Bu Blogda Ara

9 Haziran 2013 Pazar

SAFRANLI VE ÜZÜMLÜ PİLAV


                                                     SAFRANLI VE ÜZÜMLÜ PİLAV

Değişik bir pilav denemek isteyenler için tavsiye edebileceğim safranlı ve üzümlü pilav için;
2 su bardağı pirinç,
3 su bardağı su,
1 çorba kaşığı tereyağı,
1 çorba kaşığı zeytinyağı,
1 su bardağı çekirdeksiz (izmir üzümü ) üzüm,
1 tatlı kaşığı safran
Öncelikle pirinci tuzlu sıcak suya koydum,
üzümü sıcak suya koydum yumuşaması için,
safranı az su ile kaynattım(daha fazla safran kullanılabilir pilav daha sarı olur), Tencereye yağı koydum yakmadan suyu ve 1 adet bulyon ilave ettim,kaynayan suya iyice yıkayıp süzdüğüm pirinci ilave ettim,tuzunu ve süzdüğüm safranın suyunu koydum pirinçler pişince şişmiş olan üzümü koyup ocağı kapattım,pilavın kapağını kağıt havlu ile örtüp demlendirdim.



11 yorum:

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Renkli pilav:) ellerine sağlık cicişş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet hem renkli hem tatlı bir pilav :)

      Sil
  3. Merhabalar,
    En iyi yemek sitelerini toparladığım bir yemek sitesi kütüphanesi oluşturdum:)
    Listemde siz de varsınız, bilgilendirmek istedim.
    Çalışmalarınızda başarılar...
    Ziyaret etmek isterseniz:
    En İyi Yemek Siteleri


    YanıtlaSil
  4. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. sizin pilavlarınızın hayranıyım gerçekten hepsi bir birinden güzel oluyor maşallah.
    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beğendiğin için teşekkür ederim,sağolasın

      Sil
  7. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  8. çok değişik ve çok güzel görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem