Bu Blogda Ara

29 Nisan 2012 Pazar

TÜRK KAHVELİ KEK







27 Nisan 2012 Cuma

HAYIRLI CUMALAR-99 ESMA-99 DUA-EL-KEBİR cc

HAYIRLI CUMALAR
EL KEBİR cc
SEN ÖYLE BİR ZAT-I ZÜLCELALSİN Kİ,
AZAMETİNİ NİTELEMEKTE AKILLAR ACİZDİR.
SEN ÖYLE BÜYÜKSÜN Kİ;
BÜYÜKLÜĞÜNÜN ASLINA ERİŞMEKTE FİKİRLER ÇARESİZDİR.
İDRAKLERE SIĞMAZ SENİN KİBRİYANIN ZERRESİ.
HAYALE GELMEZ SENİN CELALİNİN GÖLGESİ.
CÜMLE EFKAR DAR KALIR SENİN KİBRİYANI ANLAMAYA.
CÜMLE SÖZLER SIĞ KALIR SENİN BÜYÜKLÜĞÜNÜ ANLATMAYA.
*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*
EY EL KEBİR cc OLAN RABBİM cc;

BİR SENİ BÜYÜK BİLENLERDEN EYLE BENİ,
BÜYÜKLÜĞÜNÜ BİLMEKLE GENİŞLET FİKRİMİ,
KİBRİYANI ANLAYACAK AKILLA DONAT BENİ,
CELALİNİ GÖRMEKLE GENİŞLET KALBİMİ,KALBİMİZİ.
AMİN,AMİN,YA MUİN
KAYNAK: 99 ESMA-99 DUA-SENAİ DEMİRCİ

24 Nisan 2012 Salı

KARIŞIK UNLU(TAM BUĞDAY,KEPEK,BUĞDAY,MISIR UNLU) EKMEK VE KARMAKARIŞIK DUYGULAR:(

 KARIŞIK UNLU(TAM BUĞDAY,KEPEK,BUĞDAY,MISIR UNLU) EKMEK VE KARMAKARIŞIK DUYGULAR:(

                                                                    
YOK MU BANA BİR YARDIM EDECEK?
AMAN ALLAHIM BENİM BAŞIMA NELER GELDİ:(((((((   kumanda panelimde anormallik mi var bana mı öyle geliyor anlamadım çok farklı bir sayfadayım,eskisi gibi değil hiçbirşey,nasıl bir yer burası hatta ben nerdeyim diyorum
**TARAYICINIZ ARTIK BLOGGER TARAFINDAN DESTEKLENMİYOR,BAZI BÖLÜMLER ÇALIŞMAYABİLİR,SORUN YAŞIYORSANIZ GOGLE CHROME U DENEYİN* diye bir yazıyla karşılaştım,önce şaşırdım evde bana yardım edecek bir genç yok ki:( ne yaparım derken hadi deneyeyim dedim,ama şimdi resim eklemekte çok zorlandım,
AAAAA İŞTE KANITI:  bu resmi büyütmek istiyordum buraya kaymış:((((((((((( bu nasıl iştir böyle??
bilen anlayan varsa ki vardır her türlü yardıma (yani almaya) hazırım:)) blogumu açtığım günden bu yana ilk kez bu kadar sıkıntıya düştüm
oysa ki size çook güzel bir ekmek tarifi getirmiştim,hevesim kalmadı benim
sadece içindekileri yazayım şimdilik
tam buğday unu
kepekli un
beyaz un
mısır unu
ceviz
toz zencefil
zeytinyağı
maya
su
tuz,şeker

18 Nisan 2012 Çarşamba

BUGÜN BENİM DOĞUM GÜNÜM VE AĞLAYAN PASTA:))














BUGÜN BENİM DOĞUM GÜNÜM :)

Yıllardan: 1957,

aylardan:NİSAN,

günlerden: 18-perşembe,

18 RAMAZAN-1378 de

ben dünyaya gelmişim**imtihan salonuna!!


(rahmetli babam adımı FERİHA koymuş:)))

bugün ise:

yıl:2012,

ay:nisan,

gün:18-çarşamba,

27 c.evvel-1433

kolay bir hesaplamayla çıkan sonuç=yaş:55

işte tam da burada muhasebe başlıyor!!!

55 yıl ne ile geçti?kazanç ve kayıplar dengesi ne durumda? ne oldu? ne,nasıl,neden.........??????

ALLAH cc ahir ve akıbetimizi hayreylesin(amin)


*****geçtiğimiz günlerde gelen misafirlerime acizane hazırladıklarımı sizlerle paylaşmak istedim:)

karanfilli,zencefilli ve kepekli ekmek,

ev yapımı acı biber sos,

lorlu ve zeytin ezmeli milföyler,

ağlayan pasta(bu isim hiç hoşuma gitmiyor ancak bu şekilde tanınıyor diye yazdım),

PASTAMIZIN TARİFİ:

3 adet yumurta,

1,5 su bardağı şeker,

1/2 su bardağı süt,

2 yemek kaşığı kakao,

1,5 su bardağı un,

1 paket kabartma tozu ve vanilya,

kekin üstüne dökmek için 1,5 su bardağı süt,

1 paket kremşanti,

şanti için süt veya su,

çikolata sos ve sosu hazırlamak için süt veya su,

ilk olarak oda sıcaklığındaki yumurtalar çırpılır,

şeker ile birlikte şeker eriyene dek çırpılır,

süt,kakao,k.tozu,vanilya ve un azar azar ilave edilerek hepsi birlikte çırpılır,

yağlanmış fırın tepsisine dökülen kek hamuru ön ısıtmalı fırında pişirilir,

sıcak kekin üstüne eşit olacak şekilde soğuk süt dökülür,

hazırlanan krem şanti sütü iyice çeken ve soğuyan kekin üstüne yayılır,

çikolata sos hazırlanarak (ben hazır paket kullandım ve üzerindeki tariften biraz daha koyu kıvamlı yaptım)krem şantinin üstüne dökülür,

hepsini bir defada dökmeyip biraz eğlenceli hale getirmeye çalıştım galiba:)) ebru vari desenler oluşturdum:)

lezzeti ve kıvamı çok mükemmeldi

17 Nisan 2012 Salı

MISIRLI DOMATES ÇORBASI


MISIRLI DOMATES ÇORBASI
Serin havaların vazgeçilmezidir çorbalar:) nisan yağmurlarıyla serinlik de gelince hemen içimizi ısıtıverecek, lezzetiyle damaklarımızı şenlendirecek güzel bir çorba pişirdim,çoğumuzun yaptığı gibi kaşar peynirli domates çorbası yapmak üzereyken DAHA ÖNCE YAPTIĞIM KAŞARLI DOMATES ÇORBASI BURADA TIK dondurucuda bulunan mısırları çorbaya ilave etmeye karar verdim,iyi de etmişim dedik:)
öncelikle küçük bir tencerede mısırları haşladım,
çorba tenceresinde 1 kaşık zeytinyağı,1 kaşık köy tereyağı ve 2 silme kaşığı unu un kokusu gidecek kadar kavurdum,
1 çorba kaşığı domates salçası,1 çorba kaşığı biber salçası ve 1 su bardağına yakın domates rendesini ilave ettim,
1 su bardağı sütü yavaş yavaş ilave edip unu (topaklanmadan)karıştırdım,homojen bir yapı sağlandıktan sonra haşladığım mısırları ilave ettim,
kısa mir müddet daha kaynattıktan sonra ocağı kapattım karabiber ve kırmızı pul biber ilavesi ile afiyetle yedik:)

14 Nisan 2012 Cumartesi

MİLFÖYLÜ LEZZETLER,ZEYTİN EZMELİ VE LORLU MİLFÖY








MERHABALAR SEVGİLİ GÖNÜL DOSTLARI:)

HAYIRLI BİR HAFTA SONU GEÇİRELİM İNŞALLAH,NİSAN YAĞMURLARI YERYÜZÜNÜ RIZIKLANDIRIP YEŞERTTİĞİ GİBİ GÖNÜLLERİMİZİ DE YEŞERTSİN:)

Bugün sizlerle çoğumuzun elinin altında kurtarıcı gibi bulunan milföylerle yaptığım misafirlerime ikram ettiğim atıştırmalık mahiyetindeki mini lezzetleri paylaşmak istedim,kolaycılık ama bu aralar gücüm bunlara yetiyor:(

Bir kısmının üzerine zeytin ezmesi sürüp rulo yaptım,1 parmak eninde kesip üstlerine yumurta sarısı sürdüm,bir kısmını da 4 e bölüp mini muffin kalıplarına yerleştirip pişirdim,ortalarını biraz bastırıp içine tuzsur lor,çeri domates ve biberli zeytin koydum

9 Nisan 2012 Pazartesi

MARGARİNSİZ,SIVIYAĞLI KALBURA BASTI TATLISI(CEVİZLİ)





MARGARİNSİZ,SIVIYAĞLI VE CEVİZLİ KALBURA BASTI TATLISI

TARİF BANA AİT YANİ DOĞAÇLAMA:)LEZZET GARANTİLİ


MERHABALAR,HAYIRLI BİR HAFTA GEÇİRMENİZİ DİLERİM,HAFTAYA TATLIYLA BAŞLAYALIM,TATLI DEVAM EDELİM İNŞALLAH:))

1 adet yumurta,

1 çay bardağı(ince belli)fındık yağı,

1 çay bardağı yoğurt,

2 çorba kaşığı irmik,

2 çorba kaşığı tereyağı,

1 çay kaşığı silme karbonat,

1 paket vanilya,

5,5-6 çay bardağı un(yumurtanın ve çay bardağının büyüklüğüne göre azaltma veya artırma olabilir),

içine koymak için irice kırılmış ceviz
ŞERBETİ İÇİN;

4 çay bardağı(ince belli) şeker

4,5 çay bardağı su

**şeker miktarı isteğe göre artırılabilir

malzemeler karıştırılarak kulak memesinden biraz daha sert bir hamur elde edilir,bu arada su ve şeker kaynatılır,soğumaya bırakılır

hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak elde inceltilir veya benim yağtığım gibi kurabiye kalıbının içine hamur yayılır,ortasına ceviz parçacıkları konur ve kapatılır,ters çevrilip fırın tepsisine yerleştirilir( tepsinin yağlanmasına gerek yok),ön ısıtmalı fırında hfif kızarana dek pişirilir,

sıcak tatlının üzerine soğumaya başlamış olan şerbet dökülür ,bir müddet sonra tatlılar ters çevrilir,daha iyi şerbet çekmesi sağlanır

1 gün sonra yemenizi tavsiye ederim,biz dayanamadık hemen yedik şerbetini çekmiş çok beğendik ancak ertesi günü yediğimizde inanamadık çok çoook daha mükemmel olmuş:))

NOT:bu tatlının malzemeleri benim evimde olan ya da kalan miktar ve çeşitlerden oluştu,yani biraz ondan biraz bundan ama çook güzel oldu

tavsiyemdir!!!!

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem