Bu Blogda Ara

31 Mart 2012 Cumartesi

MISIR NİŞASTALI,MARGARİNSİZ SIVI YAĞLI KURABİYE





MISIR NİŞASTALI KURABİYE


2 adet yumurta


1 su bardağı pudra şeker


1 su bardağı fındık yağı


2 yemek kaşığı süt


1,5 su bardağı un


1 paket 250 gr mısır nişastası


1 paket kabartma tozu


1 paket vanilya


üstü için 1 yemek kaşığı kadar kakao




MERHABALAR sevgili arkadaşlar,mutlu sağlıklı bir hafta sonu geçirmenizi dilerim:)


bu lezzetli kurabiyeler evdeki mısır nişastasının son kullanma tarihinin yaklaşması ile ortaya çıktı,aynı zamanda margarin yerine sıvı yağ kullanmak istediğim için fındık yağını kullandım bana göre margarinli kurabiyeleri aratmıyan bir kurabiye oldu ağızda dağıldı:)

30 Mart 2012 Cuma

HAYIRLI CUMALAR---- 99 ESMA-99 DUA----EL-ALİYY cc



HAYIRLI CUMALAR,GÜNÜNÜZ BEREKETLİ,HAYIRLI VE HAYIRLARA VESİLE OLSUN İNŞALLAH:)


***EL-ALİYY cc**(yüceler yücesi en yüce)


EN GÜZEL SIFATLAR BİLE SENİ NİTELEMEYE YETMEZ

SENİN LÜTFUNUN ŞULESİDİR BÜTÜN GÜZEL SIFATLAR

EN MÜKEMMEL VASIFLAR BİLE SENİ VASFEDEMEZ

SENİN CEMALİNİN GÖLGESİDİR BÜTÜN MÜKEMMEL VASIFLAR

SEN HER TÜRLÜ TASAVVURUN ÖTESİNDESİN

SEN HER TÜRLÜ HAYALİN ÜZERİNDESİN

SIFATLARINA HAYALLER ERİŞEMEZ,YÜCELİĞİNE AKIL SIR ERMEZ

SENİN LÜTFUNLA ULVİYET KAZANIR ALEMLER

SENİN TENEZZÜLÜNLE MERTEBELER KAZANIR İNSAN,CİN VE MELEKLER

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

EYY EL-ELİYY cc OLAN YÜCE RABBİMİZ;

SENSİN YÜCELER YÜCESİ

SENSİN BİRİCİK ULVİYET SAHİBİ

ACZİME YÜCE KUDRETİNLE MEDET EYLE

FAKRIMA ULVİ YAKINLIĞINLA İMDAT EYLE

SEN Kİ, HER ÜZERİNDE GÖRÜNEN MÜKEMMEL SIFATLARIN SAHİBİSİN;EN GÜZEL VASIFLARLA VASIFLANDIR BENİ

SEN Kİ İÇİMİN İÇİNDE OLUP BİTEN BİTENLERİ BİLİRSİN;YAKINLIĞINA AL BENİ

SEN Kİ YÜCELER YÜCESİSİN;SENDEN BAŞKASINA BOYUN EĞDİRME BENİ,BİZİ CÜMLEMİZİ

AMİN,AMİN,YA MUİN

KAYNAK: 99 ESMA-99 DUA-SENAİ DEMİRCİ

28 Mart 2012 Çarşamba

ZERDE








ZERDE

Malzemeler:

5 su bardağı su
1 çay bardağı pirinç
1,5 su bardağı şeker
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı safran
2 çorba kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı gülsuyu

Üzeri için:
3-4 adet karanfil
50 gr. Kadar kızamık şekeri (loğusa şekeri)

Yapılışı:
Pirinç ve su kaynatılır.Pirinçler iyice pişip irileşince,şekeri konulur.Daha sonra nişasta ve gülsuyu ilavesi ile kıvamı bağlanır.
Safran ve zerdeçal çok az sıcak suda bekletilir.Süzülerek konulur.Fazlası tercih edilmez,rengi koyu tadı acı olur.Kaselere boşaltılır.
Üzerlerine çok az suyla kızamık şekeri kaynatılıp dökülür. Karanfil koyulur.
Bu tatlının orjinali Balıkesir düğün ve cemiyetlerinde yemeklerin ardından ikram edilir.Üzerinde ki kızamık şekeri kaynatılmaz karabiber dökülür gibi serpilir. Ama ben kızamık şekerinin daha homojen olması için kaynatılarak dökülmesini tercih ediyorum.Denemenizi tavsiye ederim.Belki Balıkesir’i ve Balıkesirlileri yad edersiniz.Afiyet olsun..

25 Mart 2012 Pazar

SERAMİK TENCEREDE SEBZELİ TUZLU KEK





SERAMİK TENCEREDE SEBZELİ ÇEŞNİLİ TUZLU KEK ya da TENCERE KEKİ

Bazı bloglarda *TEFLON TENCERE KEKİ* adıyla tuzlu ve şekerli kek yapıldığını gördüm,denemek maksadıyla biraz da sebze,baharat vs ilave ederek pişirdim,istediğim kadar çok kabarmadı ama lezzeti çok güzeldi,yiyenler de çok beğendiler,bir de tatlı kek yapmayı düşünüyorum bakalım nasıl olacak sonucu yazarım:)

2 adet yumurta,

1/2 su bardağı süt,

1/2 su bardağı yoğurt,

1/2 su bardağı fındık yağı,

1,5 su bardağı un,

1 paket kabartma tozu,

1 adet büyük boy kırmızı(kapya) biber,

10 adet çekirdeği çıkarılıp ince doğranan siyah zeytin,

1 çay bardağı rendelenmiş keçi peyniri,

1 çay kaşığı mahlep,

1 çay kaşığı karabiber,

1 çay kaşığı pulbiber,

1 çay kaşığı kuru nane,

1/2 çay kaşığı toz zencefil,

1 yemek kaşığı çörekotu,

1 yemek kaşığı susam

bir fiske tuz

tüm malzemeleri karıştırıp dibine çok az tereyağı sürdüğüm seramik tencereye döktüm,yaklaşık 9-10 dakika kadar büyük ocağın kısık halinde pişirdim,spatula ile ters çevirip diğer tarafını da 8-9 dakika kadar ocakta tutup pişmesini sağladım

21 Mart 2012 Çarşamba

SARIMSAKLI YOĞURT VE DOMATES SOS EŞLİĞİNDE KARNABAHAR KIZARTMASI




LÜTFEN YARDIM:((((

BLOGUMDAKİ DEĞİŞİKLİĞİ FARKETTİNİZ Mİ??

SOL TARAFTA BULUNAN GADGETLER SAYFANIN EN ALTINA İNDİ

BİLEREK BİR DEĞİŞİKLİK YAPMADIM BÖYLE BİR SORUNLA KARŞILAŞAN OLDUYSA YA DA BİLGİSİ OLAN VARSA YARDIMLARINIZI İSTİYORUM

BOL DOMATESLİ TEL ŞEHRİYE PİLAVI






DOMATESLİ TEL ŞEHRİYE PİLAVI


Bu çok lezzetli pilav; kileri,dolapları yaza hazırlamak,bahar temizliği yapmak için dolaptaki kuru gıdaların raf ömrünü kontrol ederken şehriye miktarının çokluğundan hatta aman bozulmasın atılmasın hemen değerlendireyim derken ortaya çıktı,iyi ki çıktı:))ilk kez yaptım ama biz çok beğendik


daha önce yayınladığım **yazdan hazırladığım ve yıllarca bozulmadan saklıyabildiğim kışın yemeklerimize çorbalarımıza,makarna ve pilavlarımıza lezzet ve vitamin katan
** DOMATES RENDESİ BURADA**TIK


ben 2 kişilik yaptığım için miktar veremiyeceğim,


tencereye birer kaşık zeytinyağı ve tereyağı koyarak tel şehriyeleri kısa süre kavurdum,domates rendesini ve sıcak suyunu koyarak suyunu çekip pişene kadar kaynattım,tuz atmadım domates rendesinin tuzu yeterli oluyor

14 Mart 2012 Çarşamba

GAZOZLU MUFFİN












GAZOZLU KEK,MUFFİN

nefis mi nefis,yumuşak mı çoook yumuşak hatta sünger gibi harika bir kek oldu:)hem yeni aldığım *tantitoni muffin kalıplarımı* kullandım hem de şişenin içinde az miktarda kalan sade gazozu değerlendirmiş oldum (biz asitli içecekleri gazoz,kola tüketmiyoruz misafirlerden kalan gazozdu)

3 yumurta,
1 su bardağı sade gazoz,
1 su bardağı toz şeker,
1/2 su bardağı sıvı yağ,
2,5 su bardağı un,(un miktarı; yumurtanın ve su bardağının büyüklüğüne göre azaltılır veya artırılır)
1 paket vanilya,
1 paket kabartma tozu
her zamanki gibi önce oda sıcaklığındaki yumurtaları köpürtüp,sonra şekerle birlikte tekrar çırptım, sıvı yağını,gazozunu daha sonra da unu,kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ilave ettim az miktarda yağladığım kalıplarıma pay ettim,üstlerine de tuz döker gibi granül gold kahve döktüm,
ön ısıtmalı 170 c fırında pişirdim,
bu arada çay da demlendi pek tabiiki:)))

13 Mart 2012 Salı

TAVUK SOTE ( BOL SOĞANLI,KIRMIZI BİBERLİ VE KEKİKLİ )







HARİKA BİR LEZZET;TAVUK SOTE



Bazen mantarlı,bazen bol soğanlı,kırmızı kapya biberli,kekikli yaptığımız yemeğimiz lezzeti ve renk cümbüşüyle özellikle eşimin beğenisini kazanmakta:) yanında bulgur pilavı ile güzel bir akşam yemeği oldu,çok şükür:)



Tavuk göğüs fleto kuşbaşı doğranır,az miktarda zeytinyağı kızdırılır,yıkanıp suyu süzülen tavuk etleri yağa atılır,suyunu salmaması için kapak örtülmez,hızlı ateşte sıkça karıştırılır,doğranan kapya biberler,acılı yeşil biberler,soğanlar atılır birlikte sotelenir,küp şeklinde doğranan domatesler de ilave edilir,tüm malzemeler pişince tuz,karabiber,kimyon,pul biber dökülür,üstüne kekik de serpilerek servis edilir

7 Mart 2012 Çarşamba

LORLU SÜNGER TATLISI






LORLU SÜNGER TATLISI


HERKESE MERHABALAR,SELAMLAR,SEVGİLER


Çok uzak kaldım,tariflerimi yayınlıyamadım,yorumlarınıza geri dönemedim:( sağlık sorunlarım,üniversite hastanesinde kontrollerim,koşuşturmacalarım, ilaç raporlarımın yenilenmesi vs vs:(( ama işte geldim üstelik nefis mi nefis harikulade lezzetli bir tatlı ile:))) daha önce yaptığım *SÜNGER TATLISI* malzemelerine dolapta bulunan taze kaşar loru ilave ettim,sonuç fevkalade lezzetli oldu:)


buyurun tarife:


3 adet yumurta,

1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker,

1 su bardağı yoğurt,

2 su bardağı un,

2 yemek kaşığı sıvıyağ,

200 gr kadar taze tuzsuz kaşar loru,

1 paket kabartma tozu,

1 paket vanilya


ŞERBETİ:


2,5 su bardağı şeker,

3 su bardağı su

yumurtalar şeker ile çırpılır,yoğurt,yağ ilave edilir,un,k.t, vanilya da ilave edilerek karıştırılan harç az miktarda yağlanan fırın tepsisine dökülür, kızarana kadar pişirilir,

su ve şeker kaynatılmadan şeker eriyene kadar karıştırılır, fırından çıkan kekin üstüne soğuk şerbet dökülür

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem