Bu Blogda Ara

27 Ekim 2014 Pazartesi

FIRINDA MANTAR-MELKİ,ÇINTAR,KANLICA MANTARI



Daha önce yayınladığım mantar yemeklerine bakmak isterseniz
MANTAR SOTE BURADA
MANTAR KIZARTMASI BURADA
Mantarlar  sirkeli suda mutlaka bekletilmeli daha güzel temizlenmesi için,
özellikle sap kısımlarının içine bakılmalı temiz mi diye bir şey varsa kesilip atılmalı,
yıkama işlemi biten mantarlar istenilen boyutta kesilir veya bütün bırakılır,
az tuz ve karabiber dökülür,
fırın tepsisine yağlı kağıt üzerine yerleştirilen mantarlara çok az zeytinyağı dökülür,
200 c fırında 15-20 dk kızartılır,
yoğurtla servis edilir

5 yorum:

  1. Ellerine sağlık. Bu yıl çok mantar var. Bizde bol bol yiyeceğiz anlaşılan fakat eşim korkuyor yemiyor :) Turşusunu çok severim.

    YanıtlaSil
  2. ya ben cok seviyorum bunuuuuu Ellerine saglik bi gun mantar komasina gircem kesin...

    YanıtlaSil
  3. güzel tarif ilk fırsatta deneyeceğim.
    Beni tariflerime göz gezdirmek isterseniz unluyemektarifleri.com adresine bakabilirsiniz.
    Kolay gelsin

    YanıtlaSil
  4. çok güzel bir yemek..mantarın kimbilir bizim için ne kadar çok faydası vardır..elhamdülillah

    esra

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Madem kimbilir demişsiniz yanıtlayalım. Bilim sayesinde doğanın sırlarına ermek mümkün. İnternet sayesinde de bunlara ulaşmak. :)
      Çıntarın faydaları :
      Demir açısından zengin olması nedeniyle kansızlık tedavisinde kullanılması tavsiye ediliyor. Ayrıca kalp ve damar hastalıklarında etkili olan folik asitçe de zengin. Bazı türlerinde bağışıklık sistemini arttıran kimyasal bileşikler mevcut. Yağ içermediği için protein değeri yüksektir ve rejim yemeği olarak da kullanılıyor.

      Sil

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem