Bu Blogda Ara
14 Eylül 2014 Pazar
KORNİŞON SALATALIK TURŞUSU- TURŞU SUYU HAZIRLAMA
2 kg kornişon salatalık
2 lt su
1,5 çay bardağı kaya tuzu (ince belli)
2 yemek kaşığı şeker
2 çay bardağı sirke
1 çay kaşığı limon tuzu
2-3 diş sarımsak
turşuyu 1 kg salatalıktan hazırladım ama suyunu resimde görülen şişede ertesi gün yapacağım başka turşu için ayırdım
DİĞER TURŞULARIM BURADA
* kornişonlar çamurlu,topraklı olduğu için su dolu kap içinde bekletmek ve yıkarken akan su altında el ile ovalayarak iyice temizlemek gerek,
salatalığın her iki ucunu bıçakla kesmek ve ince uçlu bıçakla hafifçe delmek suyu içine çekmeye yarayacaktır,
şayet suyu kaynatarak yapacaksak ilk önce su kaynatıp soğutulmalı,diğer malzemelerle birlikte karıştırılmalı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?
Blog Listem
-
-
HAYIRLI BAYRAMLAR!1 hafta önce
-
Fıstık Pare1 hafta önce
-
Köfteli Şehzade Kebabı1 hafta önce
-
Sari Çiçeklerim1 hafta önce
-
Baklava Lezzetinde Sütlü Tatlı3 hafta önce
-
-
-
-
-
Konsantre Erik Suyu8 ay önce
-
Limon Kremalı Kek Tarifi10 ay önce
-
KATIKLI DOLMA (Bitlis mutfağı)1 yıl önce
-
Kolay Pandispanya2 yıl önce
-
Kurabiye kulesi2 yıl önce
-
Tebdili mekan yapmıştım3 yıl önce
-
PRATİK POĞAÇA TARİFİ4 yıl önce
-
-
Cevizli Tarator4 yıl önce
-
SEBZE ÇORBASI TARİFİ4 yıl önce
-
Bir Kutu Dolusu Mutluluk5 yıl önce
-
Amsterdam5 yıl önce
-
Kıymalı Beyaz Lahana Sarması..5 yıl önce
-
-
-
ÇİÇEK ekmek5 yıl önce
-
İNCİRLİ KARAMELLİ KEK5 yıl önce
-
ELMA SİRKESİ5 yıl önce
-
Kuru Biber ve Patlican Dolmasi5 yıl önce
-
Elmali Kurp Tarifi5 yıl önce
-
Enginar6 yıl önce
-
Yeniden Başlayalım mı?6 yıl önce
-
-
Acil Durum Ekmeği6 yıl önce
-
Altın Damlacıklı Pasta6 yıl önce
-
Et Şiş6 yıl önce
-
KIZILCIK MARMALATI6 yıl önce
-
Taze Incir Reçeli6 yıl önce
-
tava böreği6 yıl önce
-
NUTELLA' LI KÜNEFE6 yıl önce
-
Çilek Reçeli Tarifi6 yıl önce
-
-
Çocuk Susar, Sen Susma....7 yıl önce
-
Taze İncirli Tart Kek Tarifi7 yıl önce
-
-
AŞAMA AŞAMA FINDIKLI KADAYIF7 yıl önce
-
-
İMAM SARIĞI8 yıl önce
-
-
KAĞIT BARDAKTA KEK (TAZENANE 8 YAŞINDA)8 yıl önce
-
ÇİÇEK KURABİYE ve DENİZ8 yıl önce
-
Çikolatalı Kek9 yıl önce
-
KABAKLI KREP PİZZA9 yıl önce
-
REKLAM DEĞİL TAVSİYE "REVOX"9 yıl önce
-
PATATES TOSTU9 yıl önce
-
Ispanaklı-Peynirli Güneş Börek9 yıl önce
-
-
AJVAR SOSU (LUTENİTSA)9 yıl önce
-
İftar Sofraları 20159 yıl önce
-
Mocha Cream and Hazelnut Pots9 yıl önce
-
Mayalı Peynirli Poğaça9 yıl önce
-
Nerde Kalmıştık9 yıl önce
-
-
ATOM KURABİYE10 yıl önce
-
Bir ''Triliçe,, de benden olsun..10 yıl önce
-
Nutellalı Pamuk Kek10 yıl önce
-
KREM ŞANTİLİ SÜPER POĞAÇA10 yıl önce
-
EVDE KOKOREÇ DÜRÜMÜNÜN YAPIMI10 yıl önce
-
RAMAZANIMIZ MÜBAREK OLSUN10 yıl önce
-
KÖZ PATLICANLI KARNIYARIK10 yıl önce
-
KOZALAK PASTA10 yıl önce
-
KIYMALI PİDE VE KARA LAHANA PİRİNÇLİSİ11 yıl önce
-
-
ÇITIR BÖREK11 yıl önce
-
-
MISIR UNLU KEK12 yıl önce
-
-
EĞLENCELİ BİSKÜVİLER13 yıl önce
-
-
*** ÇİLEK GLAZÜRLÜ MUFFİNLER ***15 yıl önce
-
-
-
-
Anlaşılan sende turnuvada sirke kullanmayı seviyorsun...
YanıtlaSilBen limonlu olan turşu tadını çok severim anneciğim öyle kurtardı turşuları.
Afiyetler olsun.
aslında sirke lezzetinden pek hoşlanmam ama turşulara koyuyorum,limonluyu senden öğrenmeliyim
SilEllerine sağlık Feriha hanım.Ne güzel bir post olmuş. çok faydalı. Afiyetle
YanıtlaSilteşekkür ederim inşallah faydalı olmuştur :))
SilSağlıkla,afiyetle tüketin ellerinize sağlık,selam ve sevgiler...
YanıtlaSilAllah ağız tadıyla tüketmeyi nasib etsin inşallah ablacım, ellerine sağlık..
YanıtlaSil