SÜTLÜ PATATES
Et yemeklerinin yanına garnitür olarak veya tek başına zevkle tüketilebilecek harika bir lezzet:) biz yemeye doyamadık:)
yapılışı:
*patatesler ince dilimlenir, tuzlanır(ben bitkisel tuz kullandım),
*cam fırın kabına konur, üstüne 1 -2 çorba kaşığı zeytinyağı ve üstünü örtecek kadar süt dökülür,1 çorba kaşığı kadar tereyağı küçük parçalar halinde konur,
*fırında patatesler iyice yumuşayıncaya,sütü çekene kadar pişirilir,
*rendelenmiş kaşar peyniri konup eriyene kadar fırında tutulur
Evimin Çiçekli Köşesi 2024
1 gün önce
çok leziz görünüyor aksam aksam valla cok canım cekti :) kolaymışda yapması oyy oyy:P
YanıtlaSilsevgili essu;
YanıtlaSilgerçekten çok lezzetli bir yemek ve kolay yapılıyor:))
selamlar
çok güzel görünüyor mis gibi ellerine sağlık ablacığım
YanıtlaSilçok güzel görünüyor mis gibi ellerine sağlık ablacığım
YanıtlaSilsevgili merhaba;
YanıtlaSilbeğenmene sevindim,en kısa zamanda yaparsın değil mi?
sevgiler
Ablacım eline sağlık bazen ben de böyle deniyorum gerçekten çok lezzetli oluyor sevgilerimle...
YanıtlaSilKolaylığı nedeniyle ben de bunu etin yanına çok yaparım.Unutmadan yazayım, resimler o kadar canlı ve güzel çıkmış ki neredeyse tabağa uzanıp alacaktım.
YanıtlaSilElinize kolunuza sağlık
Kolaylığı nedeniyle ben de bunu etin yanına çok yaparım.Unutmadan yazayım, resimler o kadar canlı ve güzel çıkmış ki neredeyse tabağa uzanıp alacaktım.
YanıtlaSilElinize kolunuza sağlık
Ablacığım tarifinizi aldım ve şuan yapıyorum
YanıtlaSilsevgili özgen;
YanıtlaSilteşekkür ederim,senin de eline sağlık
ıhlamurcum;
dediğin gibi yapımı kolay,yemesi leziz:)resimleri beğenmene sevindim teşekkür ederim,
merhaba;
aa çok sevindim,inşallah beğenmişsindir:)
selamlar sevgiler
çok güzel görünüyor.ellerinize sağlık patates deyince bazılarının aklına hemen kızartması gelir ama bu tür şekli çok daha sağlıklı hafif ve lezzetli..
YanıtlaSilSEVGİLİ SUGİBİ;
YanıtlaSilgerçekten kızartmasının lezzetinin yanında bir de zararı var:(bu şekilde hem de sütlü daha faydalı ve çook lezzetli
selamlar sevgiler
cok leziz görünüyor bu aksam yapacam ama tam anlamadim icine baharat olarak ne kattiniz?
YanıtlaSilistediginize gore degisir bence baharat seçimi :) ben tuz, kirmizi biber, kekik, nane, kimyon hepsini kullaniyorm sahsen :)
YanıtlaSil