Bu Blogda Ara

Yükleniyor...

19 Eylül 2012 Çarşamba

ELMA REÇELİ(HİBİSKÜSLÜ,KABUK TARÇINLI VE KARANFİLLİ)





HİBİSKÜSLÜ TARÇINLI VE KARANFİLLİ ELMA REÇELİ

Merhabalar,selamlar,sevgiler benden hepinize :)

mevsim itibariyle evlerde kış hazırlıkları devam ediyor,herkes kendi zevkine,bütçesine,damak tadına ve sağlığına göre bir şeyler hazırlamaya çalışıyor, ALLAH cc hepimizin evinin bereketini artırsın,yaptıklarımızı sağlıkla ve huzurla yemeyi ve yedirmeyi nasip etsin(amin)

buzdolabında uzun süredir bekleyen kabukları büzüşen 5 adet sarı golden elmayı reçel yaparak değerlendirdim,içine renk versin diye de hibisküs yaprakları attım

ilk kez yaptığım elma reçelini çok fazla beğendik en kısa zamanda tekrar yapmak istiyorum:)

malzemeleri:

5 adet elma,

3 su bardağı su,

3 su bardağı şeker,

1 yemek kaşığı hibisküs yaprağı(isteğe bağlı),

yarım çay kaşığı limon tuzu(evde limon kalmamıştı),

2 adet kabuk tarçın(isteğe bağlı),

8-9 adet karanfil(isteğe bağlı)

yapılışı:

önce elmaların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayarak su içine koydum elmalar kararmasın diye

su,şeker,hibisküs yaprakları,karanfil ve tarçını birlikte kaynattım,

rengiyle kokusuyla harika bir şurup oldu:))


elmaları içine ilave edip reçel kıvamına geldiğinde limon tuzunu koyup 1-2 taşım daha kaynattım ve ocağı kapattım

kesinlikle tavsiye edebileceğim çok lezzetli bir reçel oldu

NOT:isteyen tarçın kabuklarını,karanfilleri ve hibisküs yapraklarını önceden çıkarabilir kokusu ve lezzeti ağırlaşmasın diye,ben bu kokuları sevdiğim için en son çıkarıp attım*

19 yorum:

  1. günaydın ablacım.harika görünüyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. geçen sene bende yapmıştım ama bu sene bir tembellik var bende.annem yaptı bu sene bana.ellerinize saglık.

    YanıtlaSil
  3. ooo süper fikir. elma reçeli emiinim güzel olmuştur. afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  4. oo ablacım:) ne şifalı bir reçel bu:)
    ellerine sağlık afiyet şifa olsun ablam:)

    YanıtlaSil
  5. sevgili gülcan;
    :))teşekkür ederim ,nerelerdesin,sesin soluğun kesildi:(
    sevgili eyleminmutfağı;
    boşver bu sene de annenden ye hem annelerin çok daha lezzetli olur:)
    selamlar sevgiler

    YanıtlaSil

  6. sevgili hayatıntatları;
    bence de süper bir fikir ve süpper bir reçel oldu inan bana:))
    sevgili kalpkurabiye-deniz;
    çok teşekkür ederim denizcim sağolasın
    selamlar sevgiler

    YanıtlaSil
  7. limon tuzu,tarçın ve karanfili aldım,elmalarda var sıra reçel yapmaya geldi En kısa zamanda bende denemek istiyorum.. :)

    YanıtlaSil
  8. tadı,kokusu harikaydı ablacığım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  9. ellerinize sağlık. Afiyetle tüketin.

    YanıtlaSil
  10. ellerıne sağlık canım benımde yapmak istedıgım bır recel emınım guzel olmuştur

    YanıtlaSil
  11. sevgili sugibi;
    yani sen;helva yapsanaaa helvaa yapsanaa diyorsun:))
    sevgili merhaba;
    sahi sen tadına bakmıştın değil mi? teşekkür ederim
    selamlar sevgiler

    YanıtlaSil
  12. sevgili nursevince;
    çok teşekkür ederim,amin inşallah
    sevgili zeymuran;
    kesinlikle tavsiye ederim,çok lezzetli bir reçel oldu:)
    selamlar sevgiler

    YanıtlaSil
  13. hibisküs alıncada elma reçeli yapalım istiyoruz.Sevgilerimizle....

    YanıtlaSil
  14. ellerinize sağlık,çok güzel bir reçel olmu.bende denedim taifinizle teşekkür ediyorum.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben çok beğendim böyle tahmin etmiyordum

      Sil
  15. Elma reçeline neden tereyağ koymuyorsunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. genelde 1 çay kaşığı koyuyorum ama buna koymamışım :) sebepsiz

      Sil
  16. Ellerine saglik ablacim bende yaptim, kokusu süper oldu, sabah kahvaltisinda herkesin begenisine sunacam insaallah

    YanıtlaSil

Google+ susamcorekotu

Blog Listem