Bu Blogda Ara

25 Mayıs 2014 Pazar

MİRAC GECEMİZ MÜBAREK VE MİRACIMIZA VESİLE OLSUN

                                           MÜSLÜMANIN MİRAC'I NAMAZDIR!!!
1 - Kulu Muhammed'i geceleyin, Mescid-i Haram'dan kendisine bazı âyetlerimizi göstermek için, etrafını mübarek kıldığımız Mescid-i Aksâ'ya götüren Allah, her türlü noksan sıfatlardan münezzehtir. Şüphesiz ki her şeyi hakkıyla işiten, hakkıyla gören O'dur. ( İsra Suresi -1 )
"MİRAÇ BİZİM İÇİN YÜCELİŞ VE YÜKSELİŞTİR"
Miracın bizim için bir yükseliş ve yüceliş olduğunu belirten Diyanet İşleri Başkanı Görmez, "Miraç, bizim için yüceliş ve yükseliştir. Beşeriyetin insanlığa, fiziğin metafiziğe, bedenin ruha, ruhun sahibine, kulun Allah'a yükselişidir. Her yıl gelen Miraç, her şeyden önce bizlere hem yücelme ve yükselme yollarının yegâne sahibinin Allah olduğunu hem de birey, toplum ve insanlık âlemi olarak gerek bu dünyada gerekse öte dünyada yücelmemizi ve yükselmemizi sağlayacak değerler manzumesini hatırlatmaktadır" dedi.
Başkan Görmez, mesajında şu ifadelere yer verdi;

"MİRAÇ MANEVİ BİR YOLCULUKTUR"

"İsra ve Miraç mucizesi, Sevgili Peygamberimizin, Allah'ın izni ve keremiyle takdir buyurulan bir zaman diliminde önce Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan da Rabbimizin sonsuz kudret ve ayetlerini müşahede etmek için semaya yaptığı, içerisinde pek çok ilahi lütuf, ihsan ve bereketi barındıran; hikmet, hediye ve müjdelerle dolu manevi bir yolculuktur. Miraç, Sevgili Peygamberimizin yaşadığı büyük buluşmadır.

"ALLAH'IN SONSUZLUĞUNA, BÜYÜKLÜĞÜNE YAPILAN EN GÖRKEMLİ ŞAHİTLİKTİR"

Allah'ın sonsuzluğuna, büyüklüğüne ve birliğine yapılan en görkemli şahitliktir. Bu şahitliğin ve manevi tecrübenin müminin miracı olan namaz ile taçlandırılması, Miraç hediyesi ayetlerde bildirilen sorumluluk bilinci, istikametini imana çevirenlerin, Allah'tan başkasına kulluk etmeyenlerin günahlarının bağışlanacağı ve sonunda cennete gireceği müjdesi, Miracın bizi sonsuzluğa götüren yüce değerleridir.
"MİRAÇ BEŞERİN İNSANLIĞA YÜKSELİŞİDİR"
Miraç, bizim için yüceliş ve yükseliştir. Beşeriyetin insanlığa, fiziğin metafiziğe, bedenin ruha, ruhun sahibine, kulun Allah'a yükselişidir. Her yıl gelen Miraç, her şeyden önce bizlere hem yücelme ve yükselme yollarının yegâne sahibinin Allah olduğunu hem de birey, toplum ve insanlık âlemi olarak gerek bu dünyada gerekse öte dünyada yücelmemizi ve yükselmemizi sağlayacak değerler manzumesini hatırlatmaktadır. Miraç değerleri, insanlığa yüce ufuklar kazandıran değerlerdir. Miraç değerleri, Kur'an-ı Kerim'de geçen kavramların sembolik anlamlarıyla ifade etmek gerekirse- insanı esfel-i safiline yani aşağıların aşağısına yuvarlanmaktan engelleyen, ahsen-i takvim, yani en güzel hal üzere bırakan, sidre-i müntehaya yani en üst kemal noktasına ulaştıran, cennet-i me'va'ya yani ebediyen huzur içinde kalınacak salah, felah ve saadet yurdu cennete götüren yüce değerlerdir. Dolayısıyla bugün, Sevgili Peygamberimizin Miracından ve Miracın getirdiği değerlerden ilham alarak bireyin, toplumun ve bütün insanlığın madden ve manen yükselişi üzerinde yeniden düşünmek durumundayız.

9 yorum:

  1. yüreğine emeğine sağlık. Miraç kandilimiz hayırlara vesile olsun inşaALLAH
    G+

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir paylaşım olmuş emeğine sağlık, hayırı kandiller olsun.

    YanıtlaSil
  3. Paylaşımın için çok teşekkürler hayırlı kandiller canımm.

    YanıtlaSil
  4. Çok faydalı bir paylaşım olmuş, elinize yüreginize saglik, hayirli kandiller..

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize yüreğinize sağlık çok güzel olmuş size de hayırlı kandiller dilerim geçmiş olsa da sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. En güzel paylasim senden gelmis, bilgi dolu, emegine saglik ablacim, gec oldu ama :) kandilin mübarek olsun

    YanıtlaSil
  7. Geçte olsa geldim Sizinde kandiliniz mübarek olsun

    YanıtlaSil

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem