DİĞER TÜM REÇEL VE MARMELATLARIM * BURADA *
MERHABA
Yaz meyveleri bitti bitiyor,nasip olursa kışın kahvaltılarımızda yiyebilmek için değişik meyve reçelleri yapmaya çalıştık,
dolapda azar miktarda kalan SİYAH ÇEKİRDEKLİ ÜZÜM ile BEYAZ ÇEKİRDEKSİZ ÜZÜM karışımından farklı bir reçel çıktı,çok da lezzetli oldu :)
olur mu? çekirdekli ve çekirdeksiz üzüm bir arada dememeli denemeli derim :)
**üzümler ayıklandıktan sonra yaklaşık 1 kg idi,
**sap ve çöpleri ayıklanan üzümler güzelce yıkanır kevgirde suyu süzülünce reçel pişirilecek tencereye konur,
**3 su bardağı toz şeker üzümlerin üstüne yayılır,
**tencerenin kapağı örtülü olarak (mümkünse)1 gece buz dolabında bekletilir,üzümler suyunu salsın diye,
**ertesi sabah veya 3-5 saat sonra tencere ocağa konur,isteğe göre su konur(reçelin kıvamının sulu veya az sulu olması)eşim bira sulu olsun marmelata benzemesin dediği için 3 su bardağı su ilave etttim,
**1 çay kaşığı tereyağını (köpüklenmemesi ve taşmaması için) koyup kaynamaya bırakmalı,ara ara kevgirle karıştırmadan üstten yavaş dokunuşlarla pişmesini sağlamalı,
**kaynadıktan sonra ocağı kısıp yaklaşık 1 saat kaynatmak yeterli oluyor,
**kıvamı kontrol edilen reçel olduysa 1 çay kaşığı limon tuzu ilave edilerek 2-3 taşım daha kaynatılıp cam şişelere konur,
**hemen yenmeyecek şişelere reçel sıcakken konur,kapağı kapatılır ve ters çevrilerek üstü örtülür,bu şekilde vakumlanır uzun süre muhafaza edilir
NOT:NİYE ÇEKİRDEKLERİ İLE PİŞİRDİM?
**zaten siyah üzüm çekirdeğinin yenmesi gerektiğini biliyoruz,üşendiğim için değil şifasından yararlanmak için çekirdeklerini atmadık çiğneyerek yiyoruz,TAVSİYE EDERİM
Bu Blogda Ara
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?
Blog Listem
-
-
-
Tavuklu Mantar Dolması1 hafta önce
-
Kremalı Elmalı Kek Tarifi1 hafta önce
-
Hoşgeldin2 hafta önce
-
İFTAR YEMEĞİ 20243 hafta önce
-
Sebzeli Lazanya4 hafta önce
-
Oreolu Cheesecake2 ay önce
-
Sarımsak Soslu Linguine2 ay önce
-
-
Kıymalı Pide11 ay önce
-
-
-
-
Kurabiye kulesi1 yıl önce
-
-
-
İçli köfte:1 yıl önce
-
-
Doya Doya İstanbul1 yıl önce
-
yenidünya kebabı1 yıl önce
-
Ülker Abla - Seray Şahiner2 yıl önce
-
Pekmezli Atom Kurabiye2 yıl önce
-
Kelle Çorbası..2 yıl önce
-
Tebdili mekan yapmıştım2 yıl önce
-
Anne Dediğin2 yıl önce
-
Kabak çiçeği dolması2 yıl önce
-
Mübarek 3 Aylar3 yıl önce
-
PRATİK POĞAÇA TARİFİ3 yıl önce
-
BEZELYELİ SUCUKLU KİŞ3 yıl önce
-
Yeni bir başlangıç..3 yıl önce
-
-
Cevizli Tarator3 yıl önce
-
SEBZE ÇORBASI TARİFİ3 yıl önce
-
PIRASALI ÇITIR BÖREK4 yıl önce
-
-
AMİGURUMİ TOŞBİK4 yıl önce
-
Çilekli Magnolia4 yıl önce
-
-
ELMALI RULO KEK5 yıl önce
-
Tuzlu Pankek5 yıl önce
-
Acı Peynir Ezme5 yıl önce
-
Kadayıflı muhallebili Kemalpaşa5 yıl önce
-
Profiterol : Bir Klasik5 yıl önce
-
Irmikli cheesecake5 yıl önce
-
Çilek Reçeli Tarifi5 yıl önce
-
-
Hoş Gelsin 20186 yıl önce
-
-
-
İRMİK HELVASI6 yıl önce
-
-
-
KAŞIK DÖKMESİ7 yıl önce
-
-
-
Elmalı Tarçınlı Muzlu Kek7 yıl önce
-
PANCARLI BULGUR SALATASI8 yıl önce
-
EV YAPIMI PRATİK LİMONATA8 yıl önce
-
REKLAM DEĞİL TAVSİYE "REVOX"8 yıl önce
-
Muhallebi'li Kemalpaşa Tatlısı8 yıl önce
-
Trileçe mi Bülbülyuvası mı ?8 yıl önce
-
LimonlukKurabiyesi8 yıl önce
-
İftar Sofraları 20158 yıl önce
-
Mocha Cream and Hazelnut Pots8 yıl önce
-
Mayalı Peynirli Poğaça8 yıl önce
-
-
ATOM KURABİYE9 yıl önce
-
Bir ''Triliçe,, de benden olsun..9 yıl önce
-
EVDE KOKOREÇ DÜRÜMÜNÜN YAPIMI9 yıl önce
-
-
KÖZ PATLICANLI KARNIYARIK9 yıl önce
-
KOZALAK PASTA10 yıl önce
-
ÇITIR BÖREK10 yıl önce
-
-
MISIR UNLU KEK11 yıl önce
-
EĞLENCELİ BİSKÜVİLER12 yıl önce
-
-
-
*** ÇİLEK GLAZÜRLÜ MUFFİNLER ***14 yıl önce
-
-
-
-
Bende yapmistim nefis oluyor. kavanozlari kapatmadan önce ceviz koydum.Pekmez tadinda olmustur mis gibi ,ellerine saglik
YanıtlaSilBenim çalışkan ablam. Ellerine sağlık MaşaAllah :)
YanıtlaSilEllerine sağlık Susamçörekotu :) Afiyet, şifa olsun....
YanıtlaSilBirr arkadaşımda yemiştim.Çok şekerli gelmişti bana..Çekirdeksiz üzümle yapılmıştı.Siyah üzümle eminim nefis olmuştur.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSevgilerimle
Vallahi süper olmuş. Ellerine sağlık.. Sağlıkla yemek nasip olsun.
YanıtlaSilhasta hasta hiç durmuyorsun Feriha hanım ellerine sağlık bende meyveleri çekirdekleri ile pişiriyorum üzüm hem faydalı hemde değişik geldi sevgiler
YanıtlaSilKIŞ İÇİN SÜPER BİR REÇEL ELLERİNİZE SAĞLIK
YanıtlaSilÇok güzel olmuş Feriha ablacım... ellerinize sağlık .... afiyet şifa olsun size inşaAllah😊❤
YanıtlaSil