Bu Blogda Ara

30 Ekim 2011 Pazar

ET (DANA) SOTE

MERHABALAR,MUTLU PAZARLAR
Harika bir et sote,yumuşacık etler,baharat ve soğanın lezzetiyle mükemmel bir yemek:)
yarım kg dana eti,
1 su bardağı süt,
3 adet soğan,
4-5 adet yeşil acılı biber,
3 adet kırmızı kapya biber,
1 adet domates,
1 çay bardağı zeytinyağı,
tuz,karabiber,kimyon,kekik
dana etini süt ile birlikte sütünü çekene ve etler yumuşayana kadar pişirdim,
zeytinyağını koyup kısa süre kavurdum,
doğradığım soğanlarını ve biberlerini koyup birlikte soteledim,
domatesini de ilave ettim,
en son baharatlarını da koyup ocağı kapattım
sonuç:samimiyetime inanın!tadı hala damaklarımızda diyebilirim,yani öylesine lezzetliydi:)
yanına da FIRINDA SÜTLÜ PATATES:)

28 Ekim 2011 Cuma

HAYIRLI CUMALAR----99 ESMA-99 DUA---EL HABİR cc




HAYIRLI CUMALAR ARKADAŞLAR


EL-HABİR cc


GİZLİM SAKLIM YOK SENDEN;GAYRISI HALDEN ANLAR DEĞİL,


SAKLADIKLARIMDAN SEN HABERDARSIN;BAŞKALARI SIRDAŞIM DEĞİL,


SENİN SÖYLEDİĞİNDİR HABER;BAŞKALARI DERDİM DEĞİL,


GAYBIN HABERLERİ SANA AİTTİR;HİÇBİR ŞEY GÖRÜNDÜĞÜ GİBİ DEĞİL,


İNCECİK SIZILARIMDAN,İLK GÖZ AĞRILARIMDAN SEN HABERDARSIN;BAŞKALARI KALBİMİN SIRLARINA CAHİL,


DERTLERİM SANA AYANDIR;BAŞKALARI DERTLERİME GAFİL.


*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*


BENİM KENDİME DAİR BİLDİĞİM,


BİR ANDA PARLAYIP SÖNEN KIVILCIM GİBİDİR.


KENDİMİ HİÇLİĞİN UÇURUMLARINDAN,


UNUTULUŞUN KUYULARINDAN KURTARACAK SIRLAR VE NURLAR SONSUZDUR.


SENİN BANA KENDİ İYİLİĞİM İÇİN BİLDİRDİKLERİN,


BENİ NEFSİMİN YUTMASINDAN,ŞEYTANIN KANDIRMASINDAN KURTARMAK İÇİN SÖYLEDİKLERİN HESAPSIZDIR.


BENİ YANILGILARIN KARANLIĞINDAN,


SAPMALARIN UÇURUMLARINDAN KRTARACAK ANCAK SENİN BİLDİRDİĞİNDİR.


BENİ HAYRA VE NURA YÖNLENDİRECEK ANCAK SENİN HAVL VE KUVVETİNDİR.


SENSİN HABİR;BENİM BİLDİĞİM SENİN BİLDİRDİĞİNDİR.


HAYRA VE NURA ÇIKAR YOLLARIMI-AMİİN


SANA GELEN YOLLARA DÜŞÜR AYAKLARIMI-AMİİN


KAYNAK:99 ESMA 99DUA-SENAİ DEMİRCİ


26 Ekim 2011 Çarşamba

FIRINDASÜTLÜ PATATES,FIRINDA KAŞARLI PATATES PÜRESİ

SÜTLÜ PATATES
Et yemeklerinin yanına garnitür olarak veya tek başına zevkle tüketilebilecek harika bir lezzet:) biz yemeye doyamadık:)
yapılışı:
*patatesler ince dilimlenir, tuzlanır(ben bitkisel tuz kullandım),
*cam fırın kabına konur, üstüne 1 -2 çorba kaşığı zeytinyağı ve üstünü örtecek kadar süt dökülür,1 çorba kaşığı kadar tereyağı küçük parçalar halinde konur,
*fırında patatesler iyice yumuşayıncaya,sütü çekene kadar pişirilir,
*rendelenmiş kaşar peyniri konup eriyene kadar fırında tutulur





24 Ekim 2011 Pazartesi

ACI ÜSTÜNE ACI RABBİM SEN BİZE ACI







ACI,ACI ÜSTÜNE ACI YAŞIYORUZ YÜCE RABBİM SEN BİZE ACI



ÖNCE ŞEHİTLERİMİZ,DÜN DEPREM,BUGÜN DE TRAFİK KAZALARI
son bilgilere göre 264 ölü 1000 küsur yaralı ve hala göçük altında kardeşlerimiz var:(((((hava soğuk önümüzdeki günlerde daha da soğuyacak kar yağacak:( yardıma ihtiyaçları var,elimizden ne geliyorsa onu yapma vaktidir


ALLAH'ım bize yardım et,bizi içine düştüğümüz gaflet çukurundan kurtar,elimizde bulundurduğun nimetlerinin farkına varmayı kolaylaştır maddi ve manevi imkanlarımızın kendi çabalarımızla kazandıklarımız ve hiç kaybetmiyeceğimiz varlıklarımız olarak görüyoruz

21 Ekim 2011 Cuma

99 ESMA - 99 DUA----HAYIRLI CUMALAR EL LATİF cc


HAYIRLI CUMALAR SEVGİLİ ARKADAŞLAR,BU MÜBAREK CUMA GÜNÜMÜZ, GÜNLERİMİZ,ÖMRÜMÜZ HAYIR OLSUN, HAYIRLARA VESİLE OLSUN, HAYIRLARLA DOLU OLSUN İNŞALLAH
GÜNLERDİR ELİM KOLUM TUTMUYOR,MEMLEKETİMİZDE YANGIN VAR HEPİMİZ AMA ALEVİNDEN AMA DUMANINDAN BİR ŞEKİLDE ZARAR GÖRDÜK, İÇİMİZ YANDI,MEHMEDLERİMİZİ ŞEHADET MERTEBESİNE UĞURLADIK,ONLAR ŞİMDİ ÇOK MUTLU AMA GERİDE KALAN ANALAR,BABALAR,KARDEŞLER ÇOK ÜZGÜN,EL LATİF cc OLAN RABBİM LÜTFUYLA ACILARINI HAFİFLETSİN EYYUB as SABRI VERSİN--AMİN
EL LATİF cc
LÜTFUNLA TEBESSÜM EDER GÜLLER,
LÜTFUNLA GÜLER GÜL YÜZLER,
ÖYLE LÜTUFKARSIN Kİ;GÜZELLERİN GÜZEL YÜZLERİNDEKİ GÜZELLİĞE BAKACAK GÖZLERİ,
YOKLUĞUN KÖRLÜĞÜNDEN SEN ÇIKARIRSIN,
ÖYLESİNE ÇOK LÜTFEDERSİN Kİ,GÜLÜN YÜZÜNE TAZELİĞİ SEN VERİRSİN,
GÜLÜN YÜZÜNÜ GÖRDÜKÇE GÖNLÜMÜ AÇARSIN,
GÜL YÜZLÜLERE ÖYLESİNE HOŞ BİR BAKIŞ VERDİN Kİ;
ONU GÖREN GÜLLER UTANIP YÜZLERİ KIZARIR
*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-
SEN Kİ UÇSUZ BUCAKSIZ GÖKLERDEN YERYÜZÜNE SAYISIZ İLTİFATLAR,RAHMETLER İNDİRİRSİN,
KALBİME LÜTFUNU SAĞANAK YAĞMURLAR GİBİ DEĞDİR,
SEN Kİ HİÇ UMULMADIK YERLERDEN HİÇ UMMAYANLARA BİLE HEDİYELER GÖNDERİRSİN,
UMULMADIK HEDİYELERLE SEVİNDİR BENİ,
SEN Kİ FİİLERİNDE PEK LATİF VE İNCİTMEZSİN
BİLİNMEZ YOLLARDAN,SEZİLMEZ YÖNLERDEN FAYDA ERİŞTİR BANA,
SENİN İLMİNDEN HİÇBİR ŞEYİN HİÇBİR DETAYI GİZLENEMEZ,
ÇARE GÖNDER İNCECİK SIZILARIMA,
SENİN HÜKÜMLERİN HER ŞEYİN HER HALİNE İNCEDEN İNCEYE NÜFUZ EDER,
HÜKMÜNE RAZI OLMAYI LÜTFET BANA,
LÜTFUNU HAKKIMDA HÜKMÜN EYLE,
HÜKMÜNÜ HAKKIMDA LATİF EYLE
AMİN AMİN YA MUİN
KAYNAK:99 ESMA99DUA-SENAİ DEMİRCİ

18 Ekim 2011 Salı

Tereyağlı Ve Mayasız Poğaça

Tereyağlı Ve Mayasız Poğaça
Tereyağlı Ve Mayasız Poğaça Tarifi
Tereyağlı Ve Mayasız Poğaça Nasıl Yapılır
Tereyağlı Ve Mayasız Poğaça Yapılışı
Tereyağlı  Poğaça Tarifi
Mayasız Poğaça Tarifi













YOK BÖYLE BİR POĞAÇA:))) biraz fazla iddialı bir başlangıç ama ne yapayım olağanüstü yumuşaklıkta mmmmmm diye diye yediğimiz bir poğaça oldu:) eşimin deyimiyle: *MMM BUGÜNE KADAR YEDİĞİM EN YUMUŞAK POĞAÇA 10 NUMARA* :) 
ben de çok mutlu oldum tabi :) hasta halimle yapıp üstüne güzel söz işitmek bana hayli iyi geldi:)

Tereyağlı Ve Mayasız Poğaça İçin Malzemeler:

125 gr oda sıcaklığında tereyağı,
1 çay bardağı fındık yağı,
1 çay bardağı yoğurt,
2 adet yumurta(birinin sarısı üstüne),
1 çay kaşığı tuz,
1 paket kabartma tozu,
1 çay kaşığı silme karbonat,
6 çay bardağı un(yarım çay bardağı daha ilave edilirse daha iyi olacak)

iç malzeme için:
250 gr tuzsuz lor,
çeyrek demet maydanoz,
(isteğe göre)dereotu,
az karabiber

üstü için: susam,haşhaş

Tereyağlı Ve Mayasız Poğaçanın Yapılışı:

Uygun bir karıştırma kabına oda sıcaklığındaki tereyağı,sıvı yağ,yoğurt ve yumurta konur elle yavaşca karıştırılır,diğer malzemeler azar azar,un ise kontrollü olarak ilave edilir yumuşak bir hamur elde edilir,
iç malzemesi ince kıyılmış maydanoz ve lor çatalla karıştırılır,
mandalin büyüklüğünde hamur avuç içinde yassıltılarak ortasına 1 tatlı kaşığı kadar lor konur,hamur kapatılır,ters çevrilerek fırın tepsisine dizilir,
üstüne yumurta sarısı sürülür, susam vb  dökülür
180 c fırında pişirilir



Tereyağlı Ve Mayasız Poğaça
Tereyağlı Ve Mayasız Poğaça Tarifi
Tereyağlı Ve Mayasız Poğaça Nasıl Yapılır
Tereyağlı Ve Mayasız Poğaça Yapılışı
Tereyağlı  Poğaça Tarifi
Mayasız Poğaça Tarifi

15 Ekim 2011 Cumartesi

NİŞASTALI VE FINDIKLI KEK







NİŞASTALI VE FINDIKLI KEK

Çok ama çok enfes bir kek 

Doğaçlama bir kek oldu,evdeki nişastaları tüketmek için çare ararken kek yapmayı ve içine nişasta koymayı düşündüm:)öyle iyi etmişim ki biz çok beğendik hatta bundan sonra keklere nişasta eklemeyi düşünüyorum



malzemeler:
4 adet yumurta(orta boy),
1 su bardağı şeker,
1/2 su bardağı fındık yağı,
1/2 su bardağı süt,
1 çay bardağı toz fındık,
1 su bardağı un,
1 su bardağı buğday nişastası,
1 kabartma tozu,
1 vanilya
üstüne dökmek için toz fındık

kek yapmak için her zamanki gibi önce sadece yumurtaları çırptım,iyice köpürünce şekeri ilave edip birlikte şeker eriyene kadar çırptım,yağ ve sütü de ilave ettim,unu kabartma tozunu vanilyayı (mutlaka) eleyerek ilave ettim,fındıkları,nişastayı da koyup tahta kaşıkla karıştırıp,yağlanmış kek kalıbına döktüm,ön ısıtmalı 170 c fırında pişirdim

14 Ekim 2011 Cuma

HAYIRLI CUMALAR---- 99 ESMA-99 DUA----EL-ADL cc






CÜMLETEN HAYIRLI CUMALAR


EY''EL ADL cc'' OLAN YÜCE RABBİM;




BANA ZARİF VE ÖLÇÜLÜ BİR BEDEN GİYDİRDİN,


BAKIŞIMA SEN RENK VERİRSİN,EŞYAYA SEN AHENK VERİRSİN,


ÖYLESİNE HOŞ AHENK VERİRSİN Kİ;


SENİN TAKDİR ETTİĞİN EĞRİLİKLER DE DOĞRUDUR,
ÖYLESİNE GÜZEL ÖLÇÜLER KOYARSIN Kİ;


SENİN İRADE ETTİĞİN SAPMALAR DA YOLDUR


HER ŞEYİN LAYIK OLDUĞU SURET,


HERKESİN İHTİYAÇ DUYDUĞU YETENEK SENDENDİR,


YERİNDE İSTEKLERE,HAKLI ARZULARA MUTLAKA CEVAP VEREN SENSİN,


ZORDA KALMIŞLARIN İMDADINA,


ÇARESİZ KALMIŞLARIN FERYADINA YETİŞEN SENSİN.


SENİN ADALETİN SAYESİNDE Kİ,ZALİMLER ZULMÜYLE KALMAZ;


MAZLUMLARIN AHLARI ZAYİ OLMAZ.


*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*


SENSİN ZULME UĞRAYANLARIN DAYANAĞI.


SENSİN MAHZUN KALPLERİN SIĞINAĞI.


SENİN ADALETİNDİR SIĞINDIĞIM.


SENİN MİZANINDIR GÜVENDİĞİM.


ADALETİ EMREDER,KÖTÜLÜĞÜ NEHYEDERSİN.


YETİME İYİLİK İSTER,SAPMAKTAN MEN EDERSİN.


NEFSİME ZULMETMEKTEN KORU BENİ.


ADALETİNE RAZI EYLE NEFSİMİ.


EĞRİLMEKTEN KORU KALBİMİ.


RIZANA GÖRE ÖLÇÜLENDİR BENİ.


MİZANINDA GÜZEL EYLE AKIBETİMİ.


KOLAY EYLE SORGU SUALİMİ.


HESAP VERME İNCELİĞİYLE YAŞAT BENİ.


ZULMETMEKTEN UZAK EYLE BENİ.


ZULME UĞRAMAKTAN KORU BENİ,BİZİ,CÜMLEMİZİ


AMİN AMİN YA MUİN


KAYNAK: 99 ESMA 99 DUA-SENAİ DEMİRCİ

11 Ekim 2011 Salı

FIRINDA KAŞARLI,PATATES PÜRELİ SİNİ KÖFTESİ






MERHABALAR SEVGİLİ ARKADAŞLAR

Bugün sizlerle çok lezzetli, yemeğe doyamadığımız, tadını unutamadığımız hazırlaması oldukça pratik bir yemek paylaşmak istedim:)
aslında ARİFE TARİF YOK ama kısaca şöyle;

klasik köfte harcı hazırladım,

cam fırın kabını çok az zeytinyağı ile yağlayıp köfte harcını elimle eşit bir şekilde yaydım,fırında köfte kızarana kadar tuttum,

bu arada 3 adet patatesi(miktarı size kalmış)kabuklarını soyup küp şeklinde doğradım az su ve süt ile kaynamaya bıraktım,1 kaşık tereyağı ve bitkisel tuz ilave edip ocaktan aldım blendırla pürüzsüz olacak şekilde ezdim,kızaran köftenin üstüne yaydım,kısa bir müddet daha fırında tutup en son da rendelenmiş kaşar peyniri ve pul biberi koyup peynirler eriyene kadar fırında tuttum

8 Ekim 2011 Cumartesi

PEYNİRLİ KARNIYARIK PATLICAN








PEYNİRLİ KARNIYARIK PATLICAN


SICACIK BİR SONBAHAR GÜNÜNDEN HEPİNİZE MERHABALAR:))))


Biraz farklı bir patlıcan pişirmeye çalışırken ortaya bildiğimiz klasik karnıyarığın farklı bir versiyonu çıkıverdi:))çok nefis bir kahvaltılık oldu:)


zaten patlıcan ve peynir ne güzel bir ikili değil mi?yani en azından ben çok yakıştırıyorum


nasıl mı yaptım?


patlıcanları alacalı soyup tuzladım,acı suyu çıkınca yıkayıp kuruladım,kısa süre kızarttım,ortasını açıp ezilmiş beyaz peynir ve kıyılmış maydanoz ile doldurdum,üstüne pul biber döküp fırında peynir eriyene kadar tuttum


6 Ekim 2011 Perşembe

99 ESMA - 99 DUA----HAYIRLI CUMALAR EL HAKEM cc



HAYIRLI CUMALAR,SELAMLAR


EL-HAKEM cc


SEN ŞU VARLIK AĞACINI YOKLUĞUN KARANLIK KÖKLERİNDEN ÇIKARIP VÜCUDA GETİRENSİN

SEN VARLIK AĞACINI DAL VE BUDAKLARA AYIRIP,HER İŞİN SONUNU BİNLER FAYDALARLA BEZEYENSİN

SEN HAYATI VARLIK AĞACININ HOŞ KOKULU ÇİÇEĞİ EYLEYENSİN

SEN RUHUMU,HAYATIN ÇİÇEĞİNİN KOKULARINA VE YAPRAKLARINA AŞIK EYLEYENSİN

SEN BENİ VARLIK AĞACININ TATLI VE MÜTEBESSİM MEYVESİ EYLEYENSİN

SEN KALBİMİ SONSUZLUĞU TAŞIYAN BİR ÇEKİRDEK GİBİ GÖĞSÜME YERLEŞTİRENSİN

SEN VAR ETTİĞİN HER ŞEY ADINA BENİ KENDİNE MUHATAP EDENSİN

SEN KALBİMİ BİR NUTFE GİBİ RAHMETİNİN RAHMİNDE BESLEYİP BÜYÜTENSİN

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

SEN HAKEMSİN;HER İŞİ HİKMETLİ VE ANLAMLI EYLEYENSİN,

HAKEM SENSİN;KENDİMİ KENDİME FAYDALI EYLEYENSİN,

SEN Kİ HER İŞİ FAYDALARLA ÇİÇEKLENDİRENSİN,

KALBİME DEĞEN SIZILARI İNCE İNCE SÖZ EYLE,

SEN Kİ HER ŞEYE SAYISIZ HİKMETLER YÜKLEYENSİN,

YÜZÜME DEĞEN GÖZYAŞIMI DAMLA DAMLA RAHMET EYLE,

SEN Kİ VARLIĞA ÇEKİDÜZEN VERENSİN

DUDAĞIMA DEĞEN HECELERİ DESTE DESTE DUA EYLE

AMİN


KAYNAK:99ESMA99DUA-SENAİ DEMİRCİ

2 Ekim 2011 Pazar

AJVAR SOS,KÖZ PATLICAN VE KIRMIZI BİBER SOS


AJVAR SOS-KÖZ PATLICAN VE KIRMIZI BİBER SOS

Çok lezzetli bir sos,hem kahvaltıda ekmekle birlikte,hem de et yemekleri,makarna ve pilavlarında yanında lezzetiyle,kokusuyla,rengiyle bizi mest edebilir:)

bu sosu ilk yıllar önce gökçeada'da duymuş ve yemiştim,bulgaristan göçmeni bir abla anlattı sağolsun

siz de yapmak isterseniz ve henüz biberler patlıcanlar bol iken deneyin derim

Sponsorlar


benim yaptığım sos 5 adet (350 gr) şişe oldu

ölçüler:

1 kg kırmızı biber,

1 kg patlıcan,

1 kg domates,

1 adet soğan,

8-10 adet sarımsak,
öncelikle patlıcanlar ve kırmızı biberler köz matikte veya fırında közlenir,kabukları soyulur ve rondodan geçirilir,
domatesler de temizlenip rondodan geçirilir,
soğan ve sarımsaklar ince doğranır (ben rondodan geçirdim),derin bir tencereye soğan,sarımsak ve sıvıyağ konur bir müddet kavrulur
**bu sos etrafa çok sıçrıyor bu yüzden ben derin düdüklü tencerede kavurdum,cam kapaksıvıyağ olarak da sızma zeytinyağı ve az miktarda fındık yağı kullandım*
soğanların üstüne domatesler de konur,bir müddet daha kaynatılır,
patlıcan ve biber püresi de ilave edilir,
kaynamakta olan harcın içine bir miktar tuz konur
karabiber,kimyon,kuru nane ve pul biber ilave edip yıkanıp kurulanmış cam şişelere doldurdum,kapaklarını da kaynatıp kuruladım ve şişeleri sıkıca kapatıp ters çevirip üstünü örtü ile kapattım

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem