Bu Blogda Ara

29 Eylül 2012 Cumartesi

SİNİ KEBABI,TEPSİ KEBABI,HATAY KEBABI




MERHABALAR
İlk kez yaptım ama galiba sıklıkla yapmam gerekecek:) öylesine lezzetli,öylesine harika ki insanda bağımlılık yapacak gibi:)
elbette hatay'da ki orijinali gibi değildir ama ev ortamında ancak bu kadar lezzetli bir kebap olabilir:)
yarım kg kıyma,
1 adet soğan,
3 diş sarımsak,
maydanoz,
tuz,
karabiber,
kimyon,
az zeytinyağı,
üstüne:
2 adet domates,
8-10 adet yeşil biber
ben( ellerim rahatsız olduğu için)tüm malzemeleri büyük rondoda karıştırdım,yuvarlak tepsiyi az zeytinyağı ile yağlayıp kıyma harcını yerleştirdim,üstüne dilimleyip az zeytinyağı ve tuz ile karıştırdığım(yanmasın diye) domatesleri ve biberleri de yerleştirdim,250 c ısıttığım fırında pişene kadar tuttum
bu arada evi inanılmaz güzel kokular sardı

27 Eylül 2012 Perşembe

SUCUKLU,BOL DOMATESLİ,ACILI PATATES YEMEĞİ




uzuuun yıllar oldu belki 15 veya 20 yıl böylesine güzel tabiri caizse damak çatlatan bir yemeği niye pişirmemişim acaba diye kendi kendime hayıflandım,bizim çocukluğumuzun yemeklerindendir ayrıca çok eskiye dayanan bir de hatırası vardır bu yemeğin
eski yıllara oranla şimdi yemek çeşitlerimiz çoğaldı hatta her gün yeni bir çeşit daha katıyoruz mutfaklarımıza:) belki de bu yüzden unuttum bu şekilde pişirmeyi
ayrıca belirtmek istediğim bir konu da var!!
ben yemeğimde sucuk kullandım ama,bizim evimize sucuk yılda belki 1-2 kez ancak girer, o da çok güvendiğimiz ve tanıdığımız bir kasabın kendi yaptığı sucuktur
salam,sosis,jambon vb kesinlikle girmez hem sağlık hem içinde ne eti kullanıldığı konusunda sıkıntılar olduğundan:((
yaşımız itibariyle de bu tür ürünleri çok fazla tüketmeyelim dediğimizden buzdolabında kalan sucuğu görünce değerlendireyim derken bu yemek ortaya çıktı:))
doğranmış soğan,domates,acılı yeşil biber ve sızma zeytinyağını birlikte kavurup küp şeklinde doğranmış patatesleri ve sucukları da atıp kısık ateşte biraz daha tuttum,üzerine sıcak suyunu,az miktarda tuzunu(ben bitkisel tuz kullanıyorum)koyup kısık ateşte patatesler yumuşayana kadar kaynattım,karabiber,kekik döküp ocağı ve tencere kapağını kapattım:)))

24 Eylül 2012 Pazartesi

ŞEFTALİ REÇELİ


                                    ŞEFTALİ REÇELİ

ŞEFTALİ REÇELİ

MERHABALAR CANLARIM,HEPİNİZE REÇEL TADINDA GÜZEL BİR HAFTA DİLİYORUM:))
sizlerle üst üste reçel tarifleri paylaşıyorum ama inanın kendimi zor tutuyorum çeşit çeşit meyveleri görünce mevsimi geçmeden ondan da bundan da hiç olmazsa yarımşar ya da birer kilo yapayım diyorum:)

6 adet orta boy yaklaşık 1 kg şeftali,

2,5 su bardağı şeker,

2,5 su bardağı su,

1 çay kaşığı tereyağı(köpürmesini ve taşmasını önlemek için),

......1 limonun suyu

şeker,su ve tereyağı kaynatılır,bu arada şeftaliler yıkanır,kabukları soyulur,isteğe göre dilimlenir,ben önce 4 e sonra her dilimi 3 e böldüm,kalınlıkları çok uygun oldu:)

kıvamı gelen şerbete şeftali dilimleri atılır,arada bir yavaşça karıştırılır,pişince limonun suyu ilave edilip1-2 taşım daha kaynatıp ocak kapatılır,

*reçel sıcakken temiz ve kuru cam kavanoza konur soğuyunca kapağı kapatılır

19 Eylül 2012 Çarşamba

ELMA REÇELİ(HİBİSKÜSLÜ,KABUK TARÇINLI VE KARANFİLLİ)





HİBİSKÜSLÜ TARÇINLI VE KARANFİLLİ ELMA REÇELİ

Merhabalar,selamlar,sevgiler benden hepinize :)

mevsim itibariyle evlerde kış hazırlıkları devam ediyor,herkes kendi zevkine,bütçesine,damak tadına ve sağlığına göre bir şeyler hazırlamaya çalışıyor, ALLAH cc hepimizin evinin bereketini artırsın,yaptıklarımızı sağlıkla ve huzurla yemeyi ve yedirmeyi nasip etsin(amin)

buzdolabında uzun süredir bekleyen kabukları büzüşen 5 adet sarı golden elmayı reçel yaparak değerlendirdim,içine renk versin diye de hibisküs yaprakları attım

ilk kez yaptığım elma reçelini çok fazla beğendik en kısa zamanda tekrar yapmak istiyorum:)

malzemeleri:

5 adet elma,

3 su bardağı su,

3 su bardağı şeker,

1 yemek kaşığı hibisküs yaprağı(isteğe bağlı),

yarım çay kaşığı limon tuzu(evde limon kalmamıştı),

2 adet kabuk tarçın(isteğe bağlı),

8-9 adet karanfil(isteğe bağlı)

yapılışı:

önce elmaların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayarak su içine koydum elmalar kararmasın diye

su,şeker,hibisküs yaprakları,karanfil ve tarçını birlikte kaynattım,

rengiyle kokusuyla harika bir şurup oldu:))


elmaları içine ilave edip reçel kıvamına geldiğinde limon tuzunu koyup 1-2 taşım daha kaynattım ve ocağı kapattım

kesinlikle tavsiye edebileceğim çok lezzetli bir reçel oldu

NOT:isteyen tarçın kabuklarını,karanfilleri ve hibisküs yapraklarını önceden çıkarabilir kokusu ve lezzeti ağırlaşmasın diye,ben bu kokuları sevdiğim için en son çıkarıp attım*

16 Eylül 2012 Pazar

MÜRDÜM ERİĞİ,MOR ERİK,BARDACIK ERİĞİ REÇELİ








MÜRDÜM ERİĞİ,MOR ERİK VEYA BARDACIK ERİĞİ:) REÇELİ



1 kg mürdüm eriği,

3 su bardağı toz şeker,

2 su bardağı+1/4 bardak su,

yarım limonun suyu(yoksa limon tuzu),

yarım çay kaşığı tereyağı,

!!!sevgi,muhabbet,dua vee en önemlisi yardım eden bir eşe ihtiyaç var:))

(yani benim için)

Erikler yıkanır,bıçakla önce ikiye kesilir,çekirdeği kolayca çıkıyor,sonra da dörde dilimlenir,geniş ve çok derin olmayan tencereye su,şeker ve tereyağı konur,kaynatılır,erik dilimleri konur,şerbet kaynama noktasına gelene kadar orta daha sonra yavaş ateşte erikler yumuşayana kadar kaynatılır(hızlı ateşte kaynarsa erikler parçalanabilir) ara sıra yavaşça karıştırılr,köpük varsa alınır,düz bir tabağa bir kaşık dökülerek soğuyunca kıvamına bakılır, olduysa yarım limonun suyu ilave edilir bir kaç taşım daha kaynatıp ocak kapatılır,sıcakken temiz ve kuru cam şişelere konur soğuyunca kapağı kapatılır


BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem