Bu Blogda Ara

3 Mart 2009 Salı

FIRINDA TAVUK KAPAMA

TAVUK KAPAMA

Kuzu kapama çok lezzetli bir yemektir,ben kuzu eti yerine tavuk eti kullandım, böylede çok lezzetli oldu ve çok beğendiğimiz için paylaşmak istedim.
2 adet tavuk budunu haşladım,
2 küçük su bardağı pirinci tuzlu sıcak suyla ıslattım,
Pirinci yıkayıp,süzüp cam fırın kabına koydum,
Üstüne haşladığım tavuğun suyunu ölçüyle koydum,
Tavuk butlarını da koyup fırında suyunu çekene kadar pişirdim,
Hiç yağ kullanmadım gerek görmedim tavuk suyunun lezzeti yeterliydi
Tencere pilavından daha güzel pişen pilavın pirinçleri tane tane oldu
Enfes bir yemek tavsiye ederim

3 yorum:

  1. selam ablacığım burdanda merhaba demek ıstedım sevgılerımı bırakıyorum...

    YanıtlaSil
  2. Merhaba,

    Tavugun suyunu olcuyle koydum yazmissiniz. 2 bardak pirince, kac bardak su koydunuz?Ve pirincleri daha onceden kac dakika hasladiniz.
    Yanitiniz icin simdiden tesekkurler. Gercekten cok degisik, ve guzel gorunuyor.
    Ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  3. sizde yemiştim bu yemeği ve gerçekten harika olmuştu ellerinize sağlık ablacığım doğrusu sizden çok şey öğrendim iyiki varsınız

    YanıtlaSil

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem