ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA
Yazın kendi ellerimle topladığım cam şişelerde kuru olarak sakladığım asma yapraklarını biran önce bitireyim dedim,yakında yeni taze yapraklar çıkacak nasipse onları sararız.
İç malzeme:
1,5 su bardağı pirinç,
1 çay bardağı kuşüzümü,
1 çay bardağı çam fıstığı,
1 adet soğan,
1 çay bardağı zeytinyağı,
1 çay kaşığı tarçın,
Dereotu,maydanoz,taze nane,
Tuz,yenibahar,karabiber
Önce yaprakları kaynayan suya batırıp çıkarttım(yapraklar çok ince olduğu için ),
Soğuk suyla yıkayıp süzgece koydum,
İnce doğranmış soğanıve fıstıkları zeytinyağı ile soteledim,pirinci ekledim,pirincin kaldıracağı suyun yarısını koyup az pişirdim,suyunu çekince kuşüzümünü ve baharatlarını ilave edip kapağını kapatıp demlendirdim.
Soğuyunca yaprakları sardım tencereye tabaktaki şekilde yerleştirdim bu şekilde olunca pişme esnasında sarmalar dağılmıyor,üstüne küçük bir tabak kapatıp suyun diğer yarısını döküp kısık ateşte pişirdim
**su 2 su bardağı konacaksa 1 bardağını pirince 1 su bardağını sarmaların üstüne koyuyorum**
Evimin Çiçekli Köşesi 2024
1 gün önce
BU SAATTE OLMADI ŞİMDİ BAYADIR YAPMIYORUM NASILDA CANIM ÇEKTİ.ELLERİNE SAĞLIK SEVGİLER.
YanıtlaSilsen gel canım ben sana ikram ederim
YanıtlaSilyemede yanında yat valla bu ara benimde çok canım istiyorda tembellik yapıyorum :))
YanıtlaSilHmm nefis görünüyor canım. Ellerine sağlık. Sanırım yaprak sarmanın yeri çok başka. Sevmeyen yok herhalde.
YanıtlaSilben hiç yapamıyorum sarmayı yaaa.. nede güzel görünüyor allahtan eşim sevmiyo yoksa rezil olmuştum ona dilindende kurtulamazdım ellerine saglık
YanıtlaSilselam ..bloğumda bloğuna verimiş bir ödül var gelip alırmısın ?????
YanıtlaSilsarmayı çok severim.gecenin bu vakti canımda çekti.ellerinize sağlık.kalem gibi olmuşlar:)
YanıtlaSil