Bu Blogda Ara

1 Mart 2009 Pazar

FIRINDA LEVREK



FIRINDA LEVREK

4adet levrek,
2 adet patates,
2 adet havuç,
2 adet soğan,
1 adet limon,
8-10 adet defne yaprağı,
4 adet brokoli

Temizlenen yıkanan levrekler tuzlanır,fırın tepsisine yerleştirilir
Halka şeklinde kesilen patatesler yerleştirilir
Soğanlar halka şeklinde kesilir bir kısmı balıkların içine bir kısmı üste yerleştirilir
Limon dilimlenir ve balıkların üstüne konur
Defne yaprakları balıkların hem üstüne hem içine konur
Havuç da dilimlenip konur
2 kaşık kadar sıvı yağ balıkların üstüne gezdirilir
Fırın tepsisinin üstü alimünyum folyoyla kapatılır,200 c ısınmış fırına konur
Yaklaşık yarım saat sonra folyo alınır,balıkların kızarması için,brokoliyi bu aşamada koydum fazla pişip sararmasın diye
5 dk daha fırında bekletilir
Çok güzel yeşillik ağırlıklı bir salata eşliğinde afiyetle yenir


1 yorum:

  1. canim ablamm bu ne muhtesem goruntu boyle buram buram lezzet kokusu taa buaralara kadar geldi,bu arada ikinci bir blogun oldugunuda tesadufen ogrendim hem sayfan soku yemekdeki bu muhtesem goruntu soku ne yazacagimi sasirim.bak unutma eger bu yaz balikesire gelirsem isterim bu levreklerden biz ailecek balik severiz,opuyorum ellerinen hormetle

    YanıtlaSil

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem