Bu Blogda Ara

2 Nisan 2013 Salı

KIYMALI KURU PATLICAN YEMEĞİ


KIYMALI KURU BİBERLİ KURU PATLICAN YEMEĞİ
 
MERHABALAR,SELAMLAR,SEVGİLER
 
Sevgili blogcanlar,siz yaz sıcağında SEBZE KURUTURMUSUNUZ ?hazırlaması, kurutması, çok zevklidir, kışın yemesi çok daha zevklidir inanın :) bunu uygulayanlar bilirler, şayet imkanınız varsa mutlaka kurutun derim, ben sadece 2 adet patlıcan kurutabilmiştim (biber, domates hariç) benim yaptığım gibi yemeği, limonlu sarımsaklı salatası, yoğurtlusu yapılabilir
farklı şekillerde dilim veya bütün olarak kurutulabilir ama ben bu defa çok küçük kuşbaşı şekilde doğrayıp kurutmuştum
yemeğin yapılışı:
kuruma aşamasında toz olabileceği için patlıcanları önce su içinde biraz beklettim, iyice yıkayıp az su ile 3-5 dk kadar haşladım (yumuşaması için)
tencerede doğranmış soğan, kıyma ve zeytinyağını kavurdum, tüm yemeklerimde kullandığım yazdan hazırlayıp cam şişelere koyduğum  DOMATES RENDESİnden  ilave ettim, kuru biberleri (haşlamadan, sadece yıkayıp) ve az haşlanmış patlıcanları ilave ettim, az tuz ve sıcak su koyup pişinceye dek kaynattım
 


21 yorum:

  1. Bende yazın kurutmadan yanayım inanın kışın hiç bir zaman taze o yaz sebzelerden almıyorum ,hormonlu olmaları bir yana lezzet de yok zaten elinize sağlık ,bende kıymalı deneyeçeğim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle çok doğru hem lezzetsiz hem sağlıksız üstüne bir de pahalı, eskiden olduğu gibi güneşte kurutup vitaminli sebze yemek lazım

      Sil
  2. hep dolmasını görürdük ama yemeğide nefis olurmuş meğer ablacım:)
    ellerine sağlık..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dolmasından ziyade yemeği daha da lezzetli oluyor :)
      teşekkür ederim,sağolasın

      Sil
  3. en sevdiğim yemeklerden biridir..nefis görünüyor..ekmeği bandıra bandıra yiyeceksin bide yanına cacık oldumu tamdır..ellerine sağlık canım..sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevilmeyecek gibi değil hafif acılı bandırmak cabası :))
      teşekkürler

      Sil
  4. Çok severim kuru patlıcan yemeğini nefis olmuş:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de kıymalı ve acılı seviyorum :) teşekkürler

      Sil
  5. Mis gibi kokuyordur yemeğin Ferihacım, bayılıyorum kuruların kokusuna. Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet koktu gerçekten mevsim sebzesi bir başka oluyor :)
      teşekkür ederim

      Sil
  6. Patlıcannnn öyle severim kii :))

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık canım çok güzel olmuştur eminim.Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Bizim buralarda kurutma işlemi pek başarılı olmuyor.
    Ama bu nefis görüntüden sonra bu yaz tekrar küçük doğrayarak deniycem.
    Ellerine sağlık canım:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu şekilde küçük doğrandığında sıcak havalarda çok kısa sürede 2 günde kuruyor, inşallah bu yaz kurutursun :)
      sevgiler

      Sil
  9. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  10. ellerinize sağlık yazın bol bol alıp kurutmak kışında afiyetle yemek lazım sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle sebzeyi güneşte kurutmak lazım ben çok zevk alıyorum kuruturken :)

      Sil
  11. Biz bu lezzeti bulamıyoruz malesef,kimbilir nasıl lezzetli olmuştur,ellerine sağlık....Sevgiler
    Nurcan

    YanıtlaSil
  12. selamun aleykum
    ellerinize ve emeginize saglik
    edirneden selamlar

    YanıtlaSil

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem