Bu Blogda Ara

31 Mart 2010 Çarşamba

KIRMIZI MERCİMEKLİ BALKABAĞI ÇORBASI



KIRMIZI MERCİMEKLİ BAL KABAĞI ÇORBASI
Kestiğimiz kabak büyük olduğu ve tatlı yapmak istemediğimiz için veee geçenlerde yaptığım bal kabağı çorbasını beğendiğimiz için değişiklik yaparak tekrar pişirmek istedim,sonuç çok çok güzel oldu

1 dilim balkabağı,
1 su bardağı kırmızı mercimek,
1 adet soğan,
1 adet patates,
1 adet havuç,
Limon suyu,
Tuz,
Pul biber

Küçük doğranmış kabak,yıkanmış mercimek,doğranmış soğan,patates ve havucu sıcak su ile kaynattım,
Tuzunu koyup el blendırı ile püre yaptım,
Bu defa yağ kullanmadım terbiye yapmadım,sadece limon suyu ilavesi ve pul biber ile çok lezzetli oldu
* bu şekliyle* kabak çorbası yiyemem diyenler için kesinlikle yapın derim siz isterseniz üstüne yağ dökebilirsiniz ben diyetten dolayı yağı azalttım

29 Mart 2010 Pazartesi

GELİNCİK OTLU LORLU GÖZLEME(el açması yufka ile)



GELİNCİKLİ OTLU LORLU GÖZLEME(sinangil un ile)

3 su bardağı sinangil böreklik un,
1 adet yumurta,
2 kaşık yoğurt,
2 kaşık zeytinyağı,
1 tatlı kaşığı limon suyu,
1 çay kaşığı tuz
İç malzeme için:
Şimdi pazarlar yemyeşil çeşitli otlarla renklendi, ben de gelincik otu satın aldım
Böreklik lor
Soğan,
Az sıvı yağ,
Maydanoz ve dereotu,
Karabiber,kimyon,nane,pul biber

Hamur dinlenirken(sanki çok yorulmuş da!! Halbuki yorulan bendim) daha önceden ayıklayıp yıkadığım otların içine soğanı,loru,yağı,maydanoz ve dereotunu, ve baharatları koyup karıştırdım,
Elde açılarak yapılan gözlemeler börekler çok daha lezzetli oluyor,sinangilin unları da gerçekten kaliteli,hamurun açılması bile farklıJ
Hamuru yoğurdum ama nasıl!!!! Patalojiden tahlil sonucumun çıkmasını beklerken 1-2 saat bile geçmeyecek kadar uzayınca acilen bu hamuru yoğurdum ama yinede temkinli davranarak dua ve pozitif enerjiyle gözlemelere başladım
Küçük bezeler alıp açtım iç malzemesini koyup şekildeki gibi kapattım teflon tavada ve krep tavasında(ikisini birden kullandım çabuk bitsin diye) pişirdim,fırça ile çok az sıvıyağ sürdüm**diyetten önce tereyağı sürüyordum
Lezzetini nasıl anlatsam ne desem bilemiyorum ki

27 Mart 2010 Cumartesi

SEBZELİ HAMSİ BUĞULAMA




SEBZELİ HAMSİ BUĞULAMA


Balık yememiz lazım ama kızartma yapmadan ve fazla yağ kullanmadan pişirmeli Buğulama benim için ideal biraz da sebze ilavesiyle hem lezzetini hem de besleyiciliğini artırmış oldum
Hamsi balığını seviyorsanız denemenizi öneririm seveceğinizi düşünüyorum

1 kg hamsi balığı,
1 adet büyük boy soğan,
3 adet domates,
1 adet havuç,
3 adet yeşil biber,
2 adet limonun suyu,
1 demet maydanoz,
1 fincan zeytinyağı konabilir ama ben diyetimden dolayı az miktarda z.yağı kullandım

Hamsilerin kılçığını çıkarıp yıkıyorum az tuzluyorum ve(teflon)balık tencereme yerleştiriyorum,
Balıkların üstüne sırasıyla:
İnce ve uzun dilimlediğim soğanları balıkların üstüne koyuyorum,
Dilimlenmiş yeşil biberleri,
Doğranmış havuçları,
Doğranmış kabuğu soyulmuş domatesleri,
Kıyılmış maydanozu,
Limonun suyunu,
Zeytinyağını ve biraz tuz koyup tencerenin kapağını kapatıyorum,
Önce hızlı daha sonra kısık ateşte balıklar suyunu bırakıp tekrar çekene ve bir miktar kızarana kadar ocakta tutuyorum


23 Mart 2010 Salı

LORLU GÜL BÖREK




MAYALI HAMURDAN LORLU TAZE SOĞANLI GÜL BÖREK

1 kg un,
1 kaşık zeytinyağı,
1 tatlı kaşığı toz şeker,
1 fiske tuz,
1 paket instant(kuru)maya,
Ilık su ve süt karışımı

iç malzeme :taze soğan,böreklik lor,maydanoz,dereotu,karabiber
taze soğanları çiğ olarak ince doğranmış halde kullandım,diğer malzemelerle karıştırdım

bu malzemelerle fazla katı olmayan hamur yoğrulur,mayalandırılır,
kabaran hamurdan küçük parçalar alınır ve tezgahta açılır,fırça yardımıyla sıvıyağ sürülür(erimiş tereyağı ve sıvıyağ karışımı daha lezzetli oluyor),
az yağlanmış hamurun ister uç kısmına ister tüm yüzeyine iç malzeme konur ve rulo yapılarak gül şekli verilir
üstüne 1 yumurta,1 kaşık yoğurt,1 kaşık sıvıyağ ile hazırlanan karışım sürülür
***NOT:sevgili arkadaşlarım ben sağlık kontrollerimi yaptırmak için şehir dışındayım bu yüzden tariflerimi yazamadım yorumlarınıza en kısa zamanda döneceğim SEVGİLER

20 Mart 2010 Cumartesi

ISPANAKLI PASTA

**** hem diyet hem pasta??? yoksa diyeti bıraktın mı?diyen arkadaşlarım: ***bu pastayı diyete başlamadan önce yapmıştım ancak şimdi yayınlıyabildim,yanii diyete devam ediyorum sonuç ise mükemmel:))))))


pastam p.d.ç.s.etk 56 lezizceye gitsin

ISPANAKLI PASTA


3 yumurta,
1 su bardağı sıvıyağ,
1 su bardağı süt veya yoğurt(ben süt kullandım),
½ kg çiğ ıspanak(daha önce haşlayıp püre yaptığım ve dondurucuda sakladığım ıspanağı kullandım),
1,5 su bardağı şeker,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
Un
Üstü için krem şanti,
Süt,
Dağ çileği

Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır,diğer malzemeler de ilave edilir,yağlanmış kalıba dökülür,
Pişen kekin üstüne krem şanti sürülerek kekin kenarlarından çıkartılarak ufalanan kek parçaları ve evdeki imkanlarla süslenir
Ben kremşantinin üstünü kek parçacıkları ve dağ çileği ile süsledim

19 Mart 2010 Cuma

DİYET SALATA


Malum diyete devam ediyorum sonuç mükemmel:) bu yüzden kek,pasta,kurabiye yapmıyorum dolayısıyla yayınlıyamıyorum,inşallah ilerde
Daha az yağlı ama besleyici bir salata
karnabahar,brokoli,havucu kısa süre haşladım,üstüne az miktarda sızma zeytinyağı,tuz ve limon suyu döktüm

18 Mart 2010 Perşembe

GARNİTÜRLÜ ENGİNAR KULESİ




GARNİTÜRLÜ ENGİNAR KULESİ

Dondurucudaki son enginarları da bu şekilde pişirip bitirdim,bundan sonra nasipse tazesini yeriz,
Zaten limonla ovarak dondurduğum için enginarları yıkayıp az sıcak su ilavesi ile pişene kadar haşladım,
Tencerede 1 adet ince doğranmış soğan ve zeytinyağını az kavurup üstüne haşladığım enginarları ve 1 şişe susuz garnitür,1 çay kaşığı toz şeker, 1 çay kaşığı tuz ve az miktarda sıcak su koyup kısık ateşte kısa süre pişirdim,
En son limon suyu dökerek servis ettim,
Yemeyen varsa tavsiye ederim hem çok lezzetli hem çok besleyici karaciğer dostu bir sebze

17 Mart 2010 Çarşamba

ÜRETKEN VE ÇALIŞKAN BLOG ÖDÜLÜ


öncelikle ödülün ismi hakkında yazmak istedim anlayış göstereceğinizi ümid ediyorum saygısızlık yapmak istemedim:)))

yaratıcılık ancak mutlak gücün sahibi tüm kainatın yaratıcısı ALLAH'a (cc) aittir bizler çalışırız onun tevfikiyle ,yardımıyla ve izniyle başarılı oluruz

bana bu ödülü veren sevgili arkadaşlarım:

paşakızıma,

şengülceye,

tubaya,

sacideye çok teşekür ederim

ben nasıl ayırayım arkadaşlarımı hepinizi çok seviyorum iyiki varsınız hepiniz çok çalıkansınız,beceriklisiniz ve üretiyorsunuz bu ödül hepinizin

15 Mart 2010 Pazartesi

MAYALI,PEYNİRLİ,MAYDANOZLU AKITMA



MAYALI, PEYNİRLİ, MAYDANOZLU AKITMA

3 su bardağı ılık su ve süt karışımı,
¼ (çeyrek)su bardağı zeytinyağı,
1 paket instant (kuru) maya,
1 tatlı kaşığı şeker,
1 çay kaşığı tuz,
3 su bardağı un,
1 su bardağı peynir rendesi,
Maydanoz

Peynir, maydanoz ve un haricindeki malzemeleri mikserle çırptım,ununu ilave ettim iyice karışınca peynir ve maydanozu da ilave edip üstünü örttüm mayalanmasını beklerken çayı da ocağa koydum
Hamur kabarmaya göz göz olmaya başlayınca tavaya fırçayla az sıvıyağ sürüp teker teker pişirdim

13 Mart 2010 Cumartesi

BALKABAĞI ÇORBASI

BALKABAĞI ÇORBASI

Üst üste kabak tarifleri verdim,kabak tadı verdi demezseniz buyurun tarife

Farklı bir çorba denemesi daha,çorba çeşitlerimizi artıralım değil mi?
Bu kış balkabağını tatlı yapmamak için her yolu denedim,bu defa çorbasını yaptım ve umduğumun çok üstünde bir lezzetle karşılaştık herkese tavsiye ederim
2 dilim soyulmuş balkabağı,
1 adet patates,
1 adet soğan,
1 adet havuç kullanılabilir ama ben kullanmadım,
1 su bardağı süt,
1 kaşık tereyağı,
1 su bardağı etsuyu(isteğe bağlı)
1 çorba kaşığı tepeleme un,
Tuz,karabiber,pul biber

Kabak,patates ve soğanı küp şeklinde doğrayıp su ve et suyu ile birlikte kaynattım
Kısa sürede pişen sebzeleri el blendırı ile ezdim,
Un,tereyağı ve süt ile beşamel sos hazırlayıp çorbaya ilave ettim,
Çorbamızı pul biber dökerek acı biber sos ile afiyetle yedik

11 Mart 2010 Perşembe

KIYMALI KARNABAHAR(PERHİZ)YEMEĞİ


KIYMALI KARNABAHAR (PERHİZ) YEMEĞİ

Benim gibi perhiz yapanlar ya da az yağlı yemeklerden hoşlananlar için bu yemeğim,
oldukça da lezzetli
Tarif basit:
Kıyma, soğan,havuç ve az miktarda domates rendesi(yazdan)çok çok az!zeytinyağı ile kısa süre kavrulur,yıkanmış karnabahar ilave edilir az miktarda sıcak su,tuz ve şeker konur ve pişirilir,
Üstüne bol pul biber dökülerek afiyetle yenir(metabolizma hızlanır:))

6 Mart 2010 Cumartesi

KUŞ ÜZÜMLÜ VE CEVİZLİ KURABİYE


ÜZÜMLÜ KEK YA DA KURABİYE(pastanede üzümlü kek deniyor)

Daha önce yayınladığım ÜZÜMLÜ KURABİYENİN kuş üzümü ve cevizli yapılmış hali

125 gr tereyağı,
1 çay bardağı sıvıyağ,
2 adet yumurta birinin sarısı üstüne,
8 kaşık tepeleme şeker,
Kuş üzümü,
Dövülmüş ceviz,
1 paket kabartma tozu,
3,5—4 su bardağı un(yumurta ve bardak büyüklüğüne göre değişiyor)

Malzemeler karıştırma kabında sevgi ile harmanlanır,unu yavaş yavaş eklenir,
Kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur kıvamında olacak.
El ile şekil verilir,yumurta sarısı sürülür ve çatalla şekillendirilir.
En önemlisi *sizi seviyorum,sizi yiyenlere şifa olun* diyerek fırına konur.

HAYDİ KIZLAR KURABİYE YAPMAYA
*****NOT: SEVGİLİ ARKADAŞLARIM GÜZEL YORUMLARINIZA EN KISA ZAMANDA GERİ DÖNECEĞİM,BİR MÜDDETTİR SAĞLIK SORUNLARIMLA UĞRAŞIYORUM DUA EDERSENİZ MUTLU OLURUM,HEPİNİZE SELAMLAR,SEVGİLER:))))))))))

2 Mart 2010 Salı

MAYALI RULO ÇÖREK


p.d.ç.s.etk.55 gülaycede

MAYALI RULO ÇÖREK


1 su bardağı sıvıyağ,
2 su bardağı su,(yarı su yarı süt de güzel sonuç veriyor)
1 paket yaşmaya,
2 çorba kaşığı tozşeker,
1 tatlı kaşığı tuz,
Aldığı kadar un,
İç malzemesi için
Haşlanmış patates,
Rendelenmiş havuç,
Soğan,
Tuz ve baharat

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem