ORMAN KEBABI
Haşlanmış kuzu eti olunca aklıma orman kebabı yapmak geldi,küçük bir farkla pişirdim.Çiğ eti yağda soteliyerek yatığım bu yemek bu defa evdeki imkanlardan dolayı bu şekilde pişti.
Kuzu eti
Dondurulmuş garnitür
Soğan
Domates rendesi(yazdan)
2 kaşık kadar zeytinyağı
Defne yaprağı,kekik
Doğranmış soğan ve domates rendesini yağ ile soteleyip üstüne yıkadığım garnitürü(patates,bezelye,havuç)koyup kısık ateşte bir müddet tutup etleri ilave ettim.Az sıcak su,tuz ve defne yaprağını da koyup piştikten sonra limon kokulu kekik serpip ocağı kapattım.
SUSUZ YEŞİL DOMATES TURŞUSU
1 gün önce
dana eti ilede yapabilirmiyiz.elinize sağlık
YanıtlaSilsevgili canikom,tabiki yapabilirsiniz:),zaten genelde kuşbaşı dana eti ile yapılıyor, ben evdeki haşlanmış eti değerlendirmek için kullandım
YanıtlaSiltşk ederim deneyince size yazarım selamlar
YanıtlaSil