Bu Blogda Ara

8 Temmuz 2008 Salı

ACI BİBERLİ DOMATES- MENEMENLİK


ACI BİBERLİ DOMATES
Miktarları veremiyorum çünkü yaz mevsiminde zaten çok olan sebzeleri değerlendirmek bozulmalarını önlemek için ideal bir iş.
Rendelenen ya da robottan geçirilen domates derin bir tencerede kaynatılır.
Diğer tarafta acı veya tatlı biberler küçük doğranır,ayrı tencerede içine az zeytinyağı konarak hafifçe kavrulur,ateşte çok tutulmaz erir.
Suyunu çeken domatesin içine tuz ile ilave edilir ,bir iki taşım kaynatılıp cam şişelere konur.Ayrı bir kapta şişelerin kapakları kaynatılır ki;steril olsun.
Kapaklar kurulanır sıkıca kapatılır,ters çevrilir ve üzerleri örtülür,soğuyunca serin gölge bir yerde tutulur.
Domates rendesi biberli olunca bazı yemeklere özellikle yumurtaya çok yakışır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem