Bu Blogda Ara

26 Eylül 2008 Cuma

FIRINDA KAŞARLI TEPSİ KÖFTESİ






FIRINDA KAŞARLI TEPSİ KÖFTESİ

Farklı bir köfte olsun derken çok güzel bir yemek yapmış oldum bunuda sizinle paylaşayım istedim.
Önce normal köftemi yoğurdum yani:
Yaklaşık 500 gr kıyma,
2 dilim kadar bayat ekmek içi,
1 adet yumurta,
1 adet soğan,
1 diş sarımsak,
Tuz istenilen baharatlar,
Kaşar peyniri(ara kat için)
Dinlenmiş köfte hamurunun yarısını cam fırın kabının içini yağlıyarak ince bir tabaka halinde elimle yerleştirdim,üzerine ince dilimlenmiş kaşar peynirini koydum,köftenin diğer yarısınıda kaşarın üstüne yerleştirdim ve fırında mis gibi kokular eşliğinde pişirdim.
2 adet patatesi elma dilimi şeklinde kesip tuz,yağ,baharatla karıştırıp yağlı kağıt içinde fırında kızarttım.
Domates,sarımsak,maydanozu rondodan geçirip tuz, şeker,zeytinyağı ilave edip soteledim.
Eee pilavsız olmaz değimli? Pilav da bu arada pişiverdi
Harika pişen köfteyi dilimleyip,kızarmış patates,pilav ve domates sosu ile servis tabağında buluşturup soğumadan masaya götürdüm.Sonra ne mi oldu? Tadı damağımızda kaldı,kızartma yapmaktan,yemekten kurtulduk.Tavsiye ederim afiyet olsun.

25 Eylül 2008 Perşembe

RENGARENK SALATA İFTAR BEREKETİ ETK http://hobievigardenya70.blogspot.com


RENGARENK PATATES SALATASI

Değişiklik olsun diye yaptığım salata iftarda kapış kapış gitti. Evde olan sebzelerle salataya renk katmaya çalıştım,bakalım siz de beğenecekmisiniz?
Kullandığım malzemeler:
1 kg kadar patates,
3 adet havuç,
Dörtte bir kadar kırmızı lahana,
3 adet salçalık kırmızı biber,
3adet taze soğan,dereotu,maydanoz,
Limon suyu,zeytinyağı,tuz,az süt
İlk önce patatesleri kaynattım,soyup rendeledim,içine süt zeytinyağı,tuz,limonsuyu koyup püre yaptım(bu aşamada kardeşim yardımcı oldu sağolsun) püreyi 5 eşit parçaya ayırdım.
Patatesler kaynarken havuçları rendeleyip az yağla soteledim
Kırmızı biberi kaynatıp rondodan geçirdim
Kırmızı lahanayı ince doğrayıp tuzla ovdum
Yeşillikleri ince ince doğradım
Pürenin 5 e böldüğüm 4 parçasını hazır olan sebzelerle karıştırdım,(1 tanesi sade patetes püresi)
Silikon kek kalıbına üst üste yerleştirdim,buzdolabında bekletip yemek vaktinde servis tabağına ters çevirdim.
Sonuç: salatanın rengarenk oluşu cezbedici,lezzeti iştah açıcı oldu.

24 Eylül 2008 Çarşamba

GÜVEÇ-İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ http://hobievigardenya70.blogspot.com/



İFTAR BEREKETİ ETK GÜVEÇ
Dün akşam ALLAH’a şükür güzel bir iftar yapıp,oruçlarımızı açtık.ALLAH hepimizin oruçlarını kabul etsin,oruçlarımızı bize şefaatçi eylesin.
Dayımlar,abimler,kızkardeşim ve biz (maalesef bu kadarız,daha kalabalık olanlara imreniyorum)2 masa da iftar yemeğimizi yedik.Bize bu nimetleri sunan ve pişirip yeme imkanı veren yüce RABBİME sonsuz şükürler olsun, gelen misafirlerime de teşekkürler ederim.
İftar menüm:
Düğün çorbası,güveç,pilav,ayran,kıvırcık salata,kırmızı biber salatası,rengarenk patates salatası,turşu,güllaç,yemek sonrası çayın yanında kardeşlerimin getirdiği kurabiyeler,ve benim halleyli pastam hepsinden birer kaşık alınsa bile çoook geldi e tabiî ki maden sodası
ELHAMDÜLİLLAHİ RAB’BİL ALEMİN.
Telaştan masayı görüntülüyemedim ama inşallah yemekleri yazarım.
GÜVEÇ
Gerçek güveç, yani menemenden aldığım toprak tencerede ve odun ateşinde simit fırınında pişen yemeğin tadı çok güzel oldu.
İstenilen ve evdeki malzemelerle olur.
Ben 2 kg kuzu eti,
3 adet patates,
4 adet domates,
8-10 adet biber,
1 adet havuç,
2 adet soğan,
5-6 diş sarımsak,
1 adet büyük kırmızı biber,
2 adet defne yaprağı,
1 çorba kaşığı salça,
1 çay bardağı zeytinyağı,
1 çorba kaşığı tane karabiber,
Tuz
Malzemeleri bir kapta karıştırıp güvece yerleştirdim defne yaprağını en alta koydum ve fırına gönderdim 5-6 saat sonra aldık enfes bir lezzetti.
Fırına verme imkanı olmazsa evdeki fırındada olabilir süreyi kısaltmak için biraz ocakta tutup kapak yerine folyo örtülebilir.

22 Eylül 2008 Pazartesi

TAŞ KADAYIF yada YASSI KADAYIF

TAŞ KADAYIF ya da YASSI KADAYIF TATLISI
Genelde ramazanda tüketilen bu tatlıyı çok uzun zamandır yapmadım BABAMı yad etmek için yapmaya karar verip dün 4 adet kadayıf aldım, bu arada ALLAH ahrete göçen anne babamızı mağfiretiyle lütuflandırsın,kabirlerini nurlandırsın amin.
Gereken malzemeler:
Kişi sayısı kadar kadayıf,
Yumurta,
Kızartmak için sıvı yağ,
Şeker ve su,
Süslemek için hindistan cevizi,Antep fıstığı vs
Önce bir buçuk su bardağı şeker ile bir buçuk su bardağı suyu kaynatıp soğuttum ılık olması lazım
4 adet kadayıf için 1 adet yumurtayı çırptım(akı ve sarısı birlikte)
Kadayıfları yumurtaya bulayarak kızgın yağda çok yakmadan kızarttım
Kızaran kadayıfı ılık şerbete attım,bir müddet sonra tabağa çıkarıp üstünü süsledim not:şerbet miktarı tam geldi artmadı. AFİYET OLSUN




16 Eylül 2008 Salı

SUSAMLI SÜTLÜ EKMEK (EVDE EKMEK YAPIMI )







PİDE TARİFİM BURADA TIK 
PİDE HAMURUNDAN ARTAN HAMURDAN YAPTIĞIM EKMEK HARİKA BİR LEZZET
4-4,5 su bardağı un,
1 su bardağı ılık su,
1 su bardağı ılık süt,
1 paket instant(kuru )maya,
1 tatlı kaşığı şeker ve tuz,
Üzeri için yumurta sarısı,susam,çörekotu
Malzemeler muhabbetle harmanlanır,ele yapışmayana kadar yoğrulur,mayalanması için bekletilir.Yağlı kağıt olan fırın tepsisine yeterince hamur şekil verilerek konur ki; tepsi mayası alsın.

10 Eylül 2008 Çarşamba

YALANCI TAVUK GÖĞSÜ



YALANCI TAVUK GÖĞSÜ
1 litre süt,
1 su bardağı un,
1 su bardağı toz şeker(daha fazla da kullanılabilir,zevke göre),
100 gr margarin(ben 75 gr teremyağ kullandım yeterli oldu),
1 paket vanilya,
Üstü için çikolata sos
Süt,un,şeker karıştırılarak pişirilir,pürüz kalmamasına dikkat edilir,kaynayınca yağ ve vanilya ilave edilir ve ocaktan alınıp,mikserle ılıyana kadar yaklaşık 10- 15 dk çırpılır.
Cam bir tepsinin içi ıslatılır,muhallebi dökülür,buzdolabında bekletilir. Arzuya ve imkana göre dilimlenen tavukgöğsü tatlımızın üstüne muz,çikolata sosu,hindistan cevizi vs konur.


5 Eylül 2008 Cuma

SU BÖREĞİ






SU BÖREĞİ

Malzemeler:

2 adet yumurta,
1 kahve fincanından az su,
Tuz,
Un
Tereyağı ve sıvıyağ

Yapılışı:
Malzemeler biraz sert hamur elde edene kadar yoğrulur ve dinlendirilir.
Hamurlar pişirilecek kaba göre açılır.
Bir tencerede su kaynatılır,içine az sıvıyağ ve tuz mutlaka konur ki;hamurlar yapışmasın ve dağılmasın,ayrı bir kapta da soğuk su hazırlanır(ben suya buz attım)
Açılan hamurlar birer birer kaynayan suya atılır hamur üste çıktığında hemen alınır ve soğuk suya konur,oradan da alınıp altı yağlanmış olan tepsi veya tavaya yayılır.
Malzemem az olduğu için ben derin teflon tava kullandım.
Yayılan hamurun üstüne eritilmiş tereyağı ve sıvıyağ karışımından biraz konur,sırasıyla hamurlar bu işlemden geçer,ortasına iç harcı konur diğer yarı hamurlar da aynı şekilde hazırlanır,her yufkadan sonra mutlaka yağ konur.
Ocak üstünde kısık ateşte çevirerek kızartılır,ters çevrilir,diğer tarafıda kızartılır.
Sonuç ancak bu kadar lezzetli olur mis gibi tereyağı kokusu eşliğinde mmmmmm ben de su böreği yapabildim diye diye yenir.!!!

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem