Bu Blogda Ara

20 Ağustos 2014 Çarşamba

KIYMALI,PATLICANLI ENGİNAR YEMEĞİ VEEE BEN DE İNSTAGRAMDAYIM BEKLERİM



Takibe alır,tavsiye eder, ve hatta yardımlarınızı esirgemezseniz çok mutlu olurum,
çünkü daha çok yeniyim

6 adet enginar,
200-250 gr kadar kıyma,
2 adet küçük boy veya 1 adet orta boy patlıcan,
1 adet soğan,
3-4 adet yeşil biber,
3 adet domates,
yarım fincan sızma zeytinyağı,
az tuz
Hazırlaması oldukça pratik,kolay,yemesi çok lezzetli,çeşidi ve şifası da çok fazladır enginarın,
mevsiminde aldığım enginarları limonla ovup dondurucuya koyuyorum,çıkarıp pişirmesi kolaylaşıyor,
enginarları yıkayıp bir tencerede kısa süre haşlamak gerek,ne dağılacak,ne de çiğ kalacak gibi,
geniş ve yayvan bir tencerede yemeklik doğranan soğan,biber,kıyma,domates zeytinyağı ile kavrulmalı,
minik küp şeklinde doğranan patlıcan ilave edilip bir iki karıştırdıktan sonra az haşlanmış enginarlar ters kapatılır1 çay bardağı kadar sıcak su,az tuz atılır,kaynayana dek orta,kaynadıktan sonra kısık ocakda yaklaşık 10 dk kadar pişirilir,enginarlar ters çevrilir,2-3 dk sonra ocak kapatılır.
KIYMALI BEZELYELİ ENGİNAR YEMEĞİ BURADA 


4 yorum:

  1. Merhabalar,
    Ellerine sağlık ablacım. Enfes görünüyor. Size afiyetler olsun. Instagram' da alıyorum hemen takibe...:)) Sevgilerimi bıraktımmmmm...:)))

    YanıtlaSil
  2. nefis bir yemek, Instagrama da hoş geldin, bende beklerim İG hesabıma: mhaltınordu. sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık cnaım. instagram için cep telimi yeniledim fakat henüz bilemiyorum nasıl kullanırım. sanada kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık ablacım …
    Afiyet ,şifa olsun…
    Sevgilerimi bıraktım...

    YanıtlaSil

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem