Bu Blogda Ara

9 Temmuz 2008 Çarşamba

KIYMALI KAŞARLI PİDE


KIYMALI VE KAŞARLI PİDE
HAMURU İÇİN:
4 su bardağı un,
1 paket instant maya,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 tatlı kaşığı toz şeker,
Ilık su
Malzemelerle hamur yoğrulur ve mayalanması için üstü örtülür. Bu arada iç harcı hazırlanır.
İç harcı için:
500gr orta yağlı kıyma,
4 adet soğan,
Maydanoz, karabiber, kimyon, pul biber
Soğanlar rondodan geçirilip,kıyma ve diğerleri ile karıştırılır.
Mayalanan hamurdan elma büyüklüğünde bezeler alınıp,oval şekle getirilir,üzerine kıyma harcı konur ve kenarları az kapatılır,pide şekli verilir.
250 c ısınmış fırında pişirdikten sonra çıkarıp üstüne tereyağı sürülür.
Kaşarlı pidede ise hamurun üstüde kapatılır ki;kaşar peyniri eriyip akmasın

2 yorum:

  1. evde yapılan gibisi yok çok hoş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Blogger: SUSAMCOREKOTUNA HOŞGELDİNİZ SEFA GETİRDİNİZ - Yorum Gönder
    sac longchamp

    YanıtlaSil

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem