

28 Haziran 2014 Cumartesi

YUMURTALI RAMAZAN PİDESİ




CANLAR  HAYDİ PİDEMİZİ PİŞİRELİM
ramazan pidesini evde yapalım,hem temiz,hem ucuz,hem çok zevkli
sağlığı yerinde olan hamuru elde yoğurarak,benim gibi hasta olanlar da varsa ekmek makinesinde yoğurarak yapabilir

RAMAZAN PİDESİ

Pidemiz için gereken malzeme
4-4,5 su bardağı un,
1 su bardağı ılık su,
1 su bardağı ılık süt,
1 paket instant(kuru )maya,
1 tatlı kaşığı şeker ve tuz,
Üzeri için yumurta sarısı,susam,çörekotu

Malzemeler muhabbetle harmanlanır,ele yapışmayana kadar yoğrulur,mayalanması için bekletilir.Yağlı kağıt olan fırın tepsisine yeterince hamur şekil verilerek konur ki; tepsi mayası alsın. Pidelerin üstüne süt ve zeytinyağı karışımı ile elimizle şekil verebiliriz.Yumurta sarısı susam çörekotunu ilave edip pişirilir.

23 Haziran 2014 Pazartesi

KUZU ETİ KAVURMA VE KARIŞIK SEBZE KIZARTMA



MERHABA SEVGİLİ DOSTLAR,SELAMLAR
HARİKA BİR YEMEĞİMİZ VAR BUGÜN
Biz kuzu etini dana etine tercih ediyoruz, bunda; kuzu etinin daha sağlıklı oluşu ve Balıkesirimizin hayvancılıkta çok iyi durumda oluşunun,etlerinin kokmayışının,taze oluşunun  etkisi büyük
et kavurmayı genelde yumuşak olması için süt koyarak kavurmayı tercih ediyorum,
bakmak isterseniz ET KAVURMA BURADA
etin yanında sebze de olmalı diyerek patates,kırmızı kapya biber, yeşil sivri biber,domates kızartarak servis yaptık
lezzetini unutamıyoruz desem yeterlidir.
ET YEMEKLERİ BURADA

16 Haziran 2014 Pazartesi

HİNDİ ET SOTE



MERHABALAR,
Hindi etini çok nadir, belki de yılda birkaç kez pişirip yiyoruz,
eşim kemiksiz hindi but almış,soteyi çok sevdiği için biraz acılı bol biberli ve domatesli pişirdim,
çok nefis oldu :)
kemiksiz hindi but,
yeşil acılı biber,
kırmızı kapya biber,
domates,
sızma zeytinyağı,
tuz,karabiber,kekik
sote yapmak çok kolay olsa da; sanırım yemek yapmayı yeni öğrenenler için yazmak gerek
kuşbaşı doğranmış et yıkanır suyu süzdürülür,uygun büyüklükteki tavaya konur,tencere tercih etmiyorum çünkü kap derin olunca etin ve sebzenin buharını atamamasından dolayı biraz daha sulu olur
kapağını kapatıp orta ateşte suyunu salıp tekrar çekene dek pişmesini sağlamalı,
isteğe ve sağlığa uygun miktarda sızma zeytinyağı konur bir iki çevirip irice doğranmış kırmızı ve yeşil biberler ardından domates ilave edilir,
tuzu karabiberi konur ocak kapatılır

Bakmak isterseniz TAVUK YEMEKLERİ BURADA
HİNDİ PİRZOLA BURADA

12 Haziran 2014 Perşembe

BERAT GECEMİZ BERAETİMİZE VESİLE OLSUN


Gufranla tüllenen Ramazan ayına günler kala, af vesilesi bir kandil daha idrak ediliyor. Kur’an-ı Kerim ve tövbe istiğfar ise bu gecenin en önemli yol azıkları…

Rahmet ve mağfiret mevsimi olan Ramazan’ın yaklaştığı müjdesini veren Berat Kandili, günahlardan arınma için de bir vesile sunuyor. Şaban ayının 15’inci gecesinde idrak edilenBerat Gecesi’nde Peygamber Efendimiz’e (sas) ümmeti için şefaatçi olma hakkı verildi. Peygamber Efendimiz’in özellikle Şaban ayında daha fazla oruç tuttuğunu ifade eden Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Kadir Paksoy, "Berat Kandili’nde Efendimiz’in ibadet ve oruçla Allah’a daha yakın olduğunu ve değer verdiğini görüyoruz.” diyor. Allah Resulü’ne uyarak bu gecelerin feyzinden ve bereketinden istifade edilmesi gerektiğini belirten Paksoy, Ramazan’a daha hazırlıklı girmek için de bir fırsat olduğunu kaydediyor.
Üç ayların bereket, rahmet ve içinde barındırdığı mübarek gecelerinden dolu dolu istifade etmek gerektiğine dikkat çeken Paksoy, şunları öneriyor: “Gün gün, adım adım daha faziletli bir aya yaklaşmanın ifadesi olarak da Berat Gecesi bizlere Ramazan’a hazır olmayı hatırlatıyor. Beraat etmek, kişilerin affedilmeleri, kusurlarının bağışlanması ve serbest olarak bırakılmaları anlamına geliyor.
BERAT GECESİ AFFEDİLMEYECEK 7 KİŞİ
Dolayısıyla bu mübarek gecede Cenab-ı Hak kendisine yönelenleri, tövbe edenleri ve dua edenleri geri çevirmiyor ve onları affediyor. İnsanlar da Ramazan’a daha temiz daha safiyane girebilmek için Bu gecede Cenab-ı Hakk’a yönelmeli, ibadetle ondan bağışlanma dilemeli.”
Bu gece tövbe ve istiğfar ile af kapısını çalın!
-Müslümanlar adına ve alem-i İslam adına mağfiret talebinde bulunabilir.
-Peygamberimiz (sas)’in yaptığı gibi kandil öncesi, kandil günü ve sonraki gün nafile oruç tutulabilir.
-Namaz kılınabilir.
-Kur’an-ı Kerim tilaveti yapılabilir.
-Tesbih, zikir ve evrad ile meşgul olunabilir.
-Özellikle bu gece tövbe ve istiğfar çokça yapılabilir.
-Müminlerle helalleşilebilir ve dargın kişilerin arası düzeltilebilir.
-Fakir ve kimsesizlere sadaka vererek hayır yapılabilir.
-Vefat eden yakınlarımız için yine hayır yapılarak dua edilebilir.

9 Haziran 2014 Pazartesi

ANJELİK ERİKLİ TART




daha önce yayınladığım meyveli keklere bakmak isterseniz
ERİKLİ KEKSTRA BURADA
ERİKLİ TEPSİDE KEK BURADA
ERİKLİ KALIPDA KEK BURADA
ANJELİK ERİKLİ TART
1 yumurta,
75 gr tereyağı,
1 çay fincanı pudra şekeri,
1 kahve fincanı sıvı yağ(fındık yağı),
3 çay fincanı un,
1 vanilya,
Yarım paket kabartma tozu,
5-6 adet erik siyah inci,anjelik,
2 yemek kaşığı şeker(üstüne dökmek için)
Merhaba selamlar sevgiler
BU LEZZETİ nasıl anlatsam bilemiyorum,bize göre kokusu,rengi,lezzeti ile harikulade idi

karıştırma kabında oda sıcaklığındaki tereyağı,yumurta,fındık yağı ve pudra şekeri karıştırılır,ben elle karıştırıp harmanlamayı tercih ettim el enerjisi hamura geçmeli diyenlerdenim :)))
vanilya,kabartma tozu ve unu da eklenerek yumuşacık nefis bir hamur elde edilir,üstü örtülerek bekletilir bu arada üstüne konacak erikler hazırlanır
yıkanan erikler keskin bir bıçakla ince dilimlere ayrılır,
tart hamuru tart kalıbına veya benim yaptığım gibi ince kenarlı bir tepsiye eşit olacak şekilde yayılır,
en alt resimde görüldüğü gibi hamur çatalla ara ara delinerek kabarması engellenir,
erik dilimleri hamurun üstüne yanlamasına dizilir,
hem tat katması hem jölemsi kıvam vermesi için 2 kaşık toz şeker serpilir,
ön ısıtmalı fırında pişirilir


5 Haziran 2014 Perşembe

TAVUKLU TEL ŞEHRİYE ÇORBASI



Bakmak isterseniz diğer ÇORBA TARİFLERİM BURADA
MERHABALAR
Havalar oldukça serin gidiyor,çorba her daim içilir ama bu havalarda daha da anlam kazanıyor içimizi ısıtıyor :)
tavuk suyu çorbanın böyle havalarda direncimizi güçlendirdiğini ve bizi soğuk algınlığına karşı koruduğunu bildiğimden  hazırda bulundurduğum haşlanmış tavuk eti ve suyunu kullanarak pişirdim çorbayı

TAVUKLU TERBİYELİ TEL ŞEHRİYE ÇORBASI BURADA
bu defa şehriyeyi tereyağı ile kavurarak başladım :)
Tencereye 1 yemek kaşığı köy tere yağını ve 1 çay bardağı kadar tel şehriyeyi koyup  karıştırarak  fazla kızarıp yakmadan kavurdum,
1,5 litre sıcak tavuk suyu ve su karışımını döktüm,kısık ocakta  kapağı yarım kapalı pişmeye bıraktım,
haşlanmış ve parçalanmış tavuk etlerini de atıp 1-2 taşım kaynatıp ocağı kapattım,
tuz hiç atamadım :( çünkü ;
bana 2 gün önce hastanede damar yoluyla serumla birlikte yüksek dozda kortizon uygulaması yapıldı :(
vücudumda daha fazla ödem yapmaması için tuzsuz yemeye başladım
1 tatlı kaşığı biber salçası ve 2 yemek kaşığı sızma zeytin yağını kısa süre kavurup az su ilavesiyle sos hazırladım,
yeni aldığım tabaklarıma hasta çorbamı koyup,az sos,limon suyu,kara biber döküp şifa niyetine içtik :)

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem