Bu Blogda Ara

11 Aralık 2008 Perşembe

BALKABAKLI KUBBE PASTA



BALKABAKLI KUBBE PASTA

Şimdiye kadar yediğim en lezzetli ve şahane pasta bu oldu.Kabak tatlısını bitiremeyince çare ararken pasta yapmayı düşündüm,iyide etmişim.
Kullandığım malzemeler:
1 adet sade pastaban
1 paket kremşanti
Süt
Kabak
Ceviz ve az miktarda tarçın
İlk olarak kabakları hazırladım,şekerle kaynadığı için hazır olan kabakları robottan geçirip püre yaptım,içine az tarçın,1 su bardağı kadar iri kıyılımış ceviz koydum.
Pastabanın bir katını altı dar çukur bir kaseye kırmadan yerleştirdim,1 su bardağı şekerli sütün birazıyla kasedeki keki ıslattım(böylece dibe daha iyi yerleşti)kekin üstüne kabak püresini koydum,kekin ikinci katını da süt ile ıslatıp kapattım,kalan sütü kekin üstüne ve yanlarına döktüm(bu da kekin kaseden kolay ayrılmasını sağlıyor) bir gece buzdolabında beklettim.Ertesi gün üstüne servis tabağı koyup kaseyi ters çevirdim 10 saniye sonra kendiliğinden düştü.
Kubbe gibi olan kısmına kremşanti sürdüm.
Kabak püresinden ceviz ilave etmeden önce çok az ayırmıştım,biraz kremşanti ile karıştırıp üstünü süsledim,inanılmaz bir lezzet çıktı ortaya tavsiye ederim!!!
Ayrıca bu pastayı bugün doğum günü olan kardeşim DİDARa hediye ediyorum yedi ve çooook beğendi İYİ Kİ DOĞDUN DİDAAAR.
Bu şekilde ki pastayı ilk olarak sevgili fatostunyac da gördüm kendisine teşekkür ederim.Aslında pek çok arkadaşımda bu tarz pasta var hepsinin eline sağlık.

2 yorum:

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem