bu nasıl bir lezzettir böyle :))))))))))))))))
HARİKULADE BİR KAHVALTILIK
imkanı olan mutlaka yaz sıcağında kendi elleriyle mutlaka kurutsun,kışın da afiyetle yesin
ben çok şükür bol güneşli temiz havası olan bir yerde yaşıyorum ALTINOLUK
çok çabuk ve rahat kuruyor
üstteki resimde görüldüğü gibi domatesi yıkayıp uzunlamasına 4 e bölüyorum, tepsilere yerleştirip güneşte bırakıyorum,biraz suyu çekilince iri kaya tuzu atıyorum
HAZIRLANIŞI
zaten oldukça temiz ve güvenilir olduğundan güzelce yıkayıp,
1-2 dakika kadar haşlıyorum,
kapağı kapalı 5 dk kadar yumuşamasını bekliyorum,
suyunu süzdürüp soğuyunca cam şişeye koyuyorum,
üstüne biraz tuz,tane karabiber,taze veya kuru biberiye,ve bolca sızma zeytinyağı doldurup buzdolabında tutuyorum
imrendim:) ellerinize sağlık
YanıtlaSilbu yaz Allah izin verirse ben de domates kurutmayı deneyeyim.
teşekkür ederim,
Silinşallah kurutursunuz,çok lezzetli oluyor
Merhabalar,
YanıtlaSilEllerinize sağlık nefis görünüyor. Ben de çok severim kuru domatesi ve sıklıkla yaparım. Size afiyetler olsun.
Sevgilerimi bıraktımmmm....:))
merhabalar,
Silteşekkür ederim,yiyenler biliyor lezzetini değil mi :)))
dün fuarda bana organik domates verdiler. kurutulmuş. hafta sonu bend eyapayım barimm. çok güsell.
YanıtlaSilne güzel :)
Silşimdiden afiyet olsun
bende yapacağım bende :) teşekkürler susam abam :) bu arada susam abla dememin bir sakıncası var mı ? :)
YanıtlaSilyapın tabiim:) ben teşekkür ederim
Sildiyebilirsiniz,zaten çok kişi diyor :))))
Kahvalti icin süper bir lezzet olmus, ellerinize saglik...Bayanlarin cocuklar yemek v.s konularda seviyeli paylasimlarda bulundugu bir forumumuz var, sizleri de aramizda görmek isteriz...Sevgilerimle....http://bizbize.forumieren.com/
YanıtlaSilHarika bir lezzet yalnız kahvaltıya değil yemeklere de çok yakışıyor. Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilElne saglik canım benimde domateslerim vardı onları böyle deneyeyim değişiklik olsun.::)
YanıtlaSilHarika yaz gelsin bende denemeliyim, tarif için çok teşekkür ederz, ellerine sağlık Susam çörekotum..Nazo
YanıtlaSilCanımm eline sağlık harika görünüyor çok severim ama bizim buralar da hava şartlarından dolayı kurutma imkanımız olmadığından ancak aktarlardan alıp yapıp yiyoruz.Sevgilerimle:)
YanıtlaSilkuruturken o domatesleri öyle sevgiyle muhabbetle kurutuyorsunuz ki yerken de haliyle çok lezzetli oluyor,kurutması ayrı bir zevk yemesi ayrı bir zevk.ellerinize sağlık Allah sağlık sıhhat versin yine yazın kurutursunuz balkonunuzda bahçenizde inşallah.
YanıtlaSilbu yaz Allah nasip ederse bol bol kurutmak istiyorum .Çok özendim.Ellerine sağlık ablacığım
YanıtlaSilSenin domateslere heveslendim, cok istiyorum ama günes yokki burda nasil kurutsam acaba, ellerie saglik ablacim ,afiyetler olsun
YanıtlaSilMerhaba izin verirseniz naçizane bir öneride bulunmak istiyorum.kuru domatesleri koyduğunuz kavanozun içine rendelenmiş sarımsak ve iri kıyılmış ceviz veya badem koyup bir kaç gün bekletirseniz tadının daha da güzelleştiğini farkediceksiniz. sevgiler.
YanıtlaSilMerhaba,izin ne demek öneriniz için çok mutlu oldum teşekkür ederim,deneyeceğim inşallah,sevgiler
SilBence de sarımsak ve ceviz ile mükemmel ama benim tarifimde yıkanıp suyu süzülen domatesleri bol zeytinyağında sarımsak ve baharatlarıyla soteleyip (kızartma) ceviz ekleyerek kavanozlamak. Bunu meze olarak da kullanabilirsiniz.
YanıtlaSil