Bu Blogda Ara

30 Mart 2011 Çarşamba

TOPALAK AŞI



TOPALAK AŞI



Ben hiç yapmadım ama yapanların elinden yedim:) bu yemeği gelinimiz yaptı sitende yayınla dedi ama aradan 2 ay geçti niye yayınlamıyorsun hep kendininkilerini yayınlıyorsun deyince ben de gecikmeli olarak yayınladım:)

Aşure yaptıkları gün yapıyorlar,içine mutlaka aşureliklerden(fasulye veya nohut) koyuyorlar, bunu da aşure pişirdiği gün yapmış biz de afiyetle yedik eline sağlık



YAPILIŞINI ŞÖYLE TARİF ETTİ:



1 adet doğranmış soğan sıvıyağ ile kavrulur,1,5 su bardağı orta boy bulgur ve üstünü basacak kadar su ve tuz konur pişirilir,soğumaya bırakılır,

Ayrı bir kapta salça ve yağ kavrulur,etsu tablet veya etsuyu konur kaynamaya bırakılır,

Soğuyan bulgurun içine un konur,eğer özleşmezse az su ilavesiyle yoğrulur,

küçük yuvarlak toplar yapılır unlanmış tepsiye yerleştirilir,

Kaynamakta olan suyun içine atılır pişirilir,

Bu esnada aşure için hazırlanan fasulye veya nohut konur,

Servis yaparken üstüne nane ve pul biber dökülür sıcak sıcak yenir--miş:)))

BU YEMEKTEN ANLADIM Kİ; BÜYÜKLERİMİZ,ECDADIMIZ (ALLAH ONLARDAN RAZI OLSUN) ELLERİNDE OLANLARI DEĞERLENDİRMİŞLER,ZİYAN ETMEMİŞLER,DEĞİŞİK YEMEKLER İCAT ETMİŞLER VEE BU DURUMDAN ŞİKAYET ETMEMİŞ,İSYAN ETMEMİŞ DAİMA ŞÜKÜR ETMİŞ VE BAŞKLARIYLA PAYLAŞMIŞLAR

ÖRNEK ALMAK GEREK!!!!!!

14 yorum:

  1. gelininizin ellerine sağlık. lezzetli görünüyor, denemek lazım :) iyi geceler dilerim sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. canım topalak aşı annemlerın akrabalarımın çokca yaptıgı bir yemektir.annemden bana geldıgınde yapmasını istedım blogumda yayınlamak için,1.kalite unla olmaz dedi tam bugday unuyla yapılmıyormuş.yengenın ellerıne sağlık yaplış aşamalarında ufak tefek farklılıklar var ama bu halıyle de lezzetlı gorunuyor

    YanıtlaSil
  3. bencede süper olmuş canım.gelininizin ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Selam ablaların güzeli nasılsın?
    Gelininizin ellerine sağlık bizde biraz daha değişik yapılır topalak aşı bende tam bugün pişireceğim inşaallah topalaklarımı yaptım hazırladım birazdan ocağa koyucam
    yakında yayınlarım kısmetse
    Bu şekilde de değişik olmuş
    Feroşum çok haklısın bende annemden gördüğümü sürdürmeye çalışıyorum aklımın yettiğince atmamaya artıkları değerlendirmeye gayret edyorum
    "şükür olmazsa bereket olmaz diyen misafirdir evin bereketi diyen ve evinizde huzur bereket istiyorsanız hem bunlara dikkat edin hemde asla kırıntıları çöpe atmayın deyip" sofradaki minik kırıntıları parmağının ucuyla hep toplamayı bize öğreten Rahmetli babacığımın sözü kulaklarımda çınlar durur Allah razı olsun
    sağlıcakla kal ablaaaam:)

    YanıtlaSil
  5. gelininizin ellerine sağlık...sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Ne kadar sağlıklı ve besleyici bir çorba olmuş. yapanların ellerine sağlık, yiyenlere de afiyet şeker olsun arkadaşım... Tarifini kopyaladım, en kısa zamanda deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  7. SEVGİLİ LEZZETİMEKAN SERPİL;
    TEŞEKKÜR EDERİM,OLDUKÇA LEZZETLİ OLUYOR,DENEMEKTE YARAR VAR:)
    SEVGİLİ ZEYMURAN;
    SİZDE DE BİZDE DE GELİNLER YAPIYORMUŞ:)) TOPALAK AŞINI,
    SEVGİLİ SEVDA;
    BEĞENDİĞİNE SEVİNDİM:)TEŞEKKÜR EDERİM,
    SELAMLAR VE SEVGİLER

    YanıtlaSil
  8. SEVGİLİPAPATYA68;
    BENDEN DE SANA SELAM OLSUN AYNURCUM,SEN YAPARSIN TOPALAĞI DA MOPALAĞI DA BECERİKLİSİN BECERİKLİ
    SEVGİLİ CAFE PORTAKAL;
    TEŞEKKÜR EDERİM,
    SEVGİLİ DOKUZUNCUBULUT;
    EVET HEM SAĞLIKLI HEM BEREKETLİ BİR ÇORBA YA DA YEMEK,DENEDİĞİN ZAMAN BİZİMLE PAYLAŞIRSIN DEĞİL Mİ?
    SELAMLAR VE SEVGİLER

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel görünüyor gelininizin ellerine sağlık sizlere de afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  10. selam ellerinize sağlık güzel görünüyor ben yapmak istiyorum ama un miktarını yazmamışsınız iletirseniz sevinirim şimdiden teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  11. ne kadar un koyulacak teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  12. sevgili çeşnicihandan;
    çok teşekkür ederim,sağolasın:)
    levent bey;
    un miktarı tamamen bulgur ele yapışmıyacak ve yuvarlanabilecek hale gelene kadar yavaş yavaş kademeli olarak ilave edilir

    YanıtlaSil
  13. yapanların ellerine sağlık,çok farklı bir tat,denemeyi çok isterim.tadı nasıl acaba.

    YanıtlaSil

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem