Bu Blogda Ara

31 Mayıs 2010 Pazartesi

ROTAMIZ FİLİSTİN YÜKÜMÜZ İNSANİ YARDIM


GARGAT AĞACI????????????

İsrail'in, "Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım" kampanyası kapsamında Gazze'ye seyreden yardım konvoyuna saldırması ve tüm insnalığın tepkisini çekmesi, hadiste anlatılan günler yakın mı sorusunu akla getirdi.

İsrail’in son yaptığı çılgınlık gösterdi ki, bir hadis-i şerifte anlatılan günler gerçekten de çok yakın. Yunanistan’da bile halk sokaklara dökülmüş ve İsrail diplomatik temsilciliklerinin önünde tepki dalgası oluşturmuş.
Aşağıda ele alacak olduğum konuya daha önce, İsrail’in 2008 yılının son günlerinde Gazze’ye yönelik başlattığı ve deniz kenarında oynayan çocukları bile vurduğu alçak saldırıdan sonra kısmen temas etmiştim.
Ortadoğu’daki gelişmeleri yakından izleyen, başta İsrail olmak üzere bölge ülkelerine sık sık gelip giden ve bu coğrafyanın tarihsel sürecine ilişkin çok sayıda yayını bulunan tarih profesörü bir dostum geçtiğimiz günlerde bana; “Yahudiler İsrail’de en çok hangi ağacı dikiyorlar ve bunun sebebi nedir biliyor musunuz?” diye sordu.
Kendisine, özellikle tarım konusunda İsraillilerin dünyanın en önemli araştırmalarına imza attıklarını biliyorum ama bir ağaca karşı özel ilgileri olup olmadığı konusunda bilgi sahibi değilim dedim.
Verdiği cevap çok ilginç oldu. Yahudilerin İsrail’de en çok diktikleri ağacın gargat ağacı olduğunu, bunun nedeninin ise bir hadis-i şeriften kaynaklandığını söyledi. “Yahudiler hadis-i şeriflere itibar ediyorlar mı ki” dedim. Etmiyorlar ama yine de içleri rahat değil. Tedbiren de olsa yine de bu ağacı dikmekten geri kalmıyorlar dedi. Sonra Peygamber Efendimizin konuyla ilgili bir hadis-i şerifini okudu.
Tarihçi dostumun yanından ayrıldıktan sonra sözünü ettiği hadis-i şerifi kaynaklardan araştırdım. İlginçtir, hadis-i şerif daha çok kıyamet alametlerinin zikredildiği bölümlerde geçiyor. Kaynaklarda kıyamet alametleri sıralanırken, fitnenin artması, Yahudilerin Müslümanlara yönelik taşkınlık ve zulmü inanılmaz boyutlara varınca, sabır sınırı taşıp artık bu zulme bir dur demek isteyen Müslümanların kendilerini bulup cezalandırmasından çekinen Yahudilerin bulabildikleri her yere kaçıp saklanacağından söz ediliyor.
Hadis-i Şerif’te, Yahudilerin taşların ve ağaçların bile arkasına saklanacağı, buna karşın Gargat ağacından başka bütün taş ve ağaçların: "Ey Müslüman, Ey Allahın kulu, Yahudi arkamdadır, gel onu öldür" diyeceği ifade ediliyor. (Buhârî, Tecrid, IX, 73; Tirmizî, Birr, 25; Fiten, 2; et-Tâc, I, 25).
Bahsi geçen hadis-i şerif Sahih-i Müslim’de; “Öyle ki Yahudiler taşların ve ağaçların arkasına saklanacak ama ağaç ve taş dile gelerek 'Ya Müslim! Ey Allah (c.c.) kulu! Gel, bak benim arkamda Yahudi var, buraya gizlendi, benim arkamda, gel onu cezalandır. diyecek. Sadece 'gargat' ağacı bunu söylemeyecek çünkü o Yahudi ağacıdır” buyuruluyor. (Kitab-ul Fiten H. 2239).
Bu kadar yalın bir gerçeklikle ifade edilen hadis-i şerif üzerinde ayrıca bir yorumda bulunma ihtiyacı duymuyorum. Her şey gayet açık ortada…
Demek ki Yahudilerin artık haddi iyice aşmış zulmüne tanıklık etmek ağaçların ve taşların bile deyim yerindeyse canına öyle bir tak edecek ki, sabırları taşacak ve ihbarda bulunmak üzere dile gelecekler.
Hadis-i Şerif temel kaynaklarda böyle geçiyor. Birileri rahatsız olacak diye lafı eğip bükecek değiliz. Peygamber Efendimiz söylüyorsa El Hak doğrudur.
Gazze’deki aç ve açık insanlara yiyecek, hasta ve yaralılara tıbbi malzeme götüren yardım konvoyuna İsrail’in alçakça düzenlediği saldırı, İsrail’in bölgedeki geleceği açısından tam bir kırılma noktasıdır.
Sabah kahvaltı yaparken yardım konvoyuna düzenlenen saldırı konusunda anne ve babama durumu kısaca özetlerken, hayatında bir karınca incitmediğini bildiğim annemin ağzından dökülen ilk cümle; “Şu İsrail’i neden ortadan kaldırmıyorlar?” oldu. O sırada yüzüme bakışı ise, askere giderken kınalı kuzularının yüzüne son bir bakış atan annelerin bakışı gibiydi ve biz sizleri bugünler için yetiştirmedik mi der gibiydi.
O bakışlar bana, İsrail’in tüm insani değerleri alt üst eden vahşi davranış biçimlerinin artık sonuna yaklaştığını gösteriyordu. Yufka yürekli anacığım “artık yeter” dedi ise, gerisi bitmiştir.
İsrail, "Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım" kampanyası kapsamında Gazze'ye doğru seyreden ve önderliğini Türk Mavi Marmara'nın yaptığı gemilere yaptığı ve çok sayıda insanın öldümesine ve yaralanmasına neden olan operasyonla, kendi ipini kendisi kesmiştir. Vebal tamamen kendisine aittir.
Vatandaşlarımıza, tepkilerini ortaya koyarken hukuk sınırlarını ihlal etmemelerini öneriyoruz. Kimse “Ama onlar...” diye başlayan cümle ile konuşmaya başlamasın. Bu konuda ölçümüz ve hocamız onlar değil, İslam’i ve insani prensiplerdir.
Bu bağlantıya dikkat...
Türkiye’deki terörle İsrail arasındaki bağlantı da kısmen açığa çıkmıştır. İsrail’in insani yardım konvoyuna saldırıya geçmeye hazırlandığı saatlerde, Hatay'ın İskenderun ilçesinde Deniz İkmal Destek Komutanlığına teröristlerce düzenlenen ve çok sayıda şehit ve yaralı vermemize neden olan menfur saldırı, bölücü örgütün kimlerin taşeronluğun yaptığını ortaya koymuştur. Bu saldırı, Türkiye’nin içe kapanıp dış konularla ilgilenmemesine yönelik planlı bir saldırıdır. Ama amacına ulaşamayacaktır.
Allah ülkemizi ve tüm insanlığı, şer odaklarının sinsi planlarından korusun.
İnsalığın geleceği aydınlık. Az sabır ve çok gayret...
Prof. Dr. Osman ÖZSOY – Haber7http://www.osmanozsoy.com.tr/

7 yorum:

  1. ABLACIM PAYLAŞIMIN İÇİN TEŞEKKÜR.İSRAİLLİLER KARŞISINDA BU ÇARESİZLİK BENİ DELİ EDİYOR.ÇOCUKLARIMIZI NASIL BİR GELECEK BEKLİYOR RABBİM BİZE ACISIN.İNAN Kİ ÇOK KORKUYORUM.İNŞALAH DUALARIMIZ KABUL OLACAK VE İSRAİL BELASINI BULACAK

    YanıtlaSil
  2. Allah rızası için yola çıkan bu yürekli kardeşlerimizden kaybettiklerimize Allah'tan rahmet diliyorum.Onlar inşallah şehittirler.Rabbim diğer kardeşlerimizin ve bizlerin yardımcısı olsun.
    Sevgili ablacığım bu önemli paylaşımınız için çok teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
  3. Ah ablacım çaresizlikle ve göz yaşlarıyla izliyoruz bu insanlık ayıbını Allah yardımcımız olsun...

    YanıtlaSil
  4. Anlmıyorum ablacım nlamıyorum niye müslüman ülke olarak yalnızca kınıyoruz niye bir şey yapmıyoruz

    YanıtlaSil
  5. ablaaaam ne ellerim yazmak ister ne yüzüm gülmek ne içim yemek dünden beri aklım o gönlü kocaman insanlarda dilim duada Allah şehitlerimizin şahadetini kabul etsin kalan kardeşlerimizinde yardımcısı olsun onlara güç kuvvet versin
    hayatımda ilk defa dün geceden bu yana beddua ettim kimemi tabiki şerefsiz vicdansız merhametsiz israile Eyy Rabbim yerle bir et israili bizlere de görmeyi nasip et diye AMin

    YanıtlaSil
  6. Kınıyoruz değilmi???

    Haa birde özür dilemelerini bekliyoruz...

    Yazıkk yazıkk bu çaresizlik insanı kahrediyor...

    YanıtlaSil
  7. Sadece yazıklar olsun..Kınamaktan başka elimizden bişey gelmiyor..

    YanıtlaSil

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem