Bu Blogda Ara

30 Nisan 2010 Cuma

BAHÇEME BAHAR GELDİ:))




BAHÇEME BAHAR GELDİ:))),HAVA ISINDI,ERİKLER OLDU,ÇİÇEKLER AÇTI,GÜLLER AÇMAK ÜZERE YAKINDA ONLARIN RESİMLERİNİ DE YAYINLARIM

HEPİNİZE BU GÜZEL GÖRÜNTÜ İLE MUTLU SAĞLIKLI VE HAYIRLI BİR HAFA SONU DİLERİM

SİNANGİLDEN DUYURU

Değerli Sinangil Dostları,

Gıda alanında yaptığı atılımlar ile kurulduğu günden bu yana yenilikçi çalışmaları ile dikkat çeken Sinangil, projeleri arasına bir yenisini daha eklemek için çalışmalarına devam etmektedir. Bu çalışmaların ışığında, son zamanlarda adını sıkça duymaya başladığımız “inovasyon” (yenilikçilik, yenileşim) kavramını daha farklı alanlara taşımak amacıyla siz dostlarımızın fikirlerine başvurmak istiyoruz. Bu bağlamda http://www.acikinovasyon.com/ internet sitesi aracılığıyla inovatif fikirler arayan Sinangil, ödüllü olan bu yarışma sonucunda bu yenilikçi fikirleri hayata geçirmek için çalışmalarına başlayacaktır. Amacımız, Sinangil kalitesini siz dostlarımıza daha etkin bir şekilde ulaştırmak ve henüz Sinangil ile tanışmayan müstakbel dostlarımız ile tanışmaktır.

http://www.acikinovasyon.com/ internet sitesinde bulunan inovasyon çağrısı için fikirlerinizi beklemekteyiz. Daha güzel sonuçlara ulaşabilmek için bu çağrıyı çevreniz ile paylaşmanız bizleri memnun edecektir.

Size ve sevdiklerinize sağlıklı ve afiyetli günler dileriz.
saygılarımızla
sinangil

29 Nisan 2010 Perşembe

PİRİNÇLİ ZEYTİNYAĞLI EBE GÜMECİ YEMEĞİ




PİRİNÇLİ ZEYTİNYAĞLI EBEGÜMECİ YEMEĞİ

Çevremize verdiğimiz geçici rahatsızlıktan dolayı özür dileriz levhası asan gerçekten de çevresini rahatsız edenler gibi hissediyorum kendimi)))
Sürekli diyete uygun yemekler yayınlıyorum ama az kaldı
Yemeğin tarifi kolay pirinçli ıspanak yemeği pişirir gibi yani bugün benden tarif yokkk
EBEGÜMECİNİN YARARLARI
Kendi kendine yetişen ve mor renkte çiçekler açan bir bitki olan Ebegümecinin yaprakları sebze olarak, çiçekleri de ilaç olarak kullanılır.
Ebegümecinin Faydaları:
Göğsü yumuşatır ve öksürüğü keser.
Ateş düşürücüdür.
Nezle ve bronşite iyi gelir.
Burun kanamasını keser; Burun tıkanıklığını giderir.
Nefes darlığında faydalıdır.
Mide ağrısına ve bulantısına karşı etkilidir.
Dişeti hastalıklarında faydalıdır.
Mide ve Bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olur.
Kabızlığı giderir.
Ses kısıklığını, boğaz ve bademcik iltihaplarını giderir.
Cildi korur, yumuşatır ve nemlendirir.
Gözaltı kırışıklıklarına ve şişliklerine iyi gelir.

28 Nisan 2010 Çarşamba

EV YAPIMI ALİNAZİK KEBABI


EV YAPIMI ALİNAZİK KEBABI(KIYMA İLE)

Nefis lezzette bir patlıcan yemeği,patlıcanı fazla alınca acilen değerlendirmek istedim, üstelik kızartma yapmadan diyetime zarar vermeden pişirmek isteyince ortaya alinazik kebabı çıktı
Patlıcanları közmatik üstünde közledim,kabuklarını soyup rondoda parçaladım,1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile kısa süre soteledim(tereyağı ile çok daha lezzetli olurdu ama sabır:),
Kıymayı ince doğranmış soğanla kavurup 1 tatlı kaşığı zeytinyağı,ince doğranmış yeşil biber ve domates ilave edip kavurdum,tuz karabiber ilave ettim,
Yoğurdun içine taze sarımsağı incecik doğrayıp az tuz ile karıştırdım,
Sarımsaklı yoğurtun içine patlıcanları koyup karıştırdım servis tabağına koydum,
Kavrulan kıymayı yoğurtlu patlıcanın üstüne koydum,
Teflon tavada domates ve biberleri közledim tabağın üstüne yerleştirdim,
İşte burada devreye kızdırılmış misss gibi kokan tereyağı dökülecekti ama………. siz dökün tereyağını lezzetini artırın ben daha sonra inşallah
HARİKULADE LEZZETTE OLDU KESİNLİKLE TAVSİYE EDERİM

26 Nisan 2010 Pazartesi

USKUMRU DOLMASI,FIRINDA SEBZELİ USKUMRU BALIĞI


USKUMRU DOLMASI, FIRINDA SEBZELİ USKUMRU BALIĞI

Malum diyet devam ediyor,gerçi diyetten önce de kızartmalardan mümkün olduğunca uzak durmaya çalışıyorduk, bu balıkları da fırında hiç yağ kullanmadan pişirdim,sebzelerle de lezzetini ve besleyiciliğini de artırmış oldum

Balıkları yıkayıp hafif tuzladım,
Soğan,domates,yeşil biber,maydanozu doğrayıp içine tuz ve karabiber koyup karıştırdım,balıkların içine doldurdum,defne yapraklarını ve limon dilimlerini de koyup pişirme kağıt üstüne fırın tepsisine yerleştirdim kızarana pişene kadar fırında tuttum
Not: hiç yağ kullanmadım
ARKADAŞLAR,BLOGUMUN ŞABLONUNU DEĞİŞTİRDİM ŞİMDİYE KADAR KOYU RENKTİ BİRAZ DA AÇIK RENK OLSUN İSTEDİM AMA SİZİN GÖRÜŞLERİNİZİ ALMAK İSTİYORUM BU ŞEKLİYLE NASIL OLMUŞ????

24 Nisan 2010 Cumartesi

MAYDANOZLU VE KAŞARLI KREP




MAYDANOZLU VE KAŞARLI KREP

1 su bardağı süt,
½ su bardağı su,
2 adet yumurta,
1,5 su bardağına yakın un,
Çeyrek demet kıyılmış maydanoz,
1 su bardağına yakın rendelenmiş kaşar peyniri rendesi,
1 çay kaşığı tuz,
1 çay kaşığı karabiber,
1 tatlı kaşığı kuru nane,
1 çay kaşığı pul biber

*Mümkünse vakit varsa tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı,
isteğe bağlı ilaveler yapılabilir,
daha kabarmış istenirse 1 çay kaşığı kabartma tozu ilave edilebilir*

Maydanozlu kaşarlı krep hazırlanışı

Karıştırma kabına yumurtalar kırılır,el çırpıcısı ile çırpılır,
su ve süt ilave edilir karıştırılır,
rendelenmiş kaşar peynir rendesi,kıyılmış maydanoz,isteğe göre baharatlar konur karıştırılır,
tuz ve un elenerek kontrollü olarak ilave edilir iyice karıştırılır,homojen bir karışım olunca ısınan krep tavasına kepçeyle tavanın dibini incecik dolduracak şekilde dökülür,çok harlı olmayan ateşte arkalı önlü pişirilir

21 Nisan 2010 Çarşamba

KILIÇ BALIĞI PİLAKİ




KILIÇ BALIĞI PİLAKİ

1 kg Kılıç balığı fileto,
2 adet soğan,
3-4 adet domates,
3-4 adet yeşil biber,
2 adet limon suyu,
Yarım demet maydanoz,
Az miktarda zeytinyağı,
Defne yaprağı

Kılıç balığı fileto dilim halinde tencereye dizilir,
Sırasıyla doğranmış soğan,domates,biber,maydanoz,limon suyu,zeytinyağı,tuz ve defne yaprağı konur pişirilir
NOT:kılıç balığı sert etli olduğu için ya önceden marine edilir ya da bu şekilde piştikten sonra buz dolabında 1 gün bekletilir sebzelerin lezzetini içine çekmesi beklenir ve afiyetle yenir

20 Nisan 2010 Salı

PATATESLİ İSLİM KEBABI




PATATESLİ İSLİM KEBABI

Patlıcanla yapılan islim kebabının patates versiyonu,üstelik yağda kızartmadan malzemelerin hepsi çiğden fırında pişirilmiş hali

Önce köfte yoğrulur,patates dilimleri büyüklüğünde şekil verilir,
Patatesler küçük parmak kalınlığında dilimlenir az tuzlanır,
Fırın tepsisine 1 patates,1 köfte,1 patates konarak ayrıca yağ ilave etmeden patates ve köfteler kızarana yarı pişmiş kıvama gelene kadar fırında tutulur,
Malzemeler patates,köfte,patates,domates ve biber üst üste konur kürdanla tutturulur,
Salça sıcak su ile açılır,tepsiye dökülür,bir müddet daha fırında tutulur
NOT:diyetten önce üstüne bir miktar tereyağı koyup lezzetini artırıyordum ama şimdi sadece kıymanın içindeki yağla yetindik:)

18 Nisan 2010 Pazar

BUGÜN BENİM DOĞUM GÜNÜM




BUGÜN BENİM DOĞUM GÜNÜM.

18 Nisan 2010


18 Nisan 1957 – 18 Ramazan 1376 yılında Bir Perşembe günü dünyaya gelmişim.
Ben doğalı 645 ay geçti
Ben doğalı 2.765 hafta geçti
Ben doğalı 19.358 gün geçti

Yani 53 yıllık bir ömür geçti.

Her günün bitiminde bir şeyler öğrenebildiysem
Çok değerli dostlar kazanabildiysem
Sabaha gülerek umutla açabiliyorsam gözlerimi
Geride kalacaklara
Hatırladıklarında gülümseyebilecekleri
Sevgiyle ve hayır dua ile yad edebilecekleri
Bir şeyler bırakabildiysem
Acısıyla tatlısıyla geçen 53 yıl
Mutlak sona bir adım daha yaklaştığımın göstergesidir
Yeter ki dünya denen imtihan (SÜRGÜN)yurdundaki sınavımı kazanabileyim

Tüm kainatın sahibi yüce YARADAN’ımın rızasını,hoşnutluğunu,
EN SEVGİLİ’nin S A V Ef.şefaatini kazanabileyim
*SEN DOĞDUĞUNDA SEN AĞLADIN ETRAFINDAKİLER GÜLDÜLER BAYRAM ETTİLER
ÖYLE BİR HAYAT YAŞA Kİ;
ÖLDÜĞÜNDE ETRAFINDAKİLER AĞLASIN,SEN GÜL BAYRAM ET*

17 Nisan 2010 Cumartesi

DEREOTLU ZEYTİNYAĞLI POĞAÇA


DEREOTLU ZEYTİNYAĞLI POĞAÇA

Yumuşak mı yumuşak lezzetli mi lezzetli harika üstelik margarinsiz tereyağsız sızma zeytinyağı ile yaptığım bir poğaça tarifine buyurun efendim
Tarifi bana ait olan bu poğaçayı kesinlikle yapmanızı tavsiye ederim

1 çay bardağı sızma zeytinyağı,
1 çay bardağı yoğurt,
1 çay bardağı tuzsuz lor,
1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi,
1 küçük boy havuç rendesi,
2 adet yumurta birinin sarısı üstüne,
Yarım demet ince kıyılmış dereotu,
1 paket mahlepli susam aromalı kabartma tozu,
1 çay kaşığı tuz,
5,5 çay bardağı un(6 bardak un konabilir ama yumuşak olsun diye5,5 da karar kıldım),
Üstüne susam

Ölçüler akılda kalsın diye malzemelerin hepsini orta boy çay bardağını kullanarak hazırladım.
Malzemeleri sevgi ve dua ile fazla sert olmayan bir kıvamda yoğurup yuvarlak şekillendirip üstüne yumurta sarısı ve susam döküp ön ısıtmalı fırında pişirdim
NOT:Poğaçanın pişmesinin üstünden 3 gün geçmesine rağmen hala aynı yumuşaklığını koruyor,işte bu yüzden bu ölçülere güvenerek yapmanızı tavsiye ediyorum

15 Nisan 2010 Perşembe

HAYIRLI CUMALAR


AYVALAR ÇİÇEK AÇTI YAZ MI GELECEK DERSİNİZ?
yazlığımızın bahçesindeki ekmek ayvası çiçek açtı sizin için görüntüledim
***HAYIRLI BEREKETLİ CUMALAR***

Sensin mahzun kalplerin sığınağı.
Sensin mazlumun âhını işiten.
Sensin zalimin zulmünü bilen.
Senin adaletindir sığındığımız.
Senin mizanındır güvendiğimiz.
Senin hesabındır tesellimiz.
Nefsimize zulmetmekten alıkoy bizi.
Senin adaletine razı olanlardan eyle bizi.
Senin adaletinin korkusuyla terbiye et hepimizi.
Adaletinin korkusuyla yumuşat kalplerimizi.
Amellerimizin tartıldığı 'mizan'da güzel eyle akibetimizi.
Mizanında ağırlığı olanlardan eyle bizi.
Kolaylaştır sorgu sualimizi.
Sana hesap verme inceliğiyle yaşat bizi.
Hükmüne razı eyle bizi.
Zulmetmekten ve zulme uğramaktan uzak eyle hepimizi
AMİN AMİN YA MUİN
Cumanız Mübarek Olsun...

14 Nisan 2010 Çarşamba

ISPANAKLI KESME HAMUR ÇORBASI






ISPANAKLI KESME HAMUR ÇORBASI

Yazın yaptığım ıspanaklı erişteyi keserken kenarlarından artan köşeli kısımları küçülterek kuruttum,daha önce yapıp yayınladığım kesme hamur çorbası şeklinde pişirdim,bazı değişiklikler yaptım ve çok çok beğendik

Kurutulmuş ıspanaklı hamur,
1 su bardağı yoğurdun sulu kısmı(bitirmek için kullandım),
1 çay bardağı yoğurt,
1 yumurta,
1 çorba kaşığı tepeleme un,
1,5 litre su veya etsuyu(sıcak su kullandım),
Haşlanmış nohut,
1 çorba kaşığı zeytinyağı,
Domates rendesi(yazdan hazırladım)

Suyu kaynatıp hamurları attım,çok kısa sürede piştiği için ocağı kıstım,
Bu arada yoğurt,yumurta,un ve yoğurdun suyunu el blendırı ile çırpıp çorbaya alıştıra alıştıra ilave ettim
Yağ ve domates rendesini 1-2 dakika kavurup çorbanın üstüne döktüm
Maydanoz ve pul biberle servis yaptım

13 Nisan 2010 Salı

YUMURTALI ALAN MAYDANOZU KAVURMASI







YUMURTALI ALAN MAYDANOZU KAVURMASI


Keçinin yemediği ot başını ağrıtır demiş atalarımız*söz meclisten blogspottan dışarı*:) pazarda değişik otlar görünce dayanamayıp aldım çünkü ALLAH cc hiçbir şeyi gereksiz yaratmamış şifa olsun diye aldım satan kadınlar isminin ALAN MAYDANOZU olduğunu ıspanak gibi ama pirinçsiz pişirildiğini överek anlattı
Ben belki acı olur diye yıkadığım otları önce kaynayan suya atıp 1-2 dakika sonra çıkarıp doğradım,soğanla birlikte kavurdum 1 kaşık salça ve tuz ilave ettim yumurta kırdım.
Tadı lezzeti ise:ne tatlı ne tatsız yani bazı otlar gibi kendine has bir lezzet ve koku alamadım,komşularıma tattırdım onlarda hemfikir oldular,yinede şifa olsun inşallah


not:ALAN MAYDANOZU kaz dağlarından toplanmış, altınoluk pazarından satın aldım






12 Nisan 2010 Pazartesi

LİMON AROMALI KEK




LİMON AROMALI KEK (SİNANGİL UN İLE)



Bu kek çok özel bir kek ama sadece benim için çok özel!! herkes için sıradan hatta basit bir kek olabilir nede olsa sosu kreması yok değil mi?
Ama ben diyete başladıktan 2 ay sonra kek isteğimi özlemimi bastıramayınca diyetisyenime durumun vehametini:)) anlattım o da 1 dilim yiyebileceğimi söyleyince benim duygularımı siz düşünün!!
Hazır sinangil kekunları da varken acilen yaptım,yaptım da ne oldu dersiniz??? İnce 1 dilim keki bile bitiremedim fazla yağlı geldi ve bıraktım şimdi hiç isteğim kalmadı geçti gitti şükür
kekin içine ne mi koydum??
3 adet yumurta,
1 su bardağı süt,
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ,
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker,
1 paket vanilya,
2,5-3 su bardağı sinangil limon aromalı kek un

11 Nisan 2010 Pazar

DAMLA SAKIZLI VE KAYMAKLI SÜTLAÇ


DAMLA SAKIZLI VE KAYMAKLI SÜTLAÇ

p.d.ç.s.etk.57
Misafirlerim için pişirdiğim ama sadece şeker miktarını kontrol etmek için tadına baktığımJ) sütlaç için malzemeler:

2 kg süt,
2 çay bardağı,pirinç,
2 kaşık pirinç unu,
Toz şeker(ölçmeden göz kararı koydum),
Damla sakızı,
Kaymak(kaynattığım sütün üstünde oluşan kalın kaymak tabakasını koydum)
1 su bardağı su,
1 paket vanilya
Üstüne:ceviz içi ve tarçın

Yıkadığım pirinçleri su ile kaynatıp sütü ve kaymağı ilave ettim,pirinçler iyice açılınca şekeri ardından az su ile erittiğim pirinç ununu,damla sakızını ve vanilyayı ilave ettim
Damla sakızı yoksa şekersiz damla sakızı aromalı çikletler de kullanılabilir

9 Nisan 2010 Cuma

KREMALI MEYVALI PASTA


HAYIRLI,BEREKETLİ VE MANEVİ KAZANCI BOL BİR CUMA GÜNÜ DİLERİM
Kardeşimin 5 çayına davetliydim hepsi el emeği ve çok lezzetli ancak ben hepsinin tadına bakamadım malum diyetten dolayı :( az miktarda tuzlulardan yedim,eline emeğine sağlık
pastamı hem p.d.ç.s.etk.57 e
hemde sevgili kalpkurabiyenin şımartan meyveli tatlar etkinliğine gönderiyorum
KREMALI MEYVALI PASTA

4 adet yumurta,
1 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı nişasta,
1 su bardağı un,
1 paket kabartma tozu
Ara katı için krema, (BİMde satılan su ile hazırlanan sade krema)
Arasına ve üstüne meyve dilimleri

Yumurta ve şeker köpürünceye kadar çırpılır,un,nişasta ve kabartma tozu elenerek tahta kaşıkla karıştırılır,180 c pişirilir
Kek soğuyunca ortadan ikiye kesilir,hazırlanan krema sürülür,meyve dilimleri konur,ikinci kat kek konur en üste kremşanti sürülerek çeşitli meyve dilimleri ile süslenir
*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*
DİYETimi soran nasıl sabrettin yemeden durabildin ?diyen arkadaşlarıma:
ben klasik yaza hazırlık diyetinde değilim sağlığım için uzman dr ve diyetisyen kontrolünde 3,5 ay önce başladım ve 13 kilo verdim 3 ay daha devam etmem gerekiyor masada olanlar beni hiç zorlamıyor sıkıntı vermiyor tabağıma sadece yemem gerekenleri miktarı aşmadan alıyorum sorun kalmıyor sonuç ise mutluluk verici :))))
SABRIN SONU SELAMETTİR

7 Nisan 2010 Çarşamba

ÇÖREKOTLU ZEYTİNYAĞLI TUZLU KITIR KURABİYE

p.d.ç.s.etk.57.hümeyraya selam

ÇÖREKOTLU TUZLU KITIR KALP KURABİYE


Bildiğimiz tereyağlı margarinli ağızda dağılan bir kurabiye değil, kıtır kıtır ama zeytinyağlı atıştırmalık bir kurabiye oldu,
ayrıca bana kurabiye canavarı kalpkurabiye yani denizi hatırlattı :)))

1 çay bardağı zeytinyağı,
1 çay bardağı süt,
1 çay bardağı çörekotu,
2 adet yumurta,birinin sarısı üstüne,
1 kaşık sirke,
1 çay kaşığı tuz,
1 paket kabartma tozu,
4,5 çay bardağı un

5 Nisan 2010 Pazartesi

KAKAOLU ISLAK KURABİYE


KAKAOLU ISLAK KURABİYE

1 paket yumuşak margarin,
2 adet yumurta,
1 paket kakao,
3 fincan toz şeker,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
Aldığı kadar un

Şerbeti için:
2 su bardağı tozşeker,
2 su bardağı su

Üstü için:hindistan cevizi rendesi

Kurabiye malzemeleri yoğrularak yuvarlak şekilde hazırlanır pişirilir,
Kaynatılıp ılıtılan şerbete pişen kurabiyeler atılır,
Şerbetten çıkarılıp hindistan cevizine bulanır afiyetle yenir
Çook çok güzelmiş yiyenler öyle dediler ben çook sonra yiyeceğim inşallah

3 Nisan 2010 Cumartesi

FIRINDA SEBZELİ KUZU PİRZOLA


FIRINDA SEBZELİ KUZU PİRZOLA

Yarım kilo kuzu pirzola,
4 adet domates,
5-6 adet acı yeşil biber,
1 kaşık zeytinyağı,
Kekik,
4-5 diş sarımsak,
Tuz ve arzuya göre baharatlar

Pirzolaları yağsız tavada arkalı önlü kısa süre pişirdim ve fırın kabına koydum,
İri doğranmış biberleri ve domatesleri 1 kaşık yağda soteleyip pirzolaların üstüne döktüm,soyduğum sarımsakları ve bol kekik serpip fırında kısa süre pişirdim
Yaniii kaloriyi azaltmaya çalışıyorum

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem