Bu Blogda Ara

25 Eylül 2010 Cumartesi

BAYAT SİMİT PİZZASI



























BAYAT SİMİT PİZZASI

Bayatlayan ekmekleri simitleri hatta artan pilavları,makarnaları ve börekleri lütfen atmayalım, onları farklı uygulamalarla tekrar değerlendirelim,böylelikle hem atıp ziyan etmemiş,hem yeni bir tarif üretmiş olur,hem de bu sonuçtan dolayı mutluluk duyarız,
Yiyemediğimiz simitlerden artanları 1 parmak eninde doğradım,

Malzemeler:

1 çay bardağı süt,
½ çay bardağı sıvıyağ,
1 adet yumurta,
1 çay kaşığı kabartma tozu
Üstü için,
Kültür mantarı,
Sucuk,
Domates dilimleri,
Kırmızı biber,
Yeşil biber,
Salça veya ketçap,
Kaşar peyniri rendesi

Süt,sıvıyağ,yumurta ve kabartma tozunu  çırpıp içine simit parçalarını koyup karıştırdım, simitler çok kuru olduğundan 5-10 dk yumuşamalarını bekledim,
(bayatlayan simitleri ince dilimledikten sonra dondurucuda bekletiyorum)

İçini yağladığım cam fırın kabına yumuşayan malzemeleri döktüm,
Ketçap ve domates rendesi yayıp üstüne mantar,domates,yeşil biber,kırmızı etli biber ve sucukları koydum,
Fırından çıkmasına az kala kaşar rendesini koydum eriyince fırından çıkarttm afiyetle yedik

NOT: BEN BU MALZEMELERİ AZ MİKTARDA SİMİT İÇİN KULLANDIM SİZ YAPMAK İSTERSENİZ Kİ BENCE YAPIN SİMİT VEYA EKMEĞİNİZİ ISLATACAK MİKTARDA SIVI MALZEME HAZIRLAYIN
*SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;BUGÜN SAĞLIK KONTROLLERİMİ YAPTIRMAK İÇİN BURSA'YA GİDİYORUM HEM ÜNİVERSİTEDE ROMATOLAJİ HOCAMA HEM DE AMELİYATLARIMI YAPAN DOKTORLARIMDA MUAYENELERİM VAR İNŞALLAH HERŞEY YOLUNDA GİDER ALLAH KORKTUĞUMDAN EMİN EYLER,DUALARINIZI BEKLİYORUM
SELAMLAR,SEVGİLER

22 Eylül 2010 Çarşamba

GÜL LOKUMLU BİSKÜVİ VEE GEÇMİŞE YOLCULUK


GÜL LOKUMLU BİSKÜVİ VEE GEÇMİŞE YOLCULUK

Bugün sizlere çok değişik ve yapması çooook zor bir tarifle merhaba demek istedim
Efendim diyelim ki zaman tünelindesiniz ben de sizi bundan 45—50 yıl öncesine yolculuğa çıkarıyorum gelirmisiniz???
Sizi o yıllarda bizim yaşadığımız ama şimdi aynı tadı tutturamadığımız bir lezzetle tanıştırayım
Evlerde elektirikli fırınların olmadığı, kıymetli cefakar annelerimizin pasta kek çeşitlerini henüz öğrenmedikleri o muhabbetli bereketli çocukluk dönemimde çok küçük olan mahalle bakkalına gidip sadece 2 ADET BİSKÜVİ VE 1 ADET LOKUM bazen de 1 ŞİŞE SADE GAZOZ(küçük)aldığımız günlerdeki mutluluğumuzu şimdi en ünlü pastaneden aldıklarımızda bulamıyoruz:)
O zaman paket bisküviler yok büyük boy teneke kutularda bakkallarda satılır dolayısıyla hafifçe bayatlar yumuşar:) iki bisküvi arasına lokumu koyunca çift kaşarlı tost misali bisküviler kırılmadan harika sandviçlerimiz olurdu:))
Şimdi çeşit çesit bisküvi paketimiz var aynısını yeni kuşaklara tattırayım diye uğraşırken bakın görün ki !! bisküviler taze olduğundan lokumu koyunca kırılmaya başlıyor:)) çare olarak da lokumu bir güzel elle çekiştirip bisküvinin büyüklüğüne getirdikten sonra ikisini yapıştırıyorum ammaa eski tadı tutturamadım vesselam :))
DENEMEK İSTEYENLERE TAVSİYEMDİR

19 Eylül 2010 Pazar

AMONYAKLI PASTA


Hepinize hayırlı,bereketli,sağlıklı ve huzurlu bir hafta dilerim.
Henüz mutfağa girip yemek yapamıyorum ama arşivimde bulunan tariflerimi yayınlıyayım blogumu güncelliyeyim kabul edersiniz değil mi?:))) biraz daha iyileşeyim o zaman taze taze tarifler yayınlarım inşallah

AMONYAKLI PASTA
3 yumurta
1 çorba kaşığı amonyak
1 su bardağı süt
Yarım paket margarin
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Alabildiğince un (merdaneyle açma kıvamına gelinceye kadar)

Kreması:
2.5 litre süt
4 kaşık nişasta
6 kaşık un
Kakao
Vanilya
3 bardak şeker
Hazır pasta kreması veya puding de kullanılabilir

Yapılışı:Hamur malzemeleri margarin eritilerek karıştırılıp yoğrulur.Bezelere ayrılıp merdane,oklava yardımıyla açılıp tepsiye yayılıp pembeleşince fırından alınır.Bu şekilde bütün hamurlar pişirilir.Bu hamurlar (pişen)kuru yerde 1 kaç ay muhafaza olur.
Kreması pişirilip aralarına sürülerek 7 kat oluncaya kadar bu işlem devam eder.Pastanız soğuyunca üzerine hindistan cevizi yada pasta süsü serpebilirsiniz.
Afiyet olsun.

9 Eylül 2010 Perşembe

ŞAM BALİ TATLISI VE HAYIRLI BAYRAMLAR






ŞAM BALİ TATLISI

HAYIRLI VE BEREKETLİ BAYRAMLAR

Malum rahatsızlığımdan dolayı bayram tatlısı yapmak ve blogumla ilgilenmek henüz mümkün olmadığından sizlere daha önceden yaptığım çoook lezzetli ve de güvenerek yapabileceğiniz şam bali tatlımı yayınlamak ve bu arada da sevgili arkadaşlarımla bayramlaşmak istedim,hepinize SAĞLIKLI, HUZURLU,HAYIRLI VE BEREKETLİ BAYRAMLAR DİLERİM

ŞAM BALİ TATLISI

Bayram tatlısı deyince akla ilk gelen baklava olur ama değişiklik olsun derseniz şam bali tatlısını yapabilirsiniz.Oldukça yoğun bir lezzeti var yapımı da basit.
Malzemeler:
2 su bardağı şeker,
2 su bardağı yoğurt(koyu kıvamlı),
2 su bardağı un,
3 su bardağı ortaboy irmik(1 paket),
Kabartma tozu,
Üstü için tuzsuz fıstık,
Şerbeti için:
4,5 su bardağı şeker,
4 su bardağı su
Önce şerbeti şekeri eriyene kadar kaynatılır,soğumaya bırakılırYoğurt ve şeker karıştırılır,içine un,irmik,kabartma tozu yavaş yavaş yedirilir biraz katı olan karışım yağlanmış tepsiye yayılır,aralıklarla fıstık yerleştirilir,önceden ısınmış 170-180 derecelik fırında pişirilir.En önemlisi!!! Hamur da şerbette soğuk olacak aksi halde içi hamur kalıyor.şerbeti almıyacak gibi görünse de 1 gün sonra şerbeti hiç kalmıyor ve tatlı kabarıyor.afiyet olsun

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem