Bu Blogda Ara

21 Mart 2014 Cuma

ET KAVURMA

MERHABALAR,HAYIRLI CUMALAR
Arşivimden bir tarif : KAVURMA
Kurban etiyle kavurma yapmak bizim güzel adetlerimizdendir.Bayramda ziyarete gelen misafirlerimize ikram ediyoruz,bu bayramda da güzel bir iç pilavın üstüne kavurma koyup karanfilli ekmek ile baklavadan önce ikram ettik,çok lezzetli oldu.
Ben et kavurmayı süt ilavesiyle yapıyorum ,etler hem yumuşak hem de lezzetli oluyor.Mutlaka yapan vardır ama,uygulamak isteyenler için tarif edeyim.
Etleri küçük doğrayıp yıkadım,suyu süzülünce tencereye koydum,üstüne süt döküp ocağa koydum.Süt miktarını yaklaşık olarak 1 kg ete 1 su(küçük) bardağı süt olarak ayarlıyabilirsiniz.Etin üstünden bakıldığında süt görünüyor olacak.Eti sütle birlikte kaynattım,bir müddet sonra süt kayboluyor,eti yumuşatıyor,pişmesine yakın hafif yağı çıkıyor,yağsızsa az zeytinyağı konabilir,biraz da kendi yağı ile kavurdum yerken üstüne kazdağlarının limon kokulu kekiklerinden serptik. Kurban etinin dışında hiçbir et böyle lezzetli,miss kokulu olmuyor.Yalnızca ALLAH a ibadet,şükür niyetiyle kesildiği için olsa gerek.

11 yorum:

  1. Merhabalar,
    Ellerine sağlık ablacım. Nefis görünüyor. Çok güzel anlatmışsın. Ben de bazen etleri pişirirken süt ile marine ederim. Dediğin gibi etler yumuşacık oluyor. Afiyetler olsun. Hayırlı Cumalar...Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhabalar,özellikle dana eti sütle pişince çabuk pişiyor :))
      segiler

      Sil
  2. Bahsettiğin kekik ismi limon kekigimi? Kaynanam demistide griplerde mi ne kullaniliyormuş. Kurban etinin lezzeti gerçekten çok güzel oluyor. Allah isteyen herkese nasip etsin. Amin

    YanıtlaSil
  3. Bu güzel kavurmayla Kurban bayramini hatirlattin bizlere, enfes, etin en dogal hali, ellerine saglik

    YanıtlaSil
  4. http://pinarintarifdefteri.blogspot.com.tr/ canım ellerine sağlık..nefıs olmuş..sevgıler

    YanıtlaSil
  5. Et olurda sevilmezmi hiç:) Bende her defasında sür koymalıyım derim. hep alışkanlık ihmal ederim. Böyle kesinlikle yapmalıyım. teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık. Eşim çok sever pilav üzerinde..:)) Ben köy yufkası içinde bol baharatlı yerim. Afiyetler olsun. Sevgiler. Hayırlı cumalar canım..

    YanıtlaSil
  7. Cok degisik bir pisirme sekli,sütle bazen islatip kullaniyoruz aslinda,ama bu sekilde yapmadim,nefis görünüyor,valla ölye canim cektiki Kurban eti,o etin tadi bambaskadir cünkü,Allah kabul etsin ...

    YanıtlaSil
  8. Ben hiç beceremiyorum et kavurmayı belki bu tarifle güzel olur ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  9. Et kavurmanın her türlü gideri var. İçine ne koysan, yanına ne koysan yakışır. Ellerine sağlık canım. :)

    YanıtlaSil

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem