EZO GELİN ÇORBASI
Ezo gelin çorbası deyip geçmemeli,herkesin ezo gelini farklı benim en son yaptığım şekli bu,en son diyorum çünkü,ufak tefek değişikliklerle denemelerim oldu,hepside güzel, özellikle; özenerek sevgiyle yapılan bütün yemekler lezzetli oluyor.
1 çay bardağı kırmızı mercimek,
1 çay bardağı pirinç,
1 çay bardağı bulgur,
1 küçük patates,(ilk kez denedim bizce iyi oldu)
1 adet soğan,
1 diş sarımsak,
Et suyu,(tavuk suyu kullandım)
1 kaşık salça(biber),
4 kaşık domates rendesi(yazdan hazırladım),
Tuz,nane,pul biber,
1 kaşık tereyağı,
1 kaşık zeytinyağı,
Limon suyu
Mercimek,pirinç,bulgur yıkanır,içine soğan,patates,sarımsak ince doğranır,bir miktar sıcak su veya etsuyu ilavesi ile pişene kadar kaynatılır(aslında su miktarını ölçüyordum ama misafirim var diye acele ettim siz göz kararı su koyun çorbanın koyuluğunu kendinize göre ayarlayın),
Kısa sürede pişen karışım el blendırı ile ezilir,istenirse öylede kalabilir ezilmeden de güzel oluyor,
Yağ ve salça kavrulur,nane ilave edilir ve çorbaya ilave edip karıştırılır,
Limon suyu ve pul biber karabiberle lezzeti artırılır.
Eşim ve misafirlerim çok beğendiklerini söylediler.
Ezo gelin çorbası deyip geçmemeli,herkesin ezo gelini farklı benim en son yaptığım şekli bu,en son diyorum çünkü,ufak tefek değişikliklerle denemelerim oldu,hepside güzel, özellikle; özenerek sevgiyle yapılan bütün yemekler lezzetli oluyor.
1 çay bardağı kırmızı mercimek,
1 çay bardağı pirinç,
1 çay bardağı bulgur,
1 küçük patates,(ilk kez denedim bizce iyi oldu)
1 adet soğan,
1 diş sarımsak,
Et suyu,(tavuk suyu kullandım)
1 kaşık salça(biber),
4 kaşık domates rendesi(yazdan hazırladım),
Tuz,nane,pul biber,
1 kaşık tereyağı,
1 kaşık zeytinyağı,
Limon suyu
Mercimek,pirinç,bulgur yıkanır,içine soğan,patates,sarımsak ince doğranır,bir miktar sıcak su veya etsuyu ilavesi ile pişene kadar kaynatılır(aslında su miktarını ölçüyordum ama misafirim var diye acele ettim siz göz kararı su koyun çorbanın koyuluğunu kendinize göre ayarlayın),
Kısa sürede pişen karışım el blendırı ile ezilir,istenirse öylede kalabilir ezilmeden de güzel oluyor,
Yağ ve salça kavrulur,nane ilave edilir ve çorbaya ilave edip karıştırılır,
Limon suyu ve pul biber karabiberle lezzeti artırılır.
Eşim ve misafirlerim çok beğendiklerini söylediler.
istanbul'un karı pek uzun kalmaz ama ayazı üşütür ciğerleri. Bu ayazda, hemen şimdi sıcacık bir çorba ne güzel giderdi...
YanıtlaSilElleriniz, gönlünüz dert görmesin.
Sifa olsun ablacim nefis nefis, ellerine saglik
YanıtlaSil