Bu Blogda Ara

31 Aralık 2010 Cuma

HAYIRLI CUMALAR


GÜNÜMÜZ HAYIRLA,

EVİMİZ BEREKETLE,

BEDENİMİZ SIHHATLE,

İÇİMİZ HUZURLA,

KALBİMİZ *ALLAH*cc AŞKIYLA DOLSUN,

CUMA GÜNÜMÜZ MÜBAREK OLSUN

ALLAH'IN cc SELAMI RAHMETİ VE BEREKETİ TÜM İNANALARIN ÜSTÜNE OLSUN

30 Aralık 2010 Perşembe

KÖFTELİ PATLICAN VEYA PATLICANLI KÖFTE


KÖFTELİ PATLICAN VEYAA PATLICANLI KÖFTE

Yapması çok zevkli yemesi de çook lezzetli bir yemek:))

Patlıcan,
Kıyma ve köfte malzemesi,
Az miktarda sıvı yağ(kızartmak için),

ÜSTÜ İÇİN DOMATES SOS;
Domates rendesi,
Sarımsak,
Kekik,
Karabiber,kimyon,yenibahar

Patlıcanlar sapları kalacak şekilde soyulur,tuzlanır, acı suyu çıkınca yıkanır, kurulanır ve kızgın yağda çevirerek kısa süre kızartılır,
Patlıcanlar soğurken köfte malzemesi yoğrularak hazırlanır,
Köfte harcı patlıcanların üstüne eşit miktarda düzgün bir şekilde yapıştırılır,
Önceden ısıtılan fırında köfteler pişene kadar tutulur(patlıcnlar zaten pişmişti),
Domates rendesi,sarımsak arzu edilen baharatlar,tuz ,tereyağı ve zeytinyağı ile kavrulur,evi misssler gibi koku sarar:))))
Fırından çıkan köftelerin üstüne ve servis tabağına domates sos dökülür,
{ SONUÇ MALUM }

28 Aralık 2010 Salı

GARNİTÜRLÜ DANA BİFTEK


GARNİTÜRLÜ DANA BİFTEK


3 adet dövülmüş dana biftek,
yarım şişe garnitür,
kekik,karabiber,
1 kaşık domates salçası


Biftekler kzıgın tavada çok az yağla arkalı önlü kızartılır,
Düdüklü tencerede pişirilir,
Biftekler ince dilimlenir,tencereye konur,üzerine garnitür ,salça ve az yağ konur,sıcak su ilavesiyle kısa süre pişirilir
Kekik dökülerek servis edilir




25 Aralık 2010 Cumartesi

Taze Naneli Poğaça

Taze Naneli Poğaça
Taze Naneli Poğaça Tarifleri
Taze Naneli Poğaça Yapılışı
Naneli Poğaça Tarifi







SEVGİLİ ARKADAŞLARIM ÖNCELİKLE HEPİNİZE SAĞLIKLI,HUZURLU VE MUTLU BİR HAFTA SONU DİLERİM
Bu nefiss poğaçalarım yaklaşık 1,5 yıl öncesine ait:)gözden kaçan tariflerimi gün yüzüne çıkarıp sizlerle buluşturmak istedim

NANELİ POĞAÇA

Bugün değişik bir tarif denemesi yapmak istedim,farklı olsun diye bahçeden taze nane toplayıp üstüne biraz kaynar su döküp az bekletip rondoda püre haline getirdim.
Ispanak ile pasta, poğaça, kurabiye yapıyoruz niye naneli olmasın değil mi?
Ölçü konusunda yine doğaçlama yöntemi ile biraz ondan biraz bundan derken
ortaya bu harikulade hatta fevkaladenin fevkindeki!! poğaçalar çıktı,
Ağızda dağılan ve nane aroması veren bu lezzete hayran olacaksınız,favoriniz olacak
Zaten hayat deneme yanılmadan ibaret değilmidir?

125 gr tereyağı (oda sıcaklığında),
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 çay bardağı süt,
1 çay bardağı taze nane püresi (naneler bahçeden),
2 yumurta, birinin sarısı üstüne,
1 paket kabartma tozu,
2,5 su bardağından az eksik un,
1 tatlı kaşığı tuz,
İç malzemesi için:tuzsuz lor,

Malzemeleri kulak memesi yumuşaklığında yoğurdum,avuç içinde küçük bir parça açıp içine lor koyup yuvarladım,üstüne yumurta sarısı sürüp susam,çörekotu ve pul biber döküp ön ısıtmalı 210 c fırında pişirdim,
bu arada ! evi bahçeyi harika kokular sardı,sonrada resimdeki bu bahçede eşimin demlediği harika çayla birlikte afiyetle şükürle yedik.

23 Aralık 2010 Perşembe

MİNİ KÖSTEBEK PASTACIKLAR





MİNİ KÖSTEBEK PASTACIKLAR:)) VEEEE HAYIRLI CUMALAR
Bu tarifim 1 yıl öncesine ait blogcuda yayınladığım halde blogspotun kategorilerini düzenlerken burada yayınlamadığımı farkettim
Ortalıkta bu kadar çok köstebek varken bir köstebek debenden olsun değil mi?
KEK İÇİN:
2 adet yumurta,
1 su bardağı tozşeker,
1 çay bardağı süt,
1 çay bardağı sıvıyağ,
1,5-2 su bardağı un,
1 çorba kaşığı kakao,
KREMASI İÇİN:
1 su bardağı süt,
1 çorba kaşığı un,
2 çorba kaşığı şeker,
1 tatlı kaşığı nişasta,
1 tatlı kaşığı pirinçunu,
1 paket kremşanti,
1/2 su bardağı süt(kekleri ıslatmak için)
Önce kek çırpılarak pişirilir,
soğuyan kek çay bardağı ile kesilir,süt ile hafifçe ıslatılır)
Krema pişirilir,yuvarlak keklerin üstüne konur, (kremanın üstüne ben muz dilimleri koydum),
Muzların üstüne yuvarlak olacak şekilde krema sürülür,
Tepside kalan kek parçaları da rondoda parçalanıp kremanın üstü kaplanır



ŞIK BLOG ÖDÜLÜ

arkadaşım sevgili GÜLTEN ve şifalıyemektarifleri bana bu ödülü vermişler teşekkür ederim

20 Aralık 2010 Pazartesi

FINDIKLI,ÜZÜMLÜ KEK






FINDIKLI VE ÜZÜMLÜ KEK

Sağlıkla,huzurla,mutlulukla geçireceğiniz hayırlı bir hafta dilerim:)
Kekim; sinangilin fındık aromalı kekununu bitirmek için yaptığım, içine ilaveten üzüm ve fındık koyarak lezzeti mükemmelleşen harika bir kek oldu:)
3 adet yumurta,
1/2 su bardağı süt,
1/2 su bardağı yoğurt,
1 su bardağıından 1 parmak eksik fındık yağı,
1 su bardağı toz şeker(az şekerli sevdiğim için az koydum),
1 su bardağı çekirdeksiz üzüm,
1 su bardağı fındık(ince kıyılmış),
1 paket vanilya,
2,5 su bardağı fındık aromalı sinangil kekun




Bu defa tarifini yazmaya gerek görmedim:)) sadece püf noktalarını yazayım dedim:))iyi mi ettim acaba ne dersiniz ??

*önce oda sıcaklığındaki yumurtaları köpürene kadar çırpıyorum(kekin daha güzel kabarmasını sağlıyor),
*şekerle birlikte tekrar çırpıyorum kıvamı gel beni çiğ çiğ ye diyene kadar:),
*yağ,süt ve yumurta ile de kısa süre karıştırıyorum,
*ununu vanilyasını varsa kabartma tozunu küçük bir süzgeçle eleyerek yavaş yavaş ilave ediyorum,mikseri çıkarıp kaşıkla yavaşça fazla havalandırmadan karıştırıyorum
*fındıkları da ilave edip,kek harcımı yağlanmış kek kalıbına döküyorum,
*üzümleri ayıklayıp yıkayıp kuruladıktan sonra hafifçe unluyorum,kek kalıbındaki harcın üstüne döküyorum,kaşıkla hafifçe üzümleri içeriye doğru yerleştiriyorum(kalıbın dibine batmasınlar diye),
önceden ısıttığım fırına(170 c) koyup fırının kapağını açmadan kabarmasını ve pişmesini bekliyorum,
*kürdan testine tabi tuttuğum kek testte başarılı olursa fırını kapatıyorum
NOT:keki yiyen kardeşim; abla keke margarin mi koydun dedi:)

ben de: yooo(margarin kullanmamaya,yememeye çalışıyorum ya) fındık yağı koydum dedim:))
fındık yağı ağızda dağılmasını sağladı

17 Aralık 2010 Cuma

SOBA ÜSTÜNDE KARANFİLLİ LOKUM AYVA




HAYIRLI CUMALAR
BU MÜBAREK VE ŞEREFLİ CUMA GÜNÜNE BİZLERİ ULAŞTIRAN RABBİMİZE SONSUZ ŞÜKÜRLER OLSUN,GÜNÜMÜZ HAYIRLI,BEREKETLİ,MADDİ VE MANEVİ KAZANÇLARLA DOLU GEÇSİN AMİN
YİNE ÇOCUKLUĞUMUN LEZZETLERİNDEN BİRİSİNİ PAYLAŞMAK İSTEDİM:)
KESTANE GİBİ AYVA DA SOBA VEYA MAŞINGANIN ÜSTÜNDE YA DA FIRININDA PİŞİRİLİR YUMUŞACIK LOKUM GİBİ OLUR,MİSS GİBİ KOKAR MUHABBETLE YENİRDİ,NE GÜZEL GÜNLERDİ:))
YAZLIKTAKİ SOBANIN ÜSTÜNE AYVALARI KOYUP, ARA SIRA ÇEVİREREK YUMUŞAMASINI SAĞLADIK ,(BU ARADA SOBANIN ÜSTÜNÜ BİRAZ KİRLETTİK)
NOT:ÇİĞ AYVALARIN ÜSTÜNE TANE KARANFİLLER BATIRDIM, KOKUSUNU İÇİNE ÇEKMİŞ ÇOK DAHA GÜZEL OLMUŞ:)tavsiye ederim
AYRICA:
BOĞAZA DURAN SERT AYVALARI TÜKETMEK İÇİN DE GÜZEL BİR YÖNTEM

15 Aralık 2010 Çarşamba

AŞURE GÜNÜ


AŞURE GÜNÜMÜZ MÜBAREK,MADDİ VE MANEVİ KURTULUŞUMUZA VESİLE OLSUN
BU YIL AŞUREYİ BURSA'DA AHSENHATİCE'DE YEDİK BİRLİKTE YAPTIK MUHABBETLE YEDİK:) SAĞOLSUN,ALLAH EVİNİN BEREKETİNİ ARTIRSIN
AŞURENİN TARİFİ BURADA TIK TIK
AŞURE GÜNÜ İLE İLGİLİ GEÇEN YIL YAZDIĞIM YAZI :

13 Aralık 2010 Pazartesi

KESTANE KEBAP


KEBAPLARIN EN LEZZETLİSİ,EN ŞAHANESİ,EN NOSTALJİK OLANI,BENİ TAAA ÇOCUKLUĞUMA GÖTÜREN SOBA VEYA MAŞINGA(KUZİNE) ÜSTÜNDE PİŞENİ

KESTANE KEBAP,
YEMESİ SEVAP,
ACELE CEVAP:)))
Bu cümleyi hatırlıyanınız var mı acaba?bizim kültürümüzde MEKTUP diye harika bir haberleşme aracımız vardı:))**NASILSIN İYİMİSİN BİZİ SORACAK OLURSAN..... deyip başlayan SONUNDA DA **KESTANE KEBAP,YEMESİ SEVAP,ACELE CEVAP**diye biten
duygu yüklü bazıları için hayati önem taşıyan bazıları için aşk şiirleri özlem hasret dolu şiirler yazan
**BAK POSTACI GELİYOR,
SELAM VERİYOR ,
HERKES ONA BAKIYOR,
MERAK EDİYOR**postacıların yolunu gözlediğimiz hatta bana mektup yok mu? diye sorup hüzünle veya sevinçle eve girdiğimiz günler aklıma geldi,
Şimdiki çocuklar gençler bu güzelliktem mahrumlar teknoloji pekçok şeyi aldı götürdü bizden
Rahmetli annemin 40 yıllık kömür sobasını sırf bu güzellikleri arada sırada yaşamak için yazlığa götürdük,size tezat gibi gelebilir yazlık vee soba????ne alaka değil mi?
Yazlıkta klima var amma bu sobanın sıcaklığını muhabbetini vermiyor,illa da soba yanacak,çıtır çıtır sesi duyulacak,doğal gazlı kaloriferin rahatlığına rağmen sobanın sıcaklığı hissedilecek taaa iliklere kadar:))))))
Ayrıca yenen çerezlerin,kestanelerin kırılan cevizlerin kabukları sobaya atılacak ve bundan zevk alınacak (benim en büyük zevkim buu)
Biz sadece bu zevki yaşamak için kaloriferli evi bırakıp kestanemizi, cevizimizi alıp yazlığa gidiyoruz,bize onca kişinin ne işiniz var gitmeyin sobayla uğraşmayın demesine rağmen:))))
AYRICA:KESTANENİN YANINDA BOL FINDIKLI UN HELVASI YEMEK DE İYİ FİKİRDİ TAVSİYE OLUNUR:))
**NOT: BEN BURSA DA AHSENHATİCE DEYİM SAĞLIK KONTROLÜMÜ YAPTIRDIM HOCAM ***ALLAH'A ŞÜKÜR ** İYİLEŞME VAR, KORTİZONU AZALTALIM, 1 AY SONRA GEL DEDİ:)))
EŞ-ŞAFİcc OLAN RABBİME SONSUZ ŞÜKÜRLER OLSUN,
BENİM İÇİN DUA EDEN TÜM ARKADAŞLARIMA KARDEŞLERİME TEŞEKKÜR EDERİM
BURSA'DAN EN İÇTEN SELAMLAR SEVGİLER

9 Aralık 2010 Perşembe

TAVUK SUYU ÇORBA


TAVUK SUYU ÇORBA
Sevgili arkadaşlarım hepinize en derin sevgi ve selamlarımı sunup HİCRİ YENİ YILINIZI,HİCRİ YILBAŞINIZI,MUHARREM AYINIZI,AŞURE GÜNÜNÜZÜ kutluyorum,bu günlerin kıymetini bilerek değerlendirmeyi ve kurtuluşumuza vesile olmasını dilerim
Sizlere uzun zamandır yorum yazamıyorum,yazı veya tarif ekliyemiyorum,çok üzgünüm :(( oldukça rahatsızım,nasipse bugün yine BURSA yolcusuyuz,hocam'da randevumuz var,inşallah hayırlı haberlerle döneriz,sağlığımı merak edip soran arkadaşlarım var sağolsunlar, hepiniz çok vefalısınız sizlere müteşekkirim
Gelelim çorbamıza hem kolay ve pratik hem de çok şifalı,gribe karşı da bir ilaç niteliğinde
Havalar iyice soğumaya başladı,bu hafta da kar yağışı ve ani sıcaklık düşüşü olacağı söyleniyor,şifa niyetine bu çorbayı içip gribe karşı direnç kazanalım:)
Çorba için malzemeler:
Haşlanmış ve parçalanmış tavuk eti,
Tavuk suyu,
2 çorba kaşığı(tepeleme) un,
1 kaşık tereyağı,
1 kaşık sıvıyağ,
1 su bardağı süt,
1 lt sıcak su,
1 limonun suyu
Tencerede un ve yağlar un kokusu gidene kadar (yakmadan)kavrulur,
Sıcak suyu konur,
Kıvamı koyulaşana kadar kaynatılır,
Sıcak sütü ve tavuk etleri ilave edilir,
Bitkisel tuz veya tuz konur,
Limon suyu koyup ocak kapatılır,
1 yumurta sarısı ile limon suyu çırpılarak da terbiyesi yapılır ama bu defa yumurta kullanmak istemedim:)
Yerken üzerine isteğe göre:kızdırılmış tereyağı,karabiber,maydanoz ve pul biber dökülür
NOT:uzmanların deyişine göre tavuk suyuna pirinç çorbası vücüda direnç verip gribe karşı ilaç gibi imiş
Bütün hastalara acil şifalar dilerim

2 Aralık 2010 Perşembe

ÇAM MELKİLİ(MANTARLI) FIRIN MAKARNA


ÖNCELİKLE CÜMLEMİZİN CUMA GÜNÜ BEREKETLİ,HAYIRLI VE MÜBAREK OLSUN

ÇAM MELKİLİ(DOĞAL MANTARLI) KIRMIZI BİBERLİ FIRIN MAKARNA
Ç ok lezzetli,hazırlaması ve yemesi çok zevkli bir makarna oldu
Melkilerin bol olduğu zaman biraz fazla alıp temizleyip yıkadıktan sonra dondurucuya koydum
nasip olursa zaman zaman kullanırım inşallah:)))
1 paket burgulu makarna,(fırın makarna için doğru seçim değildi ama şeklini çok sevdim)
1 kase az haşlanmış melki,
1 çay bardağı süt,
1 çay bardağı sıvıyağ,
2 adet yumurta(1 sarısı üstüne sürülecek)
2 adet kırmızı biber,
2 adet yeşil biber,
1 adet küçük boy kuru soğan,
az tuz,
az sıvıyağ(sebzeleri sotelemek için)
Makarna haşlanır,süzülür
Az haşlanan mantarlar küçük doğranıp tavaya az sıvı yağla konur,
Kırmızı ve yeşil biberler ile soğan (ince doğranmış)ilave edilir kısa süre birlikte sotelenir,tuz,karabiber az pul biber konur,büyük bir kap içinde makarna buluşturulur,
Süt,sıvı yağ ve yumurta çırpılarak makarna ile karıştırılır,
Tepsiye 1 adet yufka serilir,içine hazırlanan karışım konur,yufkanın kenarları ortaya doğru toplanarak kapatılır,
Ayrılan yumurta sarısı yufkanın üstüne sürülür kızgın fırında pişene kadar tutulur

KIRMIZI HALIDA YÜRÜMEK VE ÖDÜL ALMAK




Bu yaştan sonra aynurum sayesinde kırmızı halıda yürüyorum,oldukça uzun bir yol gibi görünüyor,kolay olmasa gerek ödülü alabilmek için resimdeki gibi çooook basamak çıkmak, yorulmak, terlemek gerek,dünya hayatındaki mücadelemizde de böyle değil mi?
Ebedi yurdumuz için terleyip çeşitli meşakkat,hastalık,yokluk,iftira hatta sağlık zenginlik vs vs ile imtihan edilip, ahiret aleminde kırmızı halıda yürümek için çoook çalışmak ve sabretmek gerek,resmi görünce tefekkür etmek istedim,aklıma bunlar geldi
beni yattığım yerde mutlu edip sevindirdiğiniz için hepinize müteşekkirim
ödülü veren:sevgili aynurcum papatya 68 ve muko ya ayrıca teşekkür ederim,iyiki varsınız

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem