Bu Blogda Ara

25 Haziran 2010 Cuma

HAYIRLI CUMALAR VE BEYYİNE SURESİ MEAL-İ KERİM




BEYYİNE SURESİ MEAL-İ KERİM


Medine döneminde inmiştir. 8 âyettir. Beyyine, apaçık delil demektir.
Bismillâhir Rahmânir Rahîm
1. Gerek Ehl-i kitaptan, gerek müşriklerden olan kâfirler, kendilerine o açık ve kesin delil gelmedikçe, inkârlarından ayrılacak değillerdi.

2. 3. O kesin delil de: İçinde hak, hikmet ve adaletin ifadesi olan yazılar ihtiva eden tertemiz sayfaları okuyan, ve Allah tarafından gönderilen bir Resuldür.
{{{Âşikâr bir delil: Resulullah (a.s.m)’dır. Onun tertemiz hayatı, dinin en bariz delilidir. Onun dürüst, güvenilir olup güzel ahlâkın bütün dallarında en mükemmel olması, ümmî olmasına rağmen ona Kur’ân gibi bir kitap verilmesi, bedevî bir toplumda tarihin en büyük ınkılabını gerçekleştirmesi, getirdiği inanç esaslarının, ibadetlerin, hükümlerin ve ahlâkî prensiplerin hep mâkul olması, ona tâbi olarak manevîyat, ahlâk ve bilimlerde muazzam ilerleme yapan yüzbinlerce mükemmel insanın yetişmeleri gibi yüzlerce husus düşünülürse Resulullahı tanıma vesîlelerinin ne kadar fazla olduğu anlaşılır. }}}

4. Ehl-i kitap mensupları, o kesin delil gelinceye kadar bu konuda ihtilaf etmemişlerdi.
O gelince kimi inanmak, kimi reddetmek sûretiyle, onun hakkında ayrılığa düştüler. Oysa Ehl-i kitap daha önce böyle bir resulün geleceğini beklemekte ittifak içindeydiler.

5. Halbuki onlara, şirkten uzak olarak yalnız Allah’a ibadet etmeleri, namazı hakkıyla ifâ etmeleri, zekâtı vermeleri emredilmişti. İşte sağlam, dosdoğru din budur.


6. Gerek Ehl-i kitaptan, gerek müşriklerden olan kâfirler, hem de devamlı kalmak üzere cehennem ateşindedirler. Onlar bütün yaratıkların en şerlisidirler.

7. Ama iman edip, makbul ve güzel işler yapanlar ise bütün yaratıkların en hayırlı olanlarıdır.

8. Bunların Rab’leri nezdindeki ödülleri, içinden ırmaklar akan, hem de devamlı kalmak üzere girecekleri, Adn cennetleridir. Allah onlardan, onlar da Allah’tan râzı olmuşlardır. İşte bu rıza makamı da Rabbine saygı duyanlarındır.

12 yorum:

  1. Cumanız hayırlı olsun. Mevlam duası kabul olunan kullarından eylesin inşaallah.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  2. hayırlı cumalar olsun annem.nasılsın.
    paylaşımın çok güzel emeğine sağlık.selamlar

    YanıtlaSil
  3. hayırlı cumalar ablacım,Allah razı olsun..

    YanıtlaSil
  4. hayırlı cumalar sevgili arkadaşım
    http://mintininmutfagi.blogcu.com/

    YanıtlaSil
  5. Ablacım hayırlı cumalar... Bizleri bilgilendirdiğin için Allah senden razı olsun...

    Ödülünü alamamışsın bekliyorum...

    YanıtlaSil
  6. cuman mübarek olsun ablaların en tatlısı:)
    umarım iyisindir ben temizlik hazırlık uğraşıp duruyorum uzun yola çıkacak olunca bu işler biraz daha zorlaşıyor yada benmi çok ince düşünüyorum bilmem kendimi yoruyorum neyse çenem düştü sevgiyle kal Feroşum:)

    YanıtlaSil
  7. hayırlı cumalar ...Allaha emanet ol...

    YanıtlaSil
  8. HAYIRLI BEREKETLİ CUMALR DİLİYORUM.MEALLER İÇİN DE ÇOK TEŞEKKÜRLER BİZİ ÇOK BİLGİLENDİRİYOR.ALLAH'A EMANET OLUN.SEVGİLER

    YanıtlaSil
  9. biraz geçde olsa hayırlı cumalar kardeşim birkaç gündür samsunlu misafirlerim vardı onlarla ilgilendim meal paylaşımın için Allah razı olsun herzaman böyle paylaşımlarını beklerizAEO

    YanıtlaSil

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem